Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Μία μοναδική Νύχτα Μουσικής με τον Σταύρο Ξαρχάκο

Μία μοναδική Νύχτα Μουσικής με τον Σταύρο Ξαρχάκο
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, οι λάτρεις της καλής ελληνικής μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν μία νύχτα γεμάτη

Ελλάδα, με μια μοναδική συναυλία του Σταύρου Ξαρχάκου!

 

Τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, στις 21:30 μ.μ., η Στοά Σπύρου Μίλιου θα πλημμυρίσει μελωδίες του Σταύρου Ξαρχάκου, του Μίκη Θεοδωράκη και του Μάνου Χατζιδάκι, δίπλα στο λόγο σπουδαίων ποιητών (Νίκου Γκάτσου, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Καζαντζάκη κ.ά.), χαρίζοντας μια βραδιά «μυσταγωγίας» σε όλους εκείνους που θα παρακολουθήσουν αυτή τη συναυλία, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου.

 

Μαζί με τον κορυφαίο συνθέτη, ο οποίος θα διευθύνει τη 12μελή Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής (KOEM), θα βρίσκονται για πρώτη φορά δύο νέοι καλλιτέχνες , δύο σπουδαίες φωνές που έχουν πετύχει να ξεχωρίσουν σ’ έναν ιδιαίτερα ανταγωνιστικό χώρο.

 

 

Η Νατάσσα Μποφίλιου, μια νεαρή ερμηνεύτρια που έχει συζητηθεί πολύ τα τελευταία χρόνια και έχει ξεχωρίσει για τη δύναμη, το πάθος και τη συγκίνηση των ερμηνειών της, μαζί με τον Γιάννη Χαρούλη, που έχει ως κληρονομιά τους ήχους της ιδιαίτερης πατρίδας του, της Κρήτης και χαράσσει το δικό του δρόμο στο τραγούδι, υπακούοντας στο ένστικτό του, θα ερμηνεύσουν από κοινού τα υπέροχα άσματα των μεγάλων Ελλήνων συνθετών και ποιητών.

 

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

Η συναυλία είναι μια προσφορά της  Groupama Φοίνιξ Ασφαλιστικής και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του City Link.

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής, η ΚΟΑ σε μια συναυλία αφιέρωμα στη Βιέννη στο Μέγαρο Μουσικής
02.12.2016 17:26
Τέταρτος σταθμός στο μουσικό χάρτη του φετινού θεματολογικού κύκλου της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών «Οι πόλεις της μουσικής» είναι η Βιέννη, η, επί χρόνια, ευρωπαϊκή «πρωτεύουσα» της μουσικής.
Η καρδιά μου πονεί για σας...: γκαλά ελληνικής οπερέτας από την Καμεράτα στο Μέγαρο
30.11.2016 16:57
Οι καλύτερες στιγμές της ελληνικής οπερέτας παρουσιάζονται σε μία φαντασμαγορική συναυλία με λαμπερούς σολίστ και τους Μουσικούς της Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής.
Η Βασιλική Καρακώστα σε μία συναυλία Ελληνικής Δημοτικής μουσικής στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.10.2016 14:44
Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της Ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης, ενορχηστρωμένα με τον παγκόσμιο κλασικό ήχο.
H Συμφωνική Ορχήστρα του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας στο Μέγαρο Μουσικής
23.09.2016 12:40
Tη μαγεία της κινεζικής μουσικής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το φιλόμουσο κοινό που θα παρακολουθήσει τη μία και μοναδική συναυλία της περίφημης Συμφωνικής Ορχήστρας του Θιάσου Όπερας και Χοροδράματος της Κίνας (China Opera and Dance-Drama Theater Symphony Orchestra) την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου στις 9:00 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Μια μέγαλη συναυλία αλληλεγγύης με τον Σταύρο Ξαρχάκο στο Καλλιμάρμαρο
27.04.2016 12:46
Οι μεγάλες φωνές της Ελλάδας ενώνονται με τα ωραιότερα τραγούδια του Σταύρου Ξαρχάκου με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων, την Πέμπτη στις 16 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο.