Μέσα σε πλήθος κόσμου, ανάμεσα σε φίλους και συνεργάτες ο Σταμάτης Κραουνάκης και ο Δημήτρης Μητροπάνος παρουσίασαν…

την πρώτη τους μεγάλη δισκογραφική συνεργασία την Τετάρτη 8 Ιουνίου, στο κατάμεστο Αθήρι στον Κεραμεικό.

Η πρώτη τους κοινή δισκογραφική απόπειρα βαφτίστηκε Εδώ είμαστε, και στην παρουσίαση της ήταν όλοι εκεί! Μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους φυσικά η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Μάνος Ελευθερίου από τους συντελεστές, αλλά και εκλεκτοί καλεσμένοι όπως o Νίκος Μουρατίδης, o Λούκας Γιώρκας, η Ελεονώρα Ζουγανέλη, ο Ιάσωνας Τριανταφυλλίδης, ο Δημήτρης Μπάσης, η Μάρθα Καραγιάννη, ο Λάμπης Ταγματάρχης – ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ – δημοσιογράφος, ο Γιώργος Λύρας, η Μαργαρίτα Μυτιληναίου, ο σκηνοθέτης Άρης Μπαφαλούκας κ.α.

Λίγο μετά την παρουσίαση Σταμάτης Κραουνάκης, Δημήτρης Μητροπάνος και Δημήτρης Μπάσης, αφιέρωσαν λίγο χρόνο στο Culturenow και μας είπαν τα εξής για την συνεργασία:

Σταμάτης Κραουνάκης

Αισθάνομαι ότι καταθέτουμε ένα αλήθινό έργο τραγουδιών με ένα πολύ σπουδαίο λαϊκό τραγουδιστή σε μία καίρια ιστορική στιγμή για τον τόπο. Είμαι ευτυχισμένος γιατί είμαστε ζωντανοί και μπορούμε ακόμα να παίζουμε μπάλα με τις αρχές του τραγουδιού.

Δημήτρης Μητροπάνος

Εδώ και πολλά χρόνια είχα την επιθυμία να συνεργαστώ με τον Σταμάτη και επιτέλους ήρθε η στιγμή και το πραγματοποιήσαμε. Όταν άκουσα τα τραγούδια ανακάλυψα πράγματα που με αφορούσαν, που ονειρευόμουν. Ήταν μια αρμονική, ευτυχισμένη και με απόλυτη ελευθερία συνεργασία. Με μια λέξη, τέλεια.

Δημήτρης Μπάσης

Η συνεργασία τους είναι ένας πολύ δυνατός συνδυασμός. Θα έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ. Ο δίσκος είναι ιδιαίτερα επίκαιρος και όσο τον ακούς τόσο τον ανακαλύπτεις. Εύχομαι να είναι καλοτάξιδο.

Μαρία Κωφίδου