Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016

Η πόλη χορεύει τον Ιούλη

Η πόλη χορεύει τον Ιούλη
Με σύνθημα «τώρα η πόλη χορεύει» το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας έρχεται φορτίσει το Γκάζι με τη χορευτική του ενέργεια. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 15 Ιουλίου, κάνοντας την πόλη να χορεύει τώρα και για πάντα!

Με σύνθημα «τώρα η πόλη χορεύει» το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας έρχεται φορτίσει το Γκάζι με τη χορευτική του ενέργεια. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 15 Ιουλίου, κάνοντας την πόλη να χορεύει τώρα και για πάντα!

Το 6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας είναι μια διοργάνωση του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων υπό την Πρόεδρό του κα Δασκαλάκη-Μυτιληναίου και με καλλιτεχνική Διευθύντρια τη Μαργκώ Περδίκη που έχει σαν στόχους, να αναδείξει δυνάμεις και τάσεις του σύγχρονου ελληνικού και διεθνούς χορού και να τους γνωρίσει στο Αθηναϊκό κοινό.

Φέτος, στο πλαίσιο του εορτασμού της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Γαλλία θα διοργανωθεί και εβδομάδα Γαλλικού Χορού κατά τη διάρκειά του Φεστιβάλ.

Το κύριο πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα περιλαμβάνει βραβευμένους χορογράφους από το Αννόβερο και δέκα παραστάσεις από ελληνικές και ξένες ομάδες.

Το Φεστιβάλ θα ανοίξει αυλαία με την παράσταση «Η πόλη που ακτινοβολεί» («La cite radieuse») του Εθνικού Μπαλέτου Μασσαλίας (1 και 2 Ιουνίου) σε χορογραφία Φρεντερίκ Φλαμάν.

Στις 4 Ιουλίου το Hip Hop Dance Company «ανεβάζει» τη δημιουργία X-Press, ενώ στις 6 και 7 Ιουλίου το Χοροθέατρο του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει την παράσταση «Mystify» του Αντώνη Φωνιαδάκη σε μουσική Ζιλιέν Ταρίντ.

Το Scottish Dance Theatre έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα παρουσιάζοντας τρεις παραγωγές: την ρομαντική και μελαγχολική «Luxuria» σε χορογραφία Λιβ Λόρεντ, το «Dog» σε χορογραφία Χόφες Σλέχτερ και το «Duet» (11 και 12 Ιουλίου).

Ακόμα το χοροθέατρο ΟΚΤΑΝΑ του Κωνσταντίνου Ρήγου παρουσιάζει στις 14 και 15 Ιουλίου τη νέα παραγωγή «Blood on the dance floor», στο οποίο οι χορευτές εξερευνούν τα όρια των εκφραστικών τους δυνατοτήτων υπό τους ήχους μιας μπάντας που διευθύνει ο Δημοσθένης Γρίβας.

Και φυσικά δεν θα λείψουν εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις, όπως η έκθεση φωτογραφίας - αφιέρωμα στον Μωρίς Μπεζάρ, το σεμινάριο για χορευτές και σπουδαστές σύγχρονου χορού και οι βραδιές νέων χορογράφων, με παρουσίαση χορογραφιών τους στην αίθουσα σεμιναρίων της «Τεχνόπολις» (είσοδος ελεύθερη).

Στο Φεστιβάλ θα παρουσιαστούν και τα πρώτα βραβεία του Διεθνούς Διαγωνισμού Χορογραφίας του Αννόβερου των ετών 2006, 2007 και 2008.

Info
6o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας
Από 1 έως 15 Ιουλίου
Τεχνόπολις, Γκάζι

Σχετικές ειδήσεις
Τσέχ-Off, σε σκηνοθεσία Ιούς Βουλγαράκη στο Θέατρο Πόλη
24.11.2016 11:51
Η Ιώ Βουλγαράκη σκηνοθετεί στο Θέατρο Πόλη την παράσταση Τσέχ-off, βασισμένη στις Τρεις αδελφές, του Αντόν Τσέχωφ.
Πόλη Θέατρο: Οι παραστάσεις της σεζόν 2016 – 2017
03.10.2016 16:31
To ΠΟΛΗ Θέατρο του Δάνη Κατρανίδη, παρουσιάζει το πρόγραμμα της νέας θεατρικής σεζόν.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
Ο Μισάνθρωπος του Μολιέρου έρχεται στο ΠΟΛΗ Θέατρο
27.05.2016 10:37
Η Ιόλη Ανδρεάδη θα σκηνοθετήσει στο ΠΟΛΗ Θέατρο τον Μισάνθρωπο του Μολιέρου, με τον Δάνη Κατρανίδη και την Παναγιώτα Βλαντή στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.
Sex Cells της Anna Longaretti από την ομάδα Γέφυρα στο θέατρο Πόλη
16.02.2016 12:34
Η Ομάδα Γέφυρα παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την αγγλική κωμωδία της Anna Longaretti «Sex cells» (Τα μωρά της Αφροδίτης) από τις 27 Φεβρουαρίου 2016 στο Θέατρο ΠΟΛΗ.