Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Εκδηλώσεις του Μουσικολογικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη

Εκδηλώσεις του Μουσικολογικού Συνεδρίου στη Θεσσαλονίκη
Στο πλαίσιο του Διεθνούς Μουσικολογικού Συνεδρίου που διοργανώνεται από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ. με θέμα: Crossroads.

Η Ελλάδα ως διαπολιτισμικός πόλος της μουσικής σκέψης και δημιουργίας (6-10 Ιουνίου 2011, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.),το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης φιλοξενεί τρεις συναυλίες στις 8, 9 και 10.6.2011, που εντάσσονται στη θεματολογία του Συνεδρίου.

 

Τετάρτη 8 Ιουνίου

Έργα για πιάνο του Δημήτρη Μητρόπουλου

Θεόδωρος Τζοβανάκης πιάνο
Χορωδιακά έργα Ελλήνων συνθετών (Μ. Καλομοίρης, Θ. Αντωνίου , Μ. Θεοδωράκης, Δ. Μητρόπουλος , Ι. Κωνσταντινίδης, Δ. Λαυράγκας, Τ. Παππάς , Χρ. Σαμαράς,Γ. Σακαλλιέρος, Λ. Παππάς, Μ. Χατζιδάκις)

Χορωδία «Τρισεύγενη Καλοκύρη» Α.Π.Θ.
Διεύθυνση Χορωδίας Μαρία – Έμμα Μελιγκοπούλου

 

Πέμπτη 9 Ιουνίου

Έργα Ελλήνων συνθετών για φωνή και πιάνο

(Σ. Σαμαράς, Π. Πετρίδης, Λ. Μαργαρίτης, Α. Νεζερίτης, Α. Ευαγγελάτος, Β. Παπαδημητρίου , Ι. Κωνσταντινίδης)


Θανάσης Τρικούπης πιάνο
Σταματία Γεροθανάση σοπράνο
Έργα για πιάνο του Γιάννη Ξενάκη
Ερμής Θεοδωράκης πιάνο

 

Παρασκευή 10 Ιουνίου

«Εαρινά»

Μία μουσικοθεατρική παράσταση με παραδοσιακά τραγούδια και δρώμενα της άνοιξης «Μουσικό Πολύτροπο»

Μουσική διδασκαλία, σκηνοθεσία Γιάννης Καϊμάκης.  Διδασκαλία κρουστών Κώστας Παπάς
Σολίστ: Δάφνη Μαυρίδου


Χώρος: Μ2 – Κεντρική Αίθουσα

Σχετικές ειδήσεις
Οι Χορωδίες των Πανεπιστημίων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
22.11.2016 11:52
Τρία πολυφωνικά σύνολα ελληνικών πανεπιστημιακών Τμημάτων Μουσικών Σπουδών (ΤΜΣ) ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια μεγάλη συναυλία χορωδιακής μουσικής που πραγματοποιείται το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του ετήσιου Κύκλου εκδηλώσεων του Μεγάρου Η ανθρώπινη φωνή.
Η Monika παρουσιάζει τους Planet Tiki σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο
09.09.2016 12:48
Έχοντας ολοκληρώσει τις εμφανίσεις της σε πόλεις όπως η Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες, το Λονδίνο, το Παρίσι και οι Bρυξέλλες, η Μόνικα, με την full band της αποτελούμενη από 4 εκ των πλέον ταλαντούχων και ανερχόμενων μουσικών της νεοϋορκέζικης σκηνής, τους Planet Tiki, φέρνει την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του show τους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ζάκυνθο.
17η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής: Οι εκδηλώσεις της Αττικής
15.06.2016 10:52
Η 17η διοργάνωση του Αττικού Δικτύου διοργανωτών της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, είναι το αποτέλεσμα μιας συναρπαστικής συνεργατικής προσπάθειας, και έχει σαφώς ιδιαίτερο συμβολισμό όταν για 3 ήμερες διοργανώνεται ταυτόχρονα 120 εκδηλώσεις, συμμετέχουν 140 καλλιτέχνες και γίνονται δεκάδες δράσεις σε 58 σημεία της Αττικής.
Ιάννης Ξενάκης: Μουσική | Αρχιτεκτονική, μια ημερίδα και μια συναυλία στο Μέγαρο
11.04.2016 12:28
Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ και η Σχολή Αρχιτεκτόνων του ΕΜΠ συνδιοργανώνουν το Σάββατο 16 Απριλίου 2016, σε συνεργασία με το Megaron Plus, την ημερίδα ΙΑΝNΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣ: ΜΟΥΣΙΚΗ | ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ.
Μουσικός Απρίλης στην Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών
31.03.2016 13:48
«Μουσικά» θα «μπει» ο Απρίλης στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών: από την 1η μέχρι τις 10 του μήνα, ένα πλούσιο πρόγραμμα θα φιλοξενηθεί στη σκηνή της ΕΜΣ που περιλαμβάνει συναυλίες κλασικής και σύγχρονης μουσικής και μουσικοθεατρικές παραστάσεις.