Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Αισχύλου, Προμηθέας Δεσμώτης

Αισχύλου, Προμηθέας Δεσμώτης
Με μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση και πολύ φιλόδοξη παραγωγή, τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου, θα περιοδεύσει το καλοκαίρι το Δημοτικό Θέατρο Ρούμελης στα φεστιβάλ όλης της Ελλάδας.

Με μια πολύ ενδιαφέρουσα παράσταση και πολύ φιλόδοξη παραγωγή, τον Προμηθέα Δεσμώτη του Αισχύλου θα περιοδεύσει το καλοκαίρι το Δημοτικό Θέατρο Ρούμελης στα φεστιβάλ όλης της Ελλάδας.

Η παράσταση είναι μια συλλογική προσπάθεια σημαντικών συντελεστών του θεάτρου που με σεβασμό στην παράδοση φιλοδοξεί να δώσει ένα καλό αποτέλεσμα. Το ρόλο του Προμηθέα θα ερμηνεύσει ο Χρίστος Καλαβρούζος που υπογράφει και τη σκηνοθεσία .

Το πάντα σύγχρονο έργο του Αισχύλου παίχτηκε για πρώτη φορά το 475 π.Χ. και ο ήρωας του έγινε το αιώνιο σύμβολο ενός ελεύθερου πνεύματος που αντιμάχεται τις σκοτεινές δυνάμεις.

Ο Προμηθέας Δεσμώτης είναι μια μεγαλειώδης σπαρακτική κραυγή οργής για το παράλογο και αναιτιολόγητο. Ο Προμηθέας έκλεψε το άνθος της φωτιάς και το δώρισε στους θνητούς που σαν σκιές ονείρου περνούσαν τη μακριά ζωή τους στα τυφλά. Ολες οι ανθρώπινες τέχνες, είναι δωρεές του Προμηθέα.

Για όλα αυτά καρφώνεται στην ερημιά, στην κορφή ενός βράχου που θα οδεύσει αμέτρητους αιώνες. Εκεί στην ερημιά του κόσμου φτάνει ένα άλλο θύμα του Δία, η τιμωρημένη από την Hρα περιπλανώμενη Ιώ. Ο Προμηθέας προφητεύει ότι από τη γενιά της θα γεννηθεί ο λυτρωτής του.

Οι συντελεστές της παράστασης: Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλάς, Σκηνοθεσία: Χρίστος Καλαβρούζος, Σκηνικά: Λαλούλα Χρυσικοπούλου, Κοστούμια: Ελένη Δουνδουλάκη, Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης, Μουσική Διδασκαλία: Ολυμπία Κυριακάκη-Λουκίσσα, Χορογραφίες: Ερση Πίττα.

Διανομή:Προμηθέας: Χρίστος Καλαβρούζος, Hφαιστος: Βασίλης Κολοβός, Ερμής: Βούλγαρης Θωμάς, Ωκεανός: Περικλής Καρακωνσταντόγλου, Ιώ: ΓιούληΤάσιου, Κράτος: Περικλής Καρακωνσταντόγλου.

info
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ ΡΟΥΜΕΛΗΣ, Υψηλάντη 17, 35100 Λαμία, τηλ.: 2231033325

Σχετικές ειδήσεις
Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη στο θέατρο Πέτρας
23.09.2016 14:01
Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη θα παρουσιαστεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στο Θέατρο Πέτρας.
Προμηθέας Δεσμώτης, σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη σε μίνι περιοδεία
15.09.2016 13:43
Η παράσταση «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου σε σκηνοθεσία Γιάννη Φαλκώνη θα παρουσιαστεί στις 25 Σεπτεμβρίου στο Κέντρο Ιστορικής Ανάπτυξης “Θερμοπύλες”, στις 27 Σεπτεμβρίου στο Θέατρο Πέτρας και στις 7, 8, 9, 10 Οκτωβρίου 2016 στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου στο Φεστιβάλ Φιλίππων 2016
11.07.2016 12:15
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φιλίππων 2016.
Ορέστεια του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Χουβαρδά σε περιοδεία
17.06.2016 10:44
Η Ορέστεια του Αισχύλου ξεκινάει το ταξίδι της στις 8 & 9 Ιουλίου στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Ο Γιάννης Χουβαρδάς, με μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών και καλλιτεχνικών συντελεστών, δημιουργεί μια παράσταση για τις απαρχές και το μέλλον της ανθρώπινης βίας.
Επτά επί Θήβας, του Αισχύλου από το ΚΘΒΕ σε περιοδεία
18.05.2016 16:26
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου και στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.