Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016

Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας ζωντανά στο Λυκαβηττό

Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας ζωντανά στο Λυκαβηττό
Ο Χάρης και ο Πάνος Κατσιμίχας θα καλωσορίσουν το κοινό στην καλοκαιρινή τους περιοδεία με μια μεγάλη συναυλία

το θέατρο του Λυκαβηττού τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

 

Επανασυνδέθηκαν μουσικά πέρυσι για επιλεκτικές εμφανίσεις στις ελληνικές πόλεις. Η ζεστή ανταπόκριση και η καθολική συμμετοχή του κοινού στις συναυλίες τους, τους έπεισαν ότι αυτή η επανένωση άξιζε και αποφάσισαν να την επαναλάβουν και το φετινό καλοκαίρι.

 

Έτσι και το 2011 οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας θα μας αγκαλιάσουν με τις αγαπημένες φωνές τους και με τις ζεστές μελωδίες τους θα μας ταξιδέψουν σε μέρη που μόνο εκείνοι ξέρουν να μας οδηγούν.

 

Με αφετηρία το θέατρο του Λυκαβηττού στην Αθήνα ξεκινούν μία προσεκτικά σχεδιασμένη και περιορισμένη σε εμφανίσεις 2011 Best Of Tour σε πόλεις της Ελλάδος.

 

Οι προγραμματισμένες εμφανίσεις έως τώρα είναι:

 

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011, Θέατρο Λυκαβηττού, Αθήνα


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, “Βαβυλωνία” στο Μύλο, Θεσσαλονίκη
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011, “Τεχνόπολις”, Ηράκλειo Κρήτης
Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011, Φεστιβάλ ΕΔΟΝ, Κύπρος
Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011, Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, Λιβαδειά
Σάββατο 23 Ιουλίου 2011, Λίμνη Δόξα, Φενεός
Τρίτη 26 Ιουλίου 2011, Βεάκειο Θέατρο, Πειραιάς
Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, Παραλία Κιοτάρι, Ρόδος
Τρίτη 2 Αυγούστου 2011, Φεστιβάλ Φιλίππων - Θάσου, Θέατρο Κάστρου Καβάλας
Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011, Αλεξανδρούπολη
Σάββατο 6 Αυγούστου 2011, Φεστιβάλ Νεστόριου
Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011, Κατερίνη
Σάββατο 27 Αυγούστου 2011, TerraVibe Park
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011, Ακτή Δυμαίων, Πάτρα

 

Η μουσική των Χάρη & Πάνου Κατσιμίχα δε χρειάζεται συστάσεις, βγαίνει από την καρδιά της δεκαετίας του ‘80 γεμάτη συναισθήματα και φτάνει μέχρι σήμερα, ζεστή, ζωντανή και αληθινή. Μια φωνή που άλλοτε γίνεται παιχνίδι και άλλοτε σοβαρεύει, άλλοτε διαμαρτυρία και άλλοτε ποίηση, αλλά ποτέ δε χάνει την ουσία και την αυθεντικότητά της.

 

Έχουν συνθέσει πάρα πολλά τραγούδια, απλά και πιο περίπλοκα, «... ένα απλό τραγούδι είναι το ίδιο δύσκολο όσο και το σύνθετο...μερικές φορές μάλιστα το απλό είναι πιο δύσκολο από το σύνθετο. Αυτό συμβαίνει επειδή το απλό πρέπει να είναι απόλυτα αληθινό και πηγαίο. Δεν φέρει άλλα όπλα, παρά μόνο την αθωότητα και την αλήθεια του...», σχολιάζει ο Πάνος και ο Χάρης συμπληρώνει σε περσινή τους συνέντευξη στο Δίφωνο «...το απλό είναι διάφανο. Δεν θέλει να κρύψει ούτε να κρυφτεί από τίποτα. Εμείς ασχοληθήκαμε κατά κόρο και με τα δύο είδη...».

 

Με φωνές που αλληλοσυμπληρώνονται, στίχους άλλοτε ευαίσθητους και ερωτικούς, άλλοτε καυστικά κοινωνικούς και πάντα ε επίκαιρους, τα τραγούδια τους μοιάζουν να γράφτηκαν χθες. Νύχτωσε Νύχτα… Μια Βραδιά Στο Λούκι… Της αγάπης μαχαιριά… Φάνης…. Ανόητες Αγάπες…. Ρίτα Ριτάκι… Μη Γυρίσεις… Don\'t worry be happy... Γέλα πουλί μου...

 

 

Οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας με τις εξαιρετικές ερμηνείες θα μας ταξιδέψουν τις καλοκαιρινές βραδιές, ξυπνώντας μας τα πιο ουσιαστικά συναισθήματα!

 

 

ΛΙΓΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ

 

Ο Χάρης & ο Πάνος Κατσιμίχας είναι οι πιο γνωστοί, στην Ελλάδα, εκπρόσωποι των τραγουδοποιών της γενιάς τους. Μια γενιά μουσικών που ξεκίνησε, από τη δεκαετία του ’80, να παντρεύει το ροκ με τη λαϊκή μουσική, τη μπαλάντα με τους δημοτικούς ήχους, το μπουζούκι με τα σαξόφωνα & τα συνθεσάιζερ.

 

Οι αδερφοί Κατσιμίχα γεννήθηκαν & μεγάλωσαν στην Αθήνα. Η μουσική τους πορεία στην Ελλάδα ξεκίνησε ουσιαστικά το 1982, τη χρονιά που συμμετείχαν στους αγώνες ελληνικού τραγουδιού στην Κέρκυρα, με το αστείο & ανάλαφρο τραγούδι \"Μια βραδιά στο Λούκι\". Το τραγούδι βραβεύτηκε και άνοιξε το δρόμο για την ηχογράφηση του πρώτου τους δίσκου \"Ζεστά Ποτά\", τρία χρόνια αργότερα, το 1985 δηλαδή.

 

Τα \"Ζεστά Ποτά\", σε παραγωγή του Μανώλη Ρασούλη & με τη βοήθεια του Γιάννη Σπάθα & του Νίκου Αντύπα στην ενορχήστρωση, σημείωσαν μεγάλη επιτυχία, βρίσκοντας απήχηση σε ένα πλατύ και ταυτόχρονα ετερόκλητο κοινό, ένα κοινό που είχε κάθε είδους ακούσματα, από heavy metal & ροκ, μέχρι ποπ αλλά & λαϊκή μουσική.

 

Το καλοκαίρι του 1987 οργώνουν την Ελλάδα δίνοντας συναυλίες με μεγάλη επιτυχία και συγχρόνως κυκλοφορεί ο δεύτερος προσωπικός τους δίσκος με τον τίτλο \'Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις\'.
Το 1989 κυκλοφορεί το άλμπουμ \'Απρίλη ψεύτη!\'.

 

Το Σεπτέμβριο του 1992, κυκλοφορεί ένας ακόμη δίσκος με τίτλο \'Η μοναξιά του σχοινοβάτη\'. Ένας δίσκος που επιβεβαιώνει την επιτυχημένη πορεία και την ωριμότητα των δύο δημιουργών.

 

Το 1993 συμμετέχουν και στις δύο συναυλίες του Bob Dylan στ ο Λυκαβηττό.

Το Δεκέμβριο του 1994 κυκλοφορεί ο νέος δίσκος των αδελφών Κατσιμίχα, το ολοκληρωμένο άλμπουμ με τίτλο \'Της αγάπης μαχαιριά\'. Τα τραγούδια \'Του έρωτα\', \'Παλιά καλοκαίρια\', \'Το δωμάτιο\' είναι βασισμένα στα ομώνυμα ποιήματα της Λένας Παππά. Το τραγούδι \'Αμοργιανό μου πέραμα\' είναι παραδοσιακό και σε αυτό συμμετέχει φιλικά η Χορωδία των εκπαιδευτηρίων Γιάννη Τσιαμούλη από το Περιστέρι. Το τραγούδι \'Έτσι τρελαίνεσαι\' είναι του Θύμιου Παπαδόπουλου. Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι \'Η τσατσάρα\' η Αρλέτα και ο Λάκης Παπαδόπουλος.


Τα Χριστούγεννα του 1995, κυκλοφόρησε το μελοποιημένο μουσικό παραμύθι, που έγραψαν ο Χάρης και ο Πάνος, \'Η Αγέλαστη Πολιτεία και οι Καλικάντζαροι\' που αγαπήθηκε αμέσως από μικρούς και μεγάλους.

 

Οι αδελφοί Κατσιμίχα συμμετείχαν σε δίσκους πολλών συναδέλφων τους, των Πυξ Λαξ, του Θάνου Μικρούτσικου, του Αντώνη Βαρδή, του Διονύση Τσακνή, του Γιώργου Νταλάρα αλλά & άλλων. Με τον Γιώργο Νταλάρα μάλιστα οι αδερφοί Κατ σιμίχα συνεργάστηκαν αρκετές φορές σε ζωντανές εμφανίσεις, ενώ το καλοκαίρι του 2000 συνεργάστηκαν με τους Πυξ Λαξ σε μια πετυχημένη σειρά συναυλιών ανά την Ελλάδα.

 

Μία γεύση από τις πολυάριθμες συνεργασίες , τόσο δισκογραφικά όσο & σε ζωντανές εμφανίσεις των Κατσιμιχαίων μπορεί να πάρει κανείς ακούγοντας την \"Παράλληλη Δισκογραφία\", μια δουλειά που κυκλοφόρησε το 1997, & εκτός από τις συμμετοχές, περιλαμβάνει όλα τα τραγούδια των αδερφών Κατσιμίχα που ερμηνεύτηκαν από άλλους καλλιτέχνες . Ο δίσκος έγινε διπλά πλατινένιος.

 

Το 2000, λίγο πριν το -πραγματικό-τέλος της χιλιετίας κυκλοφορεί το album \"Τρύπιες Σημαίες\", που δικαιώνει τους δημιουργούς αλλά και το κοινό που περίμενε ανυπόμονα τα καινούρια τραγούδια τους.

 

Το 2001 οι αδερφοί Κατσιμίχα ανακοίνωσαν την απόφαση τους να σταματήσουν τις κοινές τους εμφανίσεις. Μάλιστα η αποχαιρετιστήρια περιοδεία τους χαρακτηρίσθηκε ως μια από τις πιο συναισθηματικές και έντονες στιγμές στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Ενώ την ίδια χρονιά κυκλοφόρησε το διπλό live album με αποσπάσματα από τις συναυλίες του Χάρη και του Πάνου Κατσιμίχα σε αρκετές πόλεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.Το album αυτό σηματοδοτεί το τέλος των συναυλιών μιας 20ετούς πορείας. Εικοσιοκτώ τραγούδια που έχουμε γνωρίσει, αγαπήσει, τραγουδήσει από ολόκληρη τη δισκογραφική τους παρουσία.

Ενώ το Νοέμβριο του 2002 κυκλοφορεί το album “Στους ελαιώνες της αγάπης” με μελοποιημένα ποιήματα.
Toν Δεκέμβριο του 2006 κυκλοφορεί η έκδοση \"Μουσική Αυτοβιογραφία\" που περικλείει την εικοσάχρονη πορεία του Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα, μέχρι το 2002, που εκδόθηκε ο τελευταίος κοινός τους δίσκος. Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει 2 DVD και 4 CD συν το μουσικό παραμύθι \"Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι\".

Τον Μάρτιο του 2010 οι Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, 10 χρόνια μετά από την τελευταία αποχαιρετιστήρια συναυλία τους το 2001, επανασυνδέθηκαν μουσικά και το περασμένο καλο καίρι περιόδευσαν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος και στην Κύπρο.

 

Δισκογραφία

1985 Ζεστά Ποτά
1987 Όταν σου λέω πορτοκάλι να βγαίνεις
1989 Απρίλη Ψεύτη
1992 Υπάρχει λόγος
1996 Η αγέλαστη πολιτεία και οι καλικάντζαροι
1997 Παράλληλη Δισκογραφία
2000 Τρύπιες Σημαίες
2001 20 Χρόνια Live
2002 Στους Ελαιώνες της Αγάπης

 

Σχετικές ειδήσεις
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου
12.08.2016 15:47
Μετά από έναν πολύ επιτυχημένο χειμώνα και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού με 6 sold out εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και 3 sold out εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το κοινό στη Ροδο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Άλκηστη Πρωτοψάλτη για 2 μοναδικές συναυλίες στο θεατρο μεσαιωνικής Τάφρου την Τετάρτη 24 κ Πέμπτη 25 Αυγούστου σε αυτή την διαφορετική μουσική συνάντηση… με το χρόνο…
Ο Πάνος Μουζουράκης live στο Θέατρο Τεχνόπολις
28.07.2016 14:04
Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι χειμερινές εμφανίσεις του, ο πολυτάλαντος και πάντα ιδιαίτερος Πάνος Μουζουράκης, συνεχίζει την καλοκαιρινή του περιοδεία κάνοντας στάση την Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016 στο Θέατρο Τεχνόπολις.
Πάνος Κατσιμίχας και Κίτρινα Ποδήλατα live στο Βεάκειο Θέατρο
07.06.2016 16:36
Στις 23 Ιουνίου στο Βεάκειο Θέατρο, στον Πειραιά, ο Πάνος Κατσιμίχας και τα Κίτρινα Ποδήλατα, μας παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με τις καλύτερες στιγμές της δισκογραφίας των αδελφών Κατσιμίχα, της προσωπικής δισκογραφίας του Πάνου, αλλά και τις δυναμικές ροκ επιτυχίες των Γιώργου & Αλέξανδρου Παντελιά (Κίτρινα Ποδήλατα).
Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη υποδέχεται το καλοκαίρι στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
05.05.2016 11:55
Μετά από έναν πολύ επιτυχημένο χειμώνα και τη θερμή ανταπόκριση του κοινού με 6 sold out εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς και 3 sold out εμφανίσεις στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ξανά την Άλκηστη Πρωτοψάλτη που επιστρέφει για 2 ακόμα μοναδικές συναυλίες στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά την Τρίτη 28 και την Τετάρτη 29 Ιουνίου σε αυτή την διαφορετική μουσική συνάντηση… με το χρόνο…
Ο Πάνος Μουζουράκης για δύο ακόμα εμφανίσεις στο Σταυρό του Νότου!
23.12.2015 12:33
Ο πολυτάλαντος Πάνος Μουζουράκης, μετά τις sold out εμφανίσεις του φέτος τον χειμώνα στον Σταυρό του Νότου, επανέρχεται για 2 ακόμα τελευταίες εμφανίσεις την Παρασκευή 1 και 8 Ιανουαρίου 2016.