Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Athens Fringe Festival: Ρουά Ματ

Athens Fringe Festival: Ρουά Ματ
Η FIBRE performing arts company παρουσιάζει τη video performance «Ρουά ματ» στη διάρκεια του Athens Fringe Festival που πραγματοποιείται

στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. 

 

Η ζωηρή μου σκέψη ενεργοποιεί τα κύτταρα του μυαλού και ξεκινώ ταξίδι σε κόσμο μαυρόασπρο. Σε κόσμο χαοτικό, όπου ψάχνω χρώμα. Ξέρω πως κάπου θα υπάρχει. Είμαι πολύ μικρή για να αντιμετωπίσω τις καταστάσεις, ν’ακολουθήσω τους ρυθμούς και να μουντζουρώσω ότι δε μου αρέσει.

 

 

Το μυαλό μου μεγάλο, γεμάτο, βαρύ, σαν ηφαίστειο που θέλει να εκραγεί, να εκφραστεί. Οι σκέψεις μου σαν γλώσσες πυράς.

 

 

Σαν duet θα κάνουμε την τελευταία κίνηση παρέα.

 

 

«Ρουά ματ» κέρδισα την παρτίδα! Όλα είναι ένα παιχνίδι... Απλά χαμογέλα!

 

Σκηνοθεσία: Σταύρη Καλοπετρίδου
Χορογραφία: Σταύρη Καλοπετρίδου
Λήψη: Μάριος Κυριάκου
Sound editing: Δώρος Νικολαϊδης
Video editing: Ρέα Ολυμπίου
Θεματουργία: Σταύρη Καλοπετρίδου/Μαρία Ζηντίλη

 

Η ομάδα


FIBRE σημαίνει ίνα, ένα από τα λεπτότερα νηματώδη τμήματα που αποτελούν τους ιστούς του ανθρώπινου μέρους και κάθε υλικού.

 

Αυτό σημαίνει και η ομάδα μας, γιατί δημιουργήθηκε από το όνειρο κάποιου μετουσιώθηκε σε κοινό  όνειρο πολλών, με στόχο την ατομική και συλλογική έκφραση και δημιουργία.

 

Ενωθήκαμε νέοι  επαγγελματίες, κάνοντας τα πρώτα μας βήματα παρέα  προς αναζήτηση ενός νέου, συναρπαστικού, ενιαίου και πολυποίκιλου προορισμού, μέσω της σύμπραξης όλων των παραστατικών τεχνών.


I eat me” στο 10ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, Ιούνιος 2011

Ontogenesis” στο Laban University του Ηνωμένου Βασιλείου, Μάιος 2010

Respiro”, 2ο φεστιβάλ \'Athens Video Dance Project 2010 

Οn_Boby”, 2ο Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών NO_BODY του Dance Gate Cyprus, Νοέμβριος 2010 και 6η Βαλκανική Πλατφόρμα συγχρόνου χορού της Κύπρου

 

Σχετικές ειδήσεις
Συμμετοχή του ΚΜΣΤ στο Venice International Performance Art Week
13.12.2016 15:36
Στη Βενετία, στο Palazzo Mora, βρίσκεται ήδη το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης από τις 10 έως τις 17 Δεκεμβρίου 2016 υποστηρίζοντας το Venice International Performance Art Week και συμμετέχοντας στην έκθεση με τίτλο «Το ‘Όνειρο της Αντιγόνης. Performance Art στην Ελλάδα μεταξύ της δεκαετίας του '70 και σήμερα» με έργα της Λήδας Παπακωνσταντίνου από τις συλλογές του.
Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Έκθεση στην S.G. Art Gallery
17.11.2016 11:57
H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Στα ίχνη του Μεγάλου Αλεξάνδρου” από την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου και πραγματοποιείται με αφορμή του TOUR-FORUM GR-UZB in ATHENS.
Athens Photo Festival: Unstable Fields στο Μουσείο Μπενάκη
14.07.2016 10:24
Στο κεντρικό εκθεσιακό πρόγραμμα του Athens Photo Festival 2016, υπό τον γενικό τίτλο [Mis/Dis]Placed, παρουσιάζεται η φωτογραφική ενότητα Unstable Fields / «ασταθή πεδία», η οποία αναφέρεται στην ιδέα της ρευστότητας και των συνεχών ανακατατάξεων σε μια περιοχή ή σε μια κατάσταση.
Athens Biennale 2015-2017 - ΟΜΟΝΟΙΑ: Το πρόγραμμα της Σύναψης 2 ξεκινά
04.04.2016 11:53
Η Athens Biennale 2015-2017 συνεχίζει το πρόγραμμα της, μετα τη Σύναψη 1, με τη Σύναψη 2: Επαναπροσδιορίζοντας την Κριτική των Θεσμών - Από τη σκοπιά του Νότου, με διάρκεια από τις 15 έως τις 24 Απριλίου 2016.
Architecture of Reality: Μία έκθεση τέχνης με αφορμή το έργο του Le Corbusier
24.03.2016 13:47
Το πρόγραμμα Visual Arts της σχολής Frances Rich of Fine and Performing Arts του Deree - Αμερικανικού κολλεγίου Ελλάδος, παρουσιάζει την έκθεση Architecture of Reality, στην οποία συμμετέχουν σπουδαστές και απόφοιτοι του τμήματος.