Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Κλαούντιο Μοντεβέρντι: Η στέψη της Ποππαίας από το Φεστιβάλ Αθηνών

Κλαούντιο Μοντεβέρντι: Η στέψη της Ποππαίας από το Φεστιβάλ Αθηνών
Το Φεστιβάλ Αθηνών παρουσιάζει στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών την όπερα του Κλάουντιο Μοντεβέρντι : «Η στέψη της Ποππαίας»

στις 6 και 7 Ιουλίου.


Μπορεί η αρετή να τιμωρείται και η απληστία να αμείβεται; Το κοινό του 1642 γνωρίζει, φυσικά, ότι η σαγήνη της Ποππαίας θα διαρκέσει ελάχιστα, ο Νέρων θα αυτοκτονήσει λίγα χρόνια αργότερα και οι περισσότεροι από τους ήρωες θα βρουν πρόωρο θάνατο.


 
Δίκαια συγκρίνουν τον Μοντεβέρντι με τον σύγχρονό του Σαίξπηρ: για την ποιητική του, την ψυχογραφική του δεινότητα, τον καθοριστικό του ρόλο στην εξέλιξη της μουσικής.

 


Στοιχεία παράστασης:


Όπερα με πρόλογο και 3 πράξεις

H παράσταση απευθύνεται σε ενήλικες
Μουσική διεύθυνση – Τσέμπαλο: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος
Σκηνοθεσία / Κίνηση: Αποστολία Παπαδαμάκη
Σκηνικά - κοστούμια: Κατερίνα - Χριστίνα Μανωλάκου
Φωτισμοί: Φίλιππος Κουτσαφτής


Latinitas Nostra Οργανικό σύνολο μπαρόκ μουσικής
Όθων Karolina Blixt
Ποππαία Θεοδώρα Μπάκα
Νέρων Florin Cezar Ouatu
Οκτάβια Emanuela Galli

 


Ειδική συμμετοχή
Αρναλτα Romina Basso

 

Ερμηνεύουν (με σειρά εμφάνισης)

Τύχη: Έλενα Κρασάκη, Αρετή: Ηλέκτρα Πλατιοπούλου, Έρως: Ιάσων Μαρμαράς, Τροφός/Οικεία του Σένεκα: Ιωάννα Φόρτη, Σένεκας: Τάσος Αποστόλου , Δρουσίλλα: Μυρσίνη Μαργαρίτη, Απελεύθερος: Κωνσταντίνος Κληρονόμος, Οικείος του Σένεκα / Λουκάνος: Γιάννης Φίλιας, Οικειος Του Σενεκα / Ραβδουχος: Κώστας Μαυρογένης


Αθηνά: Ζηνοβία Ζαφειριάδου (βίντεο), Ερμής: Χάρης Ανδριανός (βίντεο), Αφροδίτη: Νίκος Σπανός (βίντεο)  Βίντεο: Μιχάλης Κλουκίνας, Βοηθός σκηνοθέτη: Αναστασία Κότσαλη, Βοηθός σκηνογράφου-ενδυματολόγου: Χρόνης Γιαννικόπουλος

 

Σχετικές ειδήσεις
Το Kyklos Ensemble «στα όρια του ρομαντισμού» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
14.07.2016 16:40
Το KYKLOS ENSEMBLE συνεχίζει τις αισθητικές του αναζητήσεις ερμηνεύοντας δημιουργίες καθοριστικές για την εξέλιξη όψεων της μουσικής του 20ού αιώνα, με δύο μοναδικές συναυλίες για τον ρομαντισμό, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Ο Λευτέρης Βενιάδης παρουσιάζει Γεώργιο Σουρή στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
07.07.2016 10:42
Ο Λευτέρης Βενιάδης στα πλέσια του Φεστιβάλ Αθηνών, παρουσιάζει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών μια μουσική και σκηνική σύνθεση, βασισμένη στην ποίηση του Γεωργίου Σουρή για φωνητικό σύνολο, νεανική χορωδία, μουσικό σύνολο και δύο ηθοποιούς στις 14 & 15 Ιουλίου 2016.
Ταξιδεύοντας μουσικά με το Φεστιβάλ Αθηνών!
10.06.2016 10:59
Φεστιβάλ Αθηνών χωρίς μουσική δεν γίνεται. Έτσι και φέτος -μια χρονιά επεισοδιακή, μα με αίσιο τέλος για το μεγαλύτερο φεστιβαλικό θεσμό της χώρας- είναι έτοιμο να μας ταξιδέψει σε έναν μαγικό κόσμο. Τα ραντεβού δίνονται στη σκιά της Ακρόπολης, δίπλα στην πολύβουη Πειραιώς, στο Μέγαρο Μουσικής ή το θέατρο της Μικρής Επιδαύρου και οι επιλογές είναι ποικίλες και άκρως ενδιαφέρουσες.
Η Νέλλη Σεμιτέκολο και ο Κωνσταντίνος Σφέτσας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
03.06.2016 16:39
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας προσκαλεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε μια απολαυστική βραδιά μουσικής δωματίου από δύο καταξιωμένους σολίστ.
Attic à Paris με τον Γιώργη Χριστοδούλου στο Φεστιβάλ Αθηνών
31.05.2016 15:29
​Ο Γιώργος Χριστοδούλου παρουσιάζει στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών τη νέα του μουσική παράσταση με τίτλο Attic à Paris.