Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η Λυσσασμένη Γάτα στην οδό Πειραιώς

Η Λυσσασμένη Γάτα στην οδό Πειραιώς
Το φημισμένο έργο του Tennessee Williams ανεβαίνει στο θέατρο της οδού Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, από την επίσης φημισμένη Schaubühne.

Το φημισμένο έργο του Tennessee Williams ανεβαίνει στο θέατρο της οδού Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών, από την επίσης φημισμένη Schaubühne.

Η φημισμένη Schaubühne επιστρέφει στην Αθήνα με τη Λυσσασμένη γάτα, το κλασικό έργο του Τεννεσσί Ουίλλιαμς.
Υπό την τολμηρή σκηνοθεσία του Τόμας Όστερμαϊερ, ο αμερικανικός Νότος χάνει τα τοπικά χαρακτηριστικά του και η δράση μεταφέρεται στο σήμερα, με ηθοποιούς ιερά τέρατα του γερμανικού θεάτρου, όπως η Κίρστεν Ντένε - το έργο του Μπέρνχαρντ Ρίτερ Ντένε Φος φέρει το όνομά της - και ο Γιόζεφ Μπίερμπιχλερ.

Η Λυσσασμένη γάτα παρουσιάζεται από τους Γερμανούς με νεορεαλιστικό σκηνικό τρόπο, υπόγεια μουσικότητα, δίνοντας έμφαση στη σωματικότητα.

Ο Τόμας Όστερμαϊερ προσεγγίζει με κριτική διάθεση την «αγία οικογένεια» και ξαναγράφει το τέλος.
Η σύγκρουση πατέρα-γιου, η διαμάχη των δύο φύλων, η καταπιεσμένη ομοφυλοφιλία, η εμμονή στο ψέμα, ο αλκοολισμός ή ο αλληλοσπαραγμός με σκοπό την εξασφάλιση της πατρικής περιουσίας εμφανίζονται μέσα από την εσωτερική αναζήτηση, γεννώντας φυσικά θεμελιώδη ερωτήματα.

Η παράσταση θα δοθεί στα γερμανικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Προσαρμογή στα γερμανικά: Jörn van Dyck, Σκηνοθεσία: Thomas Ostermeier, Σκηνικά: Jan Pappelbaum, Κοστούμια: Ulrike Gutbrod, Μουσική: Maurice de Martin, Δραματουργία: Ralph Hammerthaler, Φωτισμοί: Erich Schneider.
Διανομή: Μάργκαρετ: Jule Böwe, Μπρικ: Mark Waschke, Μέη: Bettina Hoppe.

Μπιγκ Μάμα: Kirsten Dene, Μπιγκ Ντάντι: Josef Bierbichler, Γκούπερ: Christoph Gareisen, Δόκτορας Μπω: David Ruland, Παιδιά: Annika Frommholz, Leon Kessler, Paulina Noack, Helena Siegmund-Schultze, Carlo Vollert, Constantin Fischer, Hannah Klaes, Lotte Thierbach, Darvin Werland, SarahWerland.

Info
Λυσσασμένη Γάτα
Πειραιώς 260, Χώρος Δ
30 Ιουνίου, 1 και 2 Ιουλίου, στις 21:00
Διάρκεια: 2:00'
Εισιτήρια: 30 ευρώ, 20 ευρώ (Μειωμένο), 15 ευρώ (Φοιτητικό κ.α.)
Link: www.schaubuehne.de

Σχετικές ειδήσεις
Τα Παραβάν, του Ζαν Ζενέ στην Πειραιώς 260
12.07.2016 12:30
Το έργο του Ζαν Ζενέ «Τα Παραβάν», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στις 30 και 31 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260.
One Small Step for a Man: Hello, Goodbye, της Δανάης Θεοδωρίδου στην Πειραιώς 260
08.07.2016 14:05
Η Δανάη Θεοδωρίδου παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση One Small Step for a Man: Hello, Goodbye.
Η Σφαγή των Παρισίων, του Κρίστοφερ Μάρλοου από την Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων στην Πειραιώς 260
06.07.2016 15:19
Η Ορχήστρα των Μικρών Πραγμάτων και ο Χρήστος Θεοδωρίδης παρουσιάζουν στην Πειραιώς 260 στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το έργο του Κρίστοφερ Μάρλοου, Η Σφαγή των Παρισίων.
Αβαρία - Πράγματα που άφησα πίσω: από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου και το Skrow theater group στην Πειραιώς 260
06.06.2016 16:33
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και το Skrow theater group παρουσιάζουν στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση Αβαρία - Πράγματα που άφησα πίσω.
Young Lear, της Ιόλης Ανδρεάδη στην Πειραιώς 260
17.05.2016 12:11
Η Ιόλη Ανδρεάδη παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, την παράσταση Young Lear, βασισμένη στον Βασιλιά Ληρ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.