Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Θεατρικές συναντήσεις στην Καλαμαριά

Θεατρικές συναντήσεις στην Καλαμαριά
Το Θέατρο Τόπος Αλλού παρουσιάζει το κορυφαίο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ "Περιμένοντας τον Γκοντό" σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, στο πλαίσιο των "Θεατρικών Συναντήσεων", του φεστιβάλ που καθιερώνει από φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς.

Το Θέατρο Τόπος Αλλού παρουσιάζει το κορυφαίο έργο του Σάμιουελ Μπέκετ "Περιμένοντας τον Γκοντό" σε σκηνοθεσία Νίκου Καμτσή, στο πλαίσιο των "Θεατρικών Συναντήσεων", του φεστιβάλ που καθιερώνει από φέτος ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Καλαμαριάς.

Το έργο αυτό θεωρείται η αρχή του σύγχρονου θεάτρου και αναφέρεται στην απέραντη ερημιά και απόγνωση του ανθρώπου μπροστά στο κενό της ύπαρξης. Ο τίτλος του έργου καθιερώθηκε ως σύμβολο του σταθερά απόντος αλλά αιωνίως αναμενόμενου προσώπου ή πράγματος. Η μεταφορά της απελπισμένης, της μάταιης αναμονής.

Οι ήρωες του, Βλαντιμίρ και Εστραγκόν, μοναχικοί περιπλανώμενοι αλήτες, κινούνται άσκοπα σε έναν πιεστικό, ομοιόμορφο, απέραντο χρόνο, όπου «τίποτε δεν συμβαίνει, κανείς δεν έρχεται, κανείς δεν φεύγει». Μια εναγώνια αναμονή του Godot, «που σήμερα δεν ήρθε, αλλά αύριο οπωσδήποτε θα ρθει...» και που εκτείνεται διαρκώς σε χρόνο μέλλοντα.

Ποιος είναι πράγματι αυτός ο Godot και γιατί αναβάλει την έλευση του από μέρα σε μέρα. Είναι κάποιος; Είναι ο Θεός (God-ot) η μήπως ο κανένας και το τίποτα;

Επιμέλεια-μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης , σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής, σκηνικό-Κοστούμια : Μίκα Πανάγου, επιμέλεια ήχων: Στέλιος Κάτσαρης. Διανομή: Εστραγκόν ο Δημήτρης Οικονόμου , Βλαντιμίρ ο Γιώργος Μωρόγιαννης, Πότζο ο Δημήτρης Κανέλλος, Λάκυ ο Νίκος Κερασιώτης, Αγόρι η Ηλιάνα Δανέζη.

Info
Τετάρτη 21 έως την Κυριακή 25 Μαΐου
Θέατρο Μελίνα Μερκούρη ,
Μεταμορφώσεως 7-9 & Αργυρουπόλεως, Καλαμαριά. Τηλ. 2310458591
Παραστάσεις: Τετάρτη (λαϊκή), Κυριακή 8.00 μμ, Πέμπτη, Παρασκευή, 9.30 μμ, Σάββατο 7.00 & 9.30 μ.μ.
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 13 ευρώ

Σχετικές ειδήσεις
Σημειώσεις από το υπόγειο, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016
25.10.2016 16:43
Ανοίγοντας το "Φεστιβάλ των θεατρικών Συνθέσεων' στο Beton7 με θέμα: ‘’Ρώσοι συγγραφείς – Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ’’ παρουσιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ώρα 21:00 και για οκτώ παραστάσεις το έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ‘’Σημειώσεις από το υπόγειο’’ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Πέρη Μιχαηλίδη.
Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ στο Αίγιο
04.07.2016 12:52
Οι “Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ” θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 4 έως τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 το Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” στο Αίγιο.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Περιμένοντας τον Godot, του Σάμουελ Μπέκετ στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη
30.05.2016 13:54
Μετά την επιτυχία των Αδερφών Καραμάζοφ στο Υπόγειο του Θεάτρου Τέχνης, η Νατάσα Τριανταφύλλη επιστρέφει στο Αίθριο του Μουσείο Μπενάκη με το αριστούργημα της παγκόσμιας δραματουργίας «Περιμένοντας τον GODOT», του Σάμουελ Μπέκετ - στον ίδιο χώρο όπου παρουσίασε για πρώτη φορά την «Αντιγόνη» στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών το 2013.
Το παιχνίδι του τέλους, του Σάμιουελ Μπέκετ στο Θέατρο Τέχνης
18.11.2015 11:49
Η ομάδα Χρώμα, παρουσιάζει Το παιχνίδι του τέλους (ENDGAME), του Σάμιουελ Μπέκετ, από 3 Δεκεμβρίου 2015, στο Θέατρο Τέχνης.