Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Κώστας Μακεδόνας τραγουδά στο Μουσικό προαύλιο του Μπάτμιντον

Ο Κώστας Μακεδόνας τραγουδά στο Μουσικό προαύλιο του Μπάτμιντον
Ο Κώστας Μακεδόνας, με τη συμμετοχή της Σαββέριας Μαργιολά, ερμηνεύει τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα από τον ελληνικό

κινηματογράφο με το χαρακτηριστικό ήθος και ύφος του δημιουργού τους, την Πέμπτη 23, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουνίου 2011.

 

Ο Γιώργος Ζαμπέτας αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο της ελληνικής μουσικής. Χαρισματικός μελωδός και δεινός εκτελεστής του μπουζουκιού δημιούργησε με τις συνθέσεις και τα παιξίματα του «σχολή», που επηρέασε πολλούς μεταγενέστερους λαϊκούς συνθέτες και μουσικούς. Τα τραγούδια του διακρίνονται για την ευρηματικότητα τους.

 

«Σήκω χόρεψε συρτάκι», «Ο πενηντάρης», «Ο πιο καλός ο μαθητής», «Δεν έχει δρόμο να διαβώ» κ.α

 

Ο Γιώργος Ζαμπέτας συμμετείχε σε περισσότερες από εκατό ταινίες. Τα τραγούδια του από τον ακμάζοντα εκείνο τον καιρό ελληνικό κινηματογράφο παραμένουν αξεπέραστα και κατατάσσονται στις υψηλότερες βαθμίδες του λαϊκού μας τραγουδιού. Όπως έχει δηλώσει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος «Ο Γιώργος Ζαμπέτας ως συνθέτης λαϊκών τραγουδιών χωράει μέσα στην πρώτη δεκάδα των μεγάλων μορφών του τραγουδιού μας».

 

Τη λαϊκή ορχήστρα «Καρέ-Καρέ» διευθύνει ο Δημήτρης Μαργιολάς.

 

Την ορχήστρα αποτελούν οι Γιώτης Σαμαράς (κιθάρες), Δήμος Πολυμέρης (ακορντεόν), Νίκος Καλαντζάκος (πιάνο, πλήκτρα), και ο Δημήτρης Μαργιολάς (μπουζούκι, μαντολίνα και λαούτο).

 

Ο Κώστας Μακεδόνας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές της γενιάς του, τραγουδώντας τα κινηματογραφικά του Γιώργου Ζαμπέτα, στην ουσία ερμηνεύει σημαντικές στιγμές του ελληνικού τραγουδιού.

 

Μαζί του η ανερχόμενη Σαββέρια Μαργιολά. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός.

 

Διαβάστε επίσης την συνέντευξη του Κώστα Μακεδόνα στο Culturenow: http://www.culturenow.gr/interviews/Κώστας_Μακεδόνας:_Τα_καλύτερα_πράγματα_στο_τραγούδι_γεννήθηκαν_στις_πιο_δύσκολες_στιγμές.html

 

Διαβάστε επίσης το άρθρο του Κώστα Μακεδόνα στο περιοδικό MOMENTO:

http://www.culturenow.gr/articles/Κώστας_Μακεδόνας:_Μόνο_μια_φορά….html
 

Σχετικές ειδήσεις
O Κώστας Μακεδόνας για ακόμα ένα live στο Kremlino
28.02.2017 11:17
Μετά από 4 sold out παραστάσεις τον Φεβρουάριο, ο Κώστας Μακεδόνας ανεβαίνει ξανά στη σκηνή του Κremlino για μία αξέχαστη βραδιά, το Σάββατο 4 Μαρτίου 2017.
O Κώστας Μακεδόνας επιστρέφει στο Kremlino
19.01.2017 15:56
Ο Κώστας Μακεδόνας μετά τις πετυχημένες εμφανίσεις του Νοεμβρίου επιστρέφει στο Κρεμλίνο, στο κέντρο του Πειραιά, για μία καινούργια σειρά εμφανίσεων για όλα τα Σάββατα του Φεβρουαρίου!
Ακύρωση - Ο Κώστας Μακεδόνας και η Βίκυ Καρατζόγλου στο Γυάλινο Μουσικό θέατρο
06.12.2016 16:17
Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, παρέα με την Βίκυ Καρατζόγλου και έξι εξαιρετικούς μουσικούς, από το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου και για όλα τα Σάββατα μέχρι και τα τέλη Ιανουαρίου θα εμφανίζεται στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο. - Οι συναυλίες ακυρώνονται
O Κώστας Μακεδόνας στο Kremlino
17.10.2016 13:58
Ο Κώστας Μακεδόνας, μία από τις πιο σημαντικές φωνές του ελληνικού τραγουδιού, παρέα με την ταλαντούχα, νέα τραγουδίστρια Μαίρη Δούτση και έξι εξαιρετικούς μουσικούς, ξεκινά τις χειμερινές του εμφανίσεις με αφετηρία τη νέα μουσική σκηνή του Πειραιά "Κρεμλίνο", για δύο διήμερα, 28 / 29 Οκτωβρίου και 4 / 5 Νοεμβρίου.
Ο Κώστας Μακεδόνας για μία μεγάλη συναυλία στο Θέατρο Πέτρας
21.06.2016 11:49
Την Τρίτη 19 Ιουλίου ο Κώστας Μακεδόνας θα δώσει μία μοναδική συναυλία στο Θέατρο Πέτρας έχοντας καλεσμένους του, αγαπημένους φίλους και εξαιρετικούς καλλιτέχνες.