Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Atopic Bοdies: Performance στο πλαίσιο της έκθεσης Arrrgh στο Μπενάκη

Atopic Bοdies: Performance στο πλαίσιο της έκθεσης Arrrgh στο Μπενάκη
Το Atopic Bοdies είναι ένα project της ATOPOS CVC εν εξελίξει, το οποίο εξερευνά την εκκεντρική και αταξινόμητη φύση του ανθρώπινου

σώματος στη σύγχρονη οπτική κουλτούρα. Στο Atopic Bodies [SIX]: The Monster’s Fiancée, η ATOPOS CVC συνεργάζεται με τον μουσικό και performer Anklepants καθώς και με τον καλλιτέχνη Γιώργο Τούρλα, σε μια performance στο πλαίσιο της έκθεσης ARRRGH! Τέρατα και Σημεία στη Μόδα, στο Μουσείο Μπενάκη . Μουσικοί πειραματισμοί, installations και video projections θα καταλάβουν τις αίθουσες της έκθεσης για μία βραδιά.

 

O Anklepants, με έδρα το Λονδίνο, έχει στο ενεργητικό του δεκάδες μουσικές παραγωγές και συνεργασίες κάτω από πολυάριθμα aliases (Spendthrift , qwertywryteq, Pleasekill, Lé Bear, Calmon-hsalmon, Safety house, Only red jelly, Poundtron, öömianté, Neopet). Παράλληλα, οι δραστηριότητές του επεκτείνονται και στον χώρο του κινηματογράφου όπου έχει εργαστεί ως τεχνικός special eff ects. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ταινίες και έχει συνεργαστεί με τους Ridley Scott και Spike Jοnze μεταξύ άλλων.

 

 

Ο Γιώργος Τούρλας, αποφοίτησε από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2004, από το εργαστήριο ζωγραφικής της Ρένας Παπασπύρου και το 2008 αποφοίτησε από το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ψηφιακές Μορφές Τέχνης, από την ίδια σχολή. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καθώς και σε εκδόσεις fanzines και περιοδικών.

 

 

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με μουσικούς δημιουργώντας κάθε φορά εναλλακτικά projects. Επίσης, ο Γιώργος Τούρλας είναι ένας από τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση ARRRGH! Τέρατα και Σημεία στη Μόδα.

 


Η ATOPOS CVC είναι ένας μη κερδοσκοπικός Πολιτιστικός Οργανισμός που ιδρύθηκε το 2003 και εδρεύει στην Αθήνα. Έχει ως σκοπό την υλοποίηση καινοτόμων προγραμμάτων της σύγχρονης οπτικής κουλτούρας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ανθρώπινο σώμα και το ένδυμα.

 

 

Διαβάστε επίσης: http://www.culturenow.gr/Arts/ARRRGH!_Τέρατα_και_Σημεία_στη_Μόδα:_έκθεση_στο_Μουσείο_Μπενάκη_στην_Πειραιώς.html

Σχετικές ειδήσεις
Ζωγραφικές γιγαντοαφίσες κινηματογράφων της Αθήνας στο Μουσείο Μπενάκη
24.02.2017 15:15
Το Σωματείο οι «Φίλοι του Μουσείου Μπενάκη», στο πλαίσιο του εορτασμού των 60 χρόνων συνεχούς δημιουργικής παρουσίας του στο χώρο του Πολιτισμού, κάλεσε τον κ. Χρήστο Φ. Μαργαρίτη, να παρουσιάσει τις «Ζωγραφικές γιγαντοαφίσες των κινηματογράφων της Αθήνας 1950-1975» ένα θέμα που, έχει ιδιαίτερα μελετήσει και αναδείξει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε μία ειδική Εκδήλωση, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017 στις 19:00.
Αγαπημένη Θεία Λένα: Ένα ντοκιμαντέρ και μία έκθεση για την Αντιγόνη Μεταξά στο Μουσείο Μπενάκη
30.12.2016 16:59
"Αγαπημένη Θεία Λένα. Η ζωή και το έργο της Αντιγόνης Μεταξά" είναι ο τίτλος της έκθεσης και του ντοκιμαντέρ για την Αντιγόνη Μεταξά, που θα φιλοξενήσει το Μουσείο Μπενάκη, από τις 20 Ιανουαρίου 2017.
Εγκαίνια της έκθεσης για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων στη Μόσχα
09.09.2016 14:49
Τα εγκαίνια της έκθεσης «Μηχανισμός Αντικυθήρων: Ο αρχαιότερος Υπολογιστής και το αρχαιότερο Μηχανικό Σύμπαν-2ος αιώνας π.Χ.» πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ, 8 Σεπτεμβρίου, με την παρουσία του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Α. Μπαλτά στο Κρατικό Μουσείο Αρχιτεκτονικής Α.Β. Σούσεφ στη Μόσχα. Την έναρξη της έκθεσης, που τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου και διοργανώνεται από την Περιφέρεια Αττικής στο πλαίσιο του έτους Ελλάδας Ρωσίας, κήρυξε η Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ρ. Δούρου.
Photobook Exhibition: Τελευταίες ημέρες στο Μουσείο Μπενάκη
19.07.2016 12:48
Στο πλαίσιο του κεντρικού προγράμματος του Athens Photo Festival 2016 παρουσιάζεται έως την Κυριακή 31 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μπενάκη, μία ξεχωριστή έκθεση αφιερωμένη στο φωτογραφικό βιβλίο.
Αrticulations: έκθεση του Χρήστου Παπλωματά στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη
23.03.2016 11:19
Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση του Χρήστου Παπλωματά, με τίτλο “Articulations”. Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.