Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Φεστιβάλ Αθηνών 2011: Ντενί Μαριότ: Prises - Reprises

Φεστιβάλ Αθηνών 2011: Ντενί Μαριότ:  Prises - Reprises
Ο Ντενί Μαριότ γνωστός για τις αλλόκοτες μουσικές παρτιτούρες του, συστήνεται αυτή τη φορά αυτοπροσώπως, ως συνθέτης και ερμηνευτής,

σε μια πρωτότυπη μουσικοκινητική παράσταση όπου πρωταγωνιστεί η «τέχνη του θορύβου». Επί σκηνής ο ίδιος ο Ντενί Μαριότ και ένα τεράστιο τελάρο που κινείται αυτόνομα. Ο ρυθμός κυριαρχεί στο θέαμα , ένας ρυθμός που δημιουργείται από τον ίδιο τον θόρυβο, τη φασαρία που προκαλεί το τελάρο και ο ερμηνευτής. Με λιγοστά μέσα, ο Μαριότ καταφέρνει να δημιουργήσει μία καθαρή περφόρμανς, που καταλήγει σε μία εσχατολογική διάσταση και θέτει ερωτήματα για τη ζωή και τον θάνατο, για την ίδια την έννοια της ύπαρξης.

 


 
«Γιατί κι όταν πιστεύουμε ότι τον χάνουμε, αυτός ακριβώς ο ρυθμός μάς παίρνει, μας παρασύρει, μας στοιχειώνει. Πολύ συχνά, χαμένοι, σε μια κατάσταση διάλυσης, πασχίζουμε να επινοήσουμε μια αρμονία ανάμεσα στο δικό μας «εδώ» και στον κόσμο που πάντα αλλάζει. Είμαστε ένα σημείο που δοκιμάζει να βρει έναν κοινό ρυθμό με την επιφάνεια της οποίας αποτελεί στοιχείο», λέει ο Ντενί Μαριότ, σχολιάζοντας το ιδιόμορφο ακουστικό τοπίο που πολλές φορές φτάνει τον θεατή στα όριά του.

 

 

Τον Ντενί Μαριότ τον γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τις συνεργασίες του με την ομάδα της Μαγκύ Μαρέν, με την οποία συνεργάζεται στενά δημιουργώντας ηχητικά και μουσικά περιβάλλοντα. Ως συνθέτης και ερμηνευτής συμμετέχει σε πολλά καινοτόμα μουσικά σχήματα, ενώ έχει παρουσιάσει πολλά σόλο κομμάτια και μία μουσική και σωματική δουλειά μέσα σε μια μεταβαλλόμενη πλαστική συσκευή.
Παραχώρηση στούντιο

 


CCN de Rillieux-la-Pape
Με την υποστήριξη
GRÜ - Théâtre du Grütli (Γενεύη - Ελβετία)

 

Σύλληψη - Ερμηνεία Denis Mariotte
Τεχνική διεύθυνση Judicaël Montrobert

 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μαγικός Κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.12.2016 10:01
Το Θέατρο Μπολσόι, στη σκηνή του οποίου εμφανίστηκαν οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες του παγκόσμιου στερεώματος, φέρνει ένα μέρος από τη λάμψη του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Έκθεση «Ο μαγικός κόσμος του Θεάτρου Μπολσόι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών» (19 Δεκεμβρίου 2016–12 Φεβρουαρίου 2017). Η Έκθεση διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε συνεργασία με τον ΟΜΜΑ και το Μουσείο του Θεάτρου Μπολσόι, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του αφιερωματικού έτους Ελλάδας–Ρωσίας 2016.
Αθλοπαιδίες: έκθεση της Αθηνάς Χατζή στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών
01.11.2016 10:18
Δουλεύοντας τη θεματική των αθλοπαιδιών με εντατική επιμονή τα τελευταία χρόνια, η Αθηνά Χατζή συγκροτεί την πιο ώριμη ίσως ενότητα της ζωγραφικής της και την παρουσιάζει στο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών από τις 4 έως τις 18 Νοεμβρίου 2016, σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Το «Μικρό Παρίσι των Αθηνών» πηγαίνει στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών - Πελοποννήσου
05.10.2016 15:56
«Το Μικρό Παρίσι των Αθηνών» μας προσκαλεί στα εγκαίνια των πέντε εκθέσεων που θα γίνουν το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18.00 στον παλιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Αθηνών-Πελοποννήσου.
3 Ενότητες 2011 – 2016: Έκθεση του Βασίλη Καρακατσάνη στην γκαλερί Alma Τρικάλων
23.09.2016 13:44
Από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου του 2016, η Alma Contemporary Art Gallery στα Τρίκαλα, παρουσιάζει τον ζωγράφο Βασίλη Καρακατσάνη με την έκθεση ‘3 ενότητες 2011-2016’.
Πέθανε η ιδρύτρια της Αίθουσας Τέχνης Αθηνών, Μαριλένα Λιακοπούλου
07.03.2016 11:27
Η Αίθουσα Τέχνης Αθηνών με μεγάλη της λύπη ανακοινώνει το θάνατο της μεγάλης κυρίας της τέχνης και ιδρύτριάς της Μαριλένας Λιακοπούλου.