Με μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση και πολύ φιλόδοξη παραγωγή, τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου, θα περιοδεύσει το καλοκαίρι το Δημοτικό Θέατρο Ρούμελης στα φεστιβάλ όλης της Ελλάδας.

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση και πολύ φιλόδοξη παραγωγή, τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου θα περιοδεύσει το καλοκαίρι το Δημοτικό Θέατρο Ρούμελης στα φεστιβάλ όλης της Ελλάδας.


Η παράσταση είναι μια συλλογική προσπάθεια σημαντικών συντελεστών του θεάτρου που με σεβασμό στην παράδοση φιλοδοξεί να δώσει ένα καλό αποτέλεσμα. Το ρόλο του Προμηθέα θα ερμηνεύσει ο Χρίστος Καλαβρούζος που υπογράφει και τη σκηνοθεσία.


Το πάντα σύγχρονο έργο του Αισχύλου παίχτηκε για πρώτη φορά το 475 π.Χ. και ο ήρωας του έγινε το αιώνιο σύμβολο ενός ελεύθερου πνεύματος που αντιμάχεται τις σκοτεινές δυνάμεις.


Ο Προμηθέας Δεσμώτης είναι μια μεγαλειώδης σπαρακτική κραυγή οργής για το παράλογο και αναιτιολόγητο. Ο Προμηθέας έκλεψε το άνθος της φωτιάς και το δώρισε στους θνητούς που σαν σκιές ονείρου περνούσαν τη μακριά ζωή τους στα τυφλά. Ολες οι ανθρώπινες τέχνες, είναι δωρεές του Προμηθέα.


Για όλα αυτά καρφώνεται στην ερημιά, στην κορφή ενός βράχου που θα οδεύσει αμέτρητους αιώνες. Εκεί στην ερημιά του κόσμου φτάνει ένα άλλο θύμα του Δία, η τιμωρημένη από την Hρα περιπλανώμενη Ιώ. Ο Προμηθέας προφητεύει ότι από τη γενιά της θα γεννηθεί ο λυτρωτής του.


Οι συντελεστές της παράστασης: Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλάς, Σκηνοθεσία: Χρίστος Καλαβρούζος, Σκηνικά: Λαλούλα Χρυσικοπούλου, Κοστούμια: Ελένη Δουνδουλάκη, Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης, Μουσική Διδασκαλία: Ολυμπία Κυριακάκη-Λουκίσσα, Χορογραφίες: Ερση Πίττα.


Διανομή:Προμηθέας: Χρίστος Καλαβρούζος, Hφαιστος: Βασίλης Κολοβός, Ερμής: Βούλγαρης Θωμάς, Ωκεανός: Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Ιώ: ΓιούληΤάσιου, Κράτος: Περικλής Καρακωνσταντόγλου.


info
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ, Υψηλάντη 17, 35100 Λαμία, τηλ.: 2231033325