Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Το Περίπτερο με τις παιωνίες, έκδοση για νεαρούς εραστές

Το Περίπτερο με τις παιωνίες, έκδοση για νεαρούς εραστές
Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί την Κινεζική Όπερα Κούντσου, με το έργο Το Περίπτερο με τις παιωνίες, έκδοση για νεαρούς εραστές, το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ταν Σιάντσου.

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών φιλοξενεί την Κινεζική Όπερα Κούντσου, με το έργο Το Περίπτερο με τις παιωνίες, έκδοση για νεαρούς εραστές, το οποίο είναι βασισμένο στο ομώνυμο έργο του Ταν Σιάντσου.

Στις τρεις μέρες παρουσίασης της Κινεζικής Όπερας Κούντσου στο Μέγαρο Μουσικής, θα δούμε το έργο του Ταν Σιάντσου, χωρισμένο σε τρία μέρη, ένα βιβλίο κάθε μία μέρα.

Το πρώτο βιβλίο, Το όνειρο της αγάπης, θα παρουσιαστεί στις 12 Ιουνίου, το δεύτερο, Ειδύλλιο και ανάσταση στις 13 και το τρίτο, Επανένωση και θρίαμβος στις 14.

Ολόκληρο το έργο «Περίπτερο με τις παιωνίες», αποτελεί την εμβληματική σάγκα της όπερας Κούν που άνθησε στην Κίνα του 16ου αιώνα, και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα στη σύγχρονη κατά Κέννεθ Πάι εκδοχή.

Το έργο αυτό είναι το δημοφιλέστερο της δυναστείας Μινγκ και εντυπωσιάζει με την ποιητική χάρη του κειμένου, τη δυνατή πλοκή, την ιδιαίτερη μουσική και τα πανέμορφα κοστούμια.

Συγκρίνοντας το έργο με το σαιξπηρικό δράμα Ρωμαίος και Ιουλιέττα , υπάρχουν μερικές ομοιότητες. Οι δυο νεαροί εραστές, αρχέτυπα του άφθαρτου έρωτα, ξεπερνούν με τη φλογερή τους αγάπη τις κοινωνικές συμβάσεις της εποχής.
Δίπλα στο πρωταγωνιστικό ζευγάρι, 64 ηθοποιοί, μουσικοί κι ακροβάτες με φόντο σκοτεινά νερά και χιονισμένα βουνά, καταφέρνουν να αναθερμάνουν την αγάπη του μεγάλου κοινού για το αρχαιότερο και ευγενέστερο είδος της κινεζικής παράδοσης: αυτό που η παγκόσμια κριτική χαρακτηρίζει «αριστούργημα εύθραυστης ομορφιάς».

Οι παραστάσεις θα δοθούν στα κινεζικά με ελληνικούς υπέρτιτλους.

Προσαρμογή κειμένων - Παραγωγή: Πάι Σιεν Γιουν (Κέννεθ Πάι)
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γουαν Σίγιου, Τζαν Τζίτσιν
Διεύθυνση παραγωγής: Γουαν Σίγιου
Μουσική διεύθυνση - Μεταγραφές - Ενορχηστρώσεις: Τζου Γιόουλιαν
Σκηνοθεσία: Γουέν Γκουόσεν
Κοστούμια: Γουαν Τουν, Τσεν Γιουν-νι
Σκηνικά: Γουάν Μέντσαο (Ώστιν Μ.Σ. Γουάν)
Φωτισμοί: Γουόν Τσουγιάν
Χορογραφία: Γου Σούτζουν, Μα Πεϊλίν

Πρωταγωνιστούν: Γιου Τζιουλίν, Σεν Φενγίν
Διανομή:
Ντου Λινιάν: Σεν Φενγκιν
Λιού Μένγκμεϊ: Γιού Τζιουλίν
Το άρωμα της άνοιξης: Λου Τζιά, Τζόου Σιάογιουε
Αδελφή Πέτρα: Τάο Χόνγκτζεν
Τσεν Τζουιλιάν: Σεν Τζιμίν
Ντου Μπάο: Τσου Μπίνμπιν
Ντου: Τσεν Λίνλιν
Χου: Ταν Ρον
Τσουάν: Ταν Ρον
Ιάν: Λιού Τζιά
Ο καμπούρης, Διερμηνέας, Βαρκάρης: Λιού Φούχαϊ
Αυτοκράτορας Jin, Απεσταλμένοι: Γουάν Λιάν
Μιάο Σούνμπιν: Φάν Τζιάνγκουο
Κηπουρός, Οινοπώλης: Λιού Τσουνλίν
Αυτοκράτορας: Τζόου Σουέφεν
Πνεύματα των λουλουδιών, νεαρές καλόγριες, υπηρέτριες: Τζου Γινγιουάν, Σου Τσάο, Ιέ Σιάολιν, Ντον Τσιν, Σι Γιουάνμεϊ, Τζόου Σιάογιουε, Ιάν Γιαφέν, Σεν Γιούγεϊ, Τζόου Γιν, Τσεν Σιάορον, Γου Γουέιγιν, Σιά Σιάνλιν
Φαντάσματα, Πνεύματα των λουλουδιών: Ταν Ρον, Τζόου Σουέφεν, Κάο Τζιάν, Λιού Τσούνλιν, Γουέν Γι, Μπάο Τζίγκαν, Λου Σουέγκαν, Σου Ντόνγιν, Ουάν Τσάο, Λιού Σένγκουαν, Γουάν Αι, Λιού Σίουφεν, Μιάο Τάο

Τραγουδάει ο Ιάνκ Μέι. Με τη συμμετοχή παραδοσιακής κινεζικής ορχήστρας 22 μουσικών.

Info
Κινεζική Όπερα Κούντσου
12, 13 και 14 Ιουνίου
Πακέτα εισιτηρίων - Online κράτηση:
Τριήμερο πακέτο Κινέζικης Όπερας Κούντσου: http://buy.tickethour.com/festival-ww/showProduct.html?idProduct=4049
Διάρκεια: 3:15'
Εισιτήρια: 60 ευρώ (Διακεκριμένη), 40 ευρώ (Α'), 30 ευρώ (Β'), 20 ευρώ (Γ'), 10 ευρώ (Μειωμένο)
Κρατήσεις εισιτηρίων: http://buy.tickethour.com/festivalww/showProductList.html?idEvent=79
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, Β. Σοφίας και Κόκκαλη
Link: www.sadlerswells.com

Σχετικές ειδήσεις
Οι φετινοί νικητές των Βραβείων Κάρολος Κουν και των Βραβείων Θεάτρου και Μουσικής
28.11.2016 17:25
Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών η Τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» 2016, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016, η οποία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών.
Οι υποψηφιότητες για τα Βραβεία Κάρολος Κουν 2016 και Βραβεία Θεάτρου και Μουσικής
24.11.2016 11:31
Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, στις 12.00 το μεσημέρι στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η Τελετή απονομής των Βραβείων «Κάρολος Κουν» 2016, καθώς και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2016, η οποία διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών & Μουσικών Κριτικών.
Η Χάρις Αλεξίου με το Χειρόγραφο στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
06.10.2016 16:26
Μετά τη συγκινητική υποδοχή από κοινό και κριτικούς στην Αθήνα, η Χάρις Αλεξίου έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης από 4 Νοεμβρίου και για 8 μόνο παραστάσεις, για να διηγηθεί και να τραγουδήσει στιγμές από την ζωή της που η ίδια έγραψε, στη μουσικοθεατρική παράσταση που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Νανούρης.
Οι Ναυαγοσώστες: Swim or Die στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
05.05.2016 17:10
Είκοσι τέσσερις αθλητές και αθλήτριες συναντώνται για πρώτη φορά στη θεατρική σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, «κολυμπούν» στα νερά της λογοτεχνίας και «καταδύονται» στις σελίδες ενός ναυτικού διηγήματος με ιστορία 115 ετών.
Όπως σας αρέσει, του Σαίξπηρ από το Νational Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.02.2016 11:38
Η απολαυστική κωμωδία Όπως σας αρέσει του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ επιστρέφει ύστερα από 30 χρόνια στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας και μεταδίδεται σε μαγνητοσκόπηση από το Olivier Theatre του Λονδίνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, τη Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου στις 9:00 το βράδυ (με ελληνικούς υπότιτλους σε μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ).