Ο Γιώργος Νταλάρας αποδεχόμενος την πρόταση του ΚΕΘΕΑ Νόστος προσφέρει μια μοναδική συναυλία για τους σκοπούς  του συλλόγου

στο Θέατρο Βεάκειο την Τρίτη 12 Ιουλίου στις 21:30.

Μαζί του στη σκηνή, ενώνουν τις φωνές τους ο εκρηκτικός Μιχάλης Τζουγανάκης και η πολύ καλή τραγουδίστρια Μελίνα Ασλανίδου. Θα παρουσιάσουν στο κοινό το πρόγραμμα της πολύ πετυχημένης Ευρωπαϊκής περιοδείας με τραγούδια σταθμούς από την αρχή της μεγάλης  του μουσικής πορείας , σε κλασικές αλλά και  νέες ενορχηστρώσεις.

Μαζί τους στη σκηνή 12 σολίστες μουσικοί που «ντύνουν» τα τραγούδια με τη δεξιοτεχνία και το μεράκι τους. Είναι οι: Γιώργος Παπαχριστούδης (πιάνο), Θανάσης Σοφράς (μπάσο), Χρήστος Ζέρβας (κιθάρες),  Δημήτρης Κωστόπουλος (πλήκτρα), Γιώργος Μαρινάκης (βιολί), Ντάσσο Κούρτη (ακορντεόν), Αποστόλης Βαγγελάκης (πνευστά), Ανδρέας Παπάς και Πέτρος Κούρτης (κρουστά), Γιώργος Σκορδαλός (λύρα). Μπουζούκι παίζουν ο Γιώργος Μάτσικας και ο Νίκος Μέρμηγκας.

Οι ενορχηστρώσεις είναι του Γιώργου Νταλάρα με την επιμέλεια του Γιώργου Παπαχριστούδη.
Ο σχεδιασμός του ήχου είναι του Παντελή Γιατζιτζόγλου σε συνεργασία με τον Αντώνη Ζαχόπουλο και οι φωτισμοί είναι του Γιάννη Μανιατάκου.

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ είναι ένα από τα θεραπευτικά προγράμματα του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) , του μεγαλύτερου φορέα απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στην Ελλάδα και σύμβουλου οργανισμού του ΟΗΕ σε θέματα ναρκωτικών.

Η λειτουργία του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ ξεκίνησε το 1993 με την ίδρυση της Θεραπευτικής Κοινότητας ΝΟΣΤΟΣ στα Σελήνια της Σαλαμίνας για ενήλικες χρήστες ναρκωτικών ουσιών από τον Πειραιά, τα νησιά του Αιγαίου και τη νότια Ελλάδα. Σταδιακά άρχισαν να λειτουργούν το Συμβουλευτικό Κέντρο, το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης, το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης, το Τμήμα Εκπαίδευσης, το Τμήμα Έρευνας και το Τμήμα Διοίκησης και Οικονομικού. Έτσι το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ εξελίχθηκε σε ένα πρόγραμμα που μπορεί να ανταποκρίνεται με ολοκληρωμένο τρόπο στις ανάγκες των εξαρτημένων ατόμων και των οικογενειών τους.

Ενεργό συμπαράσταση στο έργο του Θεραπευτικού Προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ προσφέρει ο Σύλλογος Οικογένειας, ο οποίος ιδρύθηκε το 2001 και διοικείται από ένα επταμελές διοικητικό συμβούλιο που εκλέγεται από τα μέλη του.

Ο Σύλλογος απευθύνεται σε γονείς αδέλφια και συζύγους που παρακολουθούν ή έχουν ολοκληρώσει το Πρόγραμμα του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης του ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ, καθώς και σε όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες και να συμπαρασταθούν έμπρακτα στο έργο του Προγράμματος.

Βασικοί ΣΤΟΧΟΙ του Συλλόγου είναι:

Ενημέρωση της κοινής γνώμης γύρω από το πρόβλημα της εξάρτησης και προβολή του έργου που επιτελεί το Θεραπευτικό Πρόγραμμα ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ.

Στήριξη και οικονομική ενίσχυση του Θεραπευτικού Προγράμματος.
Δικτύωση με φορείς, οργανισμούς και ιδιώτες και ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πρόβλημα της τοξικοεξάρτησης.

 

Ηθική συμπαράσταση και ενεργοποίηση μελών του Συλλόγου ή άλλων ατόμων που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα.

Ανάπτυξη εναλλακτικών δράσεων (μουσικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών) που αντιτάσσονται στη χρήση ναρκωτικών ουσιών.