Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Gm Touliato – Rendering: Προβολή video με ήχο στο Θησείο

Gm Touliato – Rendering: Προβολή video με ήχο στο Θησείο
Ένας τυχαίος περίπατος γίνεται αφορμή για την Gm Touliatou να δημιουργήσει ένα βίντεο με ήχο που παρακολουθεί μια σειρά εκτεταμένων

μετασχηματισμών. Το Rendering είναι μια προβολή διάρκειας 50 λεπτών.


Ο τυχαίος περίπατος σε ένα έρημο πάρκο μια θερινή ημέρα, μετατρέπεται σε μια κατάσταση εκτεταμένων μετασχηματισμών. Ποιος βλέπει, είναι η ερώτηση, κατά τη διάρκεια μιας συνεχούς αναδιαμόρφωσης του πεδίου της όρασης: Ένας άνθρωπος; Ένα ζώο; Ένας μικροοργανισμός; Και μαζί με το ποιο, το πώς, αυτό το πλάσμα βλέπει: Όπως ένα θήραμα; Όπως ένας κυνηγός; Όπως κάτι που έχει συλληφθεί; Ή σαν κάτι που δραπετεύει;

 

 


Η Gm Touliatou γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε ζωγραφική στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών /  Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΒΑ), σημειολογία stills και video στο Wimbledon School  of Art /  University of the Arts London, UK (MA & PhD).          

 

Η δουλειά της ενδιαφέρεται για την διατύπωση των προστατευτικών αφηγήσεων (narratives of protective fiction) και τη λειτουργία της μνήμης που υποστηρίζει την δημιουργία τους (counter-memory). Κείμενα της βρίσκονται σε British Library, London, UK, και London Film Institute, UK, stills και video projects βρίσκονται σε British Library, London, UK, London Film Institute, UK, Museum of Contemporary Art of Baltimore, Maryland, US, Institute of Contemporary Arts, Seoul, Korea, ZAIM, Yokohama, Tokyo-Posttheater Japan και Institute for Contemporary Arts, Moscow, Russia.

 

 

Στοιχεία:


Προβολή Video με ήχο
Μουσική: Anthony P
Διάρκεια: 50 λεπτά

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Ένα τέλος – Μια αρχή: Προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
26.09.2016 12:03
Η προβολή του έργου του Νίκου Αλεξίου «Ένα τέλος – Μια αρχή» στην πρόσοψη του ιστορικού κτιρίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στην Πλατεία Κοτζιά αποτελεί την αρχή των εορταστικών εκδηλώσεων της Τράπεζας για τα 175 χρόνια από την ίδρυσή της.
Fireflies in the Night Take Wing: Βραδινές προβολές video art στο ΚΠΙΣΝ
17.06.2016 11:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Metamorphosis: Το ΚΠΙΣΝ στον Κόσμο, από τις 23 έως τις 26 Ιουνίου, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) φιλοξενεί το βραδινό πρόγραμμα video art προβολών με τον τίτλο Fireflies in the Night Take Wing, σε επιμέλεια των Barbara London, Kαλλιόπης Μηνιουδάκη και Fransesca Pietropaolo και με Καλλιτεχνικό Διευθυντή τον διεθνώς αναγνωρισμένο επιμελητή Robert Storr, Κοσμήτορα της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Yale.
Arch Points 2016: Νέοι αρχιτέκτονες μας προσκαλούν σε ένα τριήμερο διαφυγής
26.04.2016 10:13
Το Arch Points αποτελεί μια πρωτοβουλία για την προβολή της δραστηριότητας των νέων Ελλήνων αρχιτεκτόνων, με κοινό θεματικό άξονα τη #διαφυγή. Τι είναι η διαφυγή; Πώς την εντοπίζουμε στο χώρο και την αρχιτεκτονική; Από τις 13 έως τις 15 Μαΐου, 17 αρχιτεκτονικά γραφεία ανοίγουν τις πόρτες τους για πρώτη φορά στο κοινό και 5 αρχιτεκτονικές ξεναγήσεις μας προσκαλούν σε μία εναλλακτική περιήγηση στο κέντρο της Αθήνας!
 Athens Biennale 2015 - 2017: ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος της Σύναψης 2
26.04.2016 09:48
Με την προβολή της ταινίας «Το αγόρι τρώει το φαγητό του πουλιού» ολοκληρώθηκε χθες ο πρώτος κύκλος της Σύναψης 2: Επαναπροσδιορίζοντας την κριτική των θεσμών. Από την Σκοπιά του Νότου» // “Synapse 2: Rethinking Institutional Critique. A View from the South.”, μέρους του προγράμματος της Athens Biennale 2015-2017 “OMONOIA”.
Προβολές του Video Art Festival Μηδέν στο TWIXTlab
02.03.2016 11:57
Το Video Art Festival Μηδέν της Καλαμάτας ταξιδεύει το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 στο TWIXTlab, στην Αθήνα, παρουσιάζοντας δύο αναδρομικές ενότητες με έργα βίντεο από το αρχείο του φεστιβάλ με τίτλο "Sense of..." και "Sense off".