Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Λίνα Μπέμπη: έκθεση στην Πάρο

Λίνα Μπέμπη: έκθεση στην Πάρο
Το Fotis Art café στην Πάρο και η αίθουσα τέχνης Μέδουσα παρουσιάζουν την έκθεση της Λίνας Μπέμπη \"both sides now\" η οποία θα διαρκέσει από τις

10 Ιουνίου μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2011.

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Ο Φώτης Μέλλιος, δημιούργησε στο λιμανάκι του Αη Δημήτρη-Μπουκαδούρα στην Νάουσα Πάρου, ένα café  το οποίο  λειτουργεί παράλληλα και σαν  χώρος τέχνης. Για όγδοη συνεχή χρονιά συνεργάζεται με την Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης.

 


Η Λίνα Μπέμπη στην έκθεση με τίτλο \"both sides now”, παρμένο από το ομώνυμο τραγούδι της Jonni Mitchel, παρουσιάζει μια σειρά έργων, που αναφέρονται στην υπαρξιακή πλευρά της ανθρώπινης κατάστασης και είναι συνέχεια της δουλειάς που έδειξε στην προηγούμενη ατομική της.

 

 

Τα έργα είναι δουλεμένα σε δύο επιφάνειες και είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να μπορούν να ειδωθούν και από τις δύο πλευρές. Η πρώτη επιφάνεια αποτελείται από σχέδια με γραφίτη πάνω σε συνθετικό ριζόχαρτο ενώ η δεύτερη από δαντέλες φτιαγμένες με τεχνική χαρτοκοπτικής σε συνθετικό ύφασμα.

 


Ο συνδυασμός της διαφάνειας των υλικών με την εναλλαγή των φωτοσκιάσεων ανάλογα την πλευρά θέασης, το παιχνίδι κενού/ γεμάτου της δαντέλας που κρύβει κι αποκαλύπτει αποσπασματικά τα σχέδια, η οπτική ψευδαίσθηση της δημιουργίας τρισδιάστατου χώρου, αλλά και τα ίδια τα θέματα των έργων σχολιάζουν την αμφισημία εμπειριών και συναισθημάτων.

 

Σχετικές ειδήσεις
1+1=1, έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
12.01.2017 15:21
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου στις 8.00 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη παρουσιάζει στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης την ατομική έκθεση της Βαρβάρας Λιακουνάκου, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία τους.
Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης @ Studio 265: Ομαδική έκθεση στην Πάρο
22.07.2016 11:20
Στα καινούρια γραφεία του Studio 265, στην Πάρο, θα παρουσιαστούν έργα της Έλλης Κουτσουκέλλη και του Νάκη Ταστσιόγλου, από τις 29 Ιουλίου 2016.
Έκθεση της Έλλης Κουτσουκέλη στο Franca Scala στην Πάρο
05.07.2016 13:17
Η Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης παρουσιάζει στο Franca Scala στην Παροικιά της Πάρου έκθεση ζωγραφικής της Έλλης Κουτσουκέλη, με διάρκεια από τις 2 Ιουλίου έως τις 29 Οκτωβρίου 2016.
Επιθαλάμια και άλλα τραγούδια: έκθεση του Δημήτρη Σκουρογιάννη στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
07.04.2016 16:21
Την Πέμπτη 14 Απριλίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά του Δημήτρη Σκουρογιάννη.
Πράξις: έκθεση της Μαρίας Βλαντή στη Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης
25.02.2016 12:17
Την Πέμπτη 3 Μαρτίου στις 8 το βράδυ η Μαρία Δημητριάδη θα παρουσιάσει στην Μέδουσα Αίθουσα Τέχνης, τη νέα δουλειά της Μαρίας Βλαντή.