Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Athens Fringe Festival: Ρουά Ματ

Athens Fringe Festival: Ρουά Ματ
Η FIBRE performing arts company παρουσιάζει τη video performance «Ρουά ματ» στη διάρκεια του Athens Fringe Festival που πραγματοποιείται

στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. 

 

Η ζωηρή μου σκέψη ενεργοποιεί τα κύτταρα του μυαλού και ξεκινώ ταξίδι σε κόσμο μαυρόασπρο. Σε κόσμο χαοτικό, όπου ψάχνω χρώμα. Ξέρω πως κάπου θα υπάρχει. Είμαι πολύ μικρή για να αντιμετωπίσω τις καταστάσεις, ν’ακολουθήσω τους ρυθμούς και να μουντζουρώσω ότι δε μου αρέσει.

 

 

Το μυαλό μου μεγάλο, γεμάτο, βαρύ, σαν ηφαίστειο που θέλει να εκραγεί, να εκφραστεί. Οι σκέψεις μου σαν γλώσσες πυράς.

 

 

Σαν duet θα κάνουμε την τελευταία κίνηση παρέα.

 

 

«Ρουά ματ» κέρδισα την παρτίδα! Όλα είναι ένα παιχνίδι... Απλά χαμογέλα!

 

Σκηνοθεσία: Σταύρη Καλοπετρίδου
Χορογραφία: Σταύρη Καλοπετρίδου
Λήψη: Μάριος Κυριάκου
Sound editing: Δώρος Νικολαϊδης
Video editing: Ρέα Ολυμπίου
Θεματουργία: Σταύρη Καλοπετρίδου/Μαρία Ζηντίλη

 

Η ομάδα


FIBRE σημαίνει ίνα, ένα από τα λεπτότερα νηματώδη τμήματα που αποτελούν τους ιστούς του ανθρώπινου μέρους και κάθε υλικού.

 

Αυτό σημαίνει και η ομάδα μας, γιατί δημιουργήθηκε από το όνειρο κάποιου μετουσιώθηκε σε κοινό  όνειρο πολλών, με στόχο την ατομική και συλλογική έκφραση και δημιουργία.

 

Ενωθήκαμε νέοι  επαγγελματίες, κάνοντας τα πρώτα μας βήματα παρέα  προς αναζήτηση ενός νέου, συναρπαστικού, ενιαίου και πολυποίκιλου προορισμού, μέσω της σύμπραξης όλων των παραστατικών τεχνών.


I eat me” στο 10ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, Ιούνιος 2011

Ontogenesis” στο Laban University του Ηνωμένου Βασιλείου, Μάιος 2010

Respiro”, 2ο φεστιβάλ \'Athens Video Dance Project 2010 

Οn_Boby”, 2ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών NO_BODY του Dance Gate Cyprus, Νοέμβριος 2010 και 6η Βαλκανική Πλατφόρμα συγχρόνου χορού της Κύπρου

 

Σχετικές ειδήσεις
Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο: έκθεση κοστουμιών από το ΚΘΒΕ στο Αλατζά Ιμαρέτ
04.10.2016 15:35
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος οργανώνει μια έκθεση κοστουμιών, σχεδιασμένων από σημαντικούς ενδυματολόγους που συνεργάστηκαν με το ΚΘΒΕ στη διάρκεια των 55 χρόνων λειτουργίας του. H Έκθεση έχει τίτλο «Στιγμές δημιουργίας στον χρόνο» και πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των Δημητρίων.
Athens Photo Festival: Unstable Fields στο Μουσείο Μπενάκη
14.07.2016 10:24
Στο κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2016, υπό τον γενικό τίτλο [Mis/Dis]Placed, παρουσιάζεται η φωτογραφική ενότητα Unstable Fields / «ασταθή πεδία», η οποία αναφέρεται στην ιδέα της ρευστότητας και των συνεχών ανακατατάξεων σε μια περιοχή ή σε μια κατάσταση.
Athens Biennale 2015-2017 - ΟΜΟΝΟΙΑ: Το πρόγραμμα της Σύναψης 2 ξεκινά
04.04.2016 11:53
Η Athens Biennale 2015-2017 συνεχίζει το πρόγραμμα της, μετα τη Σύναψη 1, με τη Σύναψη 2: Επαναπροσδιορίζοντας την Κριτική των Θεσμών - Από τη σκοπιά του Νότου, με διάρκεια από τις 15 έως τις 24 Απριλίου 2016.
Architecture of Reality: Μία έκθεση τέχνης με αφορμή το έργο του Le Corbusier
24.03.2016 13:47
Το πρόγραμμα Visual Arts της σχολής Frances Rich of Fine and Performing Arts του Deree - Αμερικανικού κολλεγίου Ελλάδος, παρουσιάζει την έκθεση Architecture of Reality, στην οποία συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι του τμήματος.
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης στο China Lishui Photography Festival
09.11.2015 16:17
Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης συμμετέχει, κατόπιν πρόσκλησης, στο China Lishui Photography Festival, που πραγματοποιείται στην πόλη Lishui της Κίνας από τις 6 Νοεμβρίου 2015, παρουσιάζοντας την έκθεση φωτογραφίας «Greek stories revisited».