Η γκαλερί Fish & Olive, στο Χαλκί της Νάξου εγκαινιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Απόστολου Χαντζαρά την Πέμπτη

11 Αυγούστου στις 21.00. Η έκθεση περιλαμβάνει πίνακες μικρού μεγέθους εμπνευσμένους από σκηνές πανηγυριών και λαϊκών δρώμενων στα νησιά του Αιγαίου.  

Η έκθεση σημαίνει και την έναρξη του φεστιβάλ “ΑΞΙΑ” της Νάξου το οποίο θα λάβει χώρα από τις 11 ως τις 18 Αυγούστου. Επίσημοι προσκεκλημένοι θα είναι ο Νομπελίστας και Ακαδημαϊκός Χρήστος Ζερεφός και ο Pierre-Yves Cousteau, γιος του μεγάλου εξερευνητή των θαλασσών, Jacques Cousteau.     

«Τα τοπία του Αιγαίου, με τα πάλλευκα κτίρια  και τις αρχαίες αρμονίες αποτυπώνονται στο νυχτερινό απόγειο ή στο γλυκοχάραμα της αυγής με την προσωπική γραφή του Απόστολου Χαντζαρά. Μια γραφή ποιητική, άλλοτε αφαιρετική και άλλοτε λεπτομερειακά αφηγηματική, που χαρακτηρίζεται από τις επίπεδες απεικονίσεις, τα πλακάτα χρώματα και τις νευρώδεις πινελιές, σαν τις μικρογραφίες  των βυζαντινών χειρογράφων. Ο καλλιτέχνης πραγματεύεται μια πολιτισμική παράδοση και την παρουσιάζει σε όλο το εύρος και το βάθος της, αποδίδοντάς την ονειρικά με λυρισμό και ψυχική έξαρση. Ζωγραφιές ψυχής που δίνουν τόσο παραστατικά την ατμόσφαιρα της πανηγυριώτικης μέρας.»

                                                                                                                    Λουίζα Καραπιδάκη
                                                                                                                        Ιστορικός Τέχνης

Επιμέλεια Έκθεσης: Λουίζα Καραπιδάκη, Ιστορικός Τέχνης