Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ευγενείς αποδράσεις με μια Νταλίκα

Ευγενείς αποδράσεις με μια Νταλίκα
Tο χοροθέατρο Νταλίκα παρουσιάζει το έργο Ευγενείς Αποδράσεις από 5 έως και 8 Ioυνίου στο θέατρο Δίπυλον, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Tο χοροθέατρο Νταλίκα παρουσιάζει το έργο Ευγενείς Αποδράσεις από 5 έως και 8 Ioυνίου στο θέατρο Δίπυλον, στο πλαίσιο του 7ου Φεστιβάλ χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων.

Ποιός θα έδινε σημασία σε έναν άστεγο; Ενας άστεγος μάλλον.Οι «κανονικοί», οι «νορμάλ» έχουμε ήδη πολλά στο κεφάλι μας. Πού να ασχοληθείς;

Το έργο αναφέρεται σε δύο ανθρώπους οι οποίοι βρίσκονται στο όριο της επιβίωσης και της εξαθλίωσης και αφήνουν τα λιγοστά αποθέματα ευαισθησίας τους να υπερκαλύψουν τελικά την όψη της πραγματικότητας και να τους οδηγήσουν σε τόπους που οι νορμάλ άνθρωποι σπάνια καταφέρνουν να ονειρευτούν στη σύγχρονη εποχή.

Γιατί, αναμφίβολα, το μεγαλύτερο ταμπού όλων στον δυτικό κόσμο είναι η παραδοχή της ανάγκης για αγάπη και ι συντροφικότητα.

Η σύλληψη και σκηνοθεσία του έργου είναι των: Β. Γιαννακοπούλου, Τ. Παλαιορούτας, Σ. Πατιερίδης, Φ. Φουρούλη. Χορογραφία-ερμηνεία Βάσω Γιαννακοπούλου, Φαίδρα Φουρούλη.

Πρωτότυπη μουσική σύνθεση-μοντάζ ήχου Μιχάλης Μελετέας, μουσική The Books, Sigur Ross, Devendra Banhart, δραματουργία Σίμος Πατιερίδης, φωτισμοί Τάσος Παλαιορούτας, ενδυματολογική επιμέλεια Δέσποινα Μακαρούνη, σκηνική επιμέλεια Δημήτρης Νασιάκος.

Το Χοροθέατρο Νταλίκα σχηματίστηκε το 2004 από τη χορεύτρια-χορογράφο Βάσω Γιαννακοπούλου και το φωτιστή Τάσο Παλαιορούτα. Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα η ομάδα έχει παρουσιάσει τρεις παραγωγές σε θέατρα και διοργανώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα παρουσίασε το έργο Δίγωνο, το Φύλλο και Φτερό και το έργο με τίτλο Πουθενά.

Τον Ιανουάριο του 2008 παρουσιάστηκε στην 3η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού Αθήνας στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ μαζί με το ντουέτο Δίγωνο έχουν προσκληθεί να παρουσιαστούν στο Centro De Belem, στο Φεστιβάλ Box Nova στη Λισσαβόνα της Πορτογαλίας.

info
Τόπος Θέατρο Δίπυλον, Καλογήρου Σαμουήλ 2, Ψυρρή, τηλ.: 210 32 29 771
Ημερομηνίες και ώρες παραστάσεων
Πέμπτη 5/6 στις 22.00
Παρασκευή 6/6 στις 20.30
Σάββατο 7/6 στις 22.00
Κυριακή 8/6 στις 20.30
Τιμή εισιτηρίου 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό


Σχετικές ειδήσεις
«Σούμαν» της Σοφίας Καψούρου στο Εθνικό Θέατρο
19.01.2017 14:49
Το Εθνικό Θέατρο δίνει βήμα στην νέα ελληνική δραματουργία και παρουσιάζει έργα τεσσάρων νέων ελλήνων συγγραφέων στη Σκηνή-«Νίκος Κούρκουλος», στο πλαίσιο της δράσης «Ο συγγραφέας του μήνα».
Βράβευση της Ελεάνας Γεωργούλη  από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών
01.12.2016 10:15
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν με χαρά ανακοινώνει πως η «Ένωσις Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών» απένειμε, στο πλαίσιο των «Βραβείων Κουν 2016» το βραβείο σε νέο ή πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη του θεάτρου στην ηθοποιό Ελεάνα Γεωργούλη για τις ερμηνείες της στα έργα «Βόυτσεκ» του Γκέοργκ Μπύχνερ και «Εμείς» του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν που παρουσιάστηκαν, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου, στο Θέατρο Άττις – Νέος Χώρος κατά την καλλιτεχνική περίοδο 2015-2016.
Το
18.05.2016 12:20
Η Φένια Αποστόλου συνεχίζει την καλλιτεχνική πορεία της στο εξωτερικό με την ομάδα της Χοροθέατρο Λυδία Λίθος και το «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski που θα παρουσιαστεί στις 26 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο του TACT International Theatre Festival στο Teatro Stabile Sloveno στην Τεργέστη της Ιταλίας.
Ο Νεκρός, του Georges Bataille από τους Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project
04.05.2016 16:45

Μία πρωτότυπη περφόρμανς, βασισμένη στο αφήγημα «Ο νεκρός» του Georges Bataille, από τη σύγχρονη ομάδα θεάτρου και περφόμανς Nova Melancholia στο πλαίσιο του Ύπνος Project.
Η Αποστολή, του Χάινερ Μύλλερ από την ομάδα Σημείο Μηδέν στο 3ο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων
05.04.2016 10:50
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν συμμετέχει και φέτος στο Φεστιβάλ Εταιρικών Θιάσων, που διοργανώνεται από τον Οργανισμό Εταιρικών Θιάσων του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (Ο.Ε.Θ.-Σ.Ε.Η.), υπό τη αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και την στήριξη της Περιφέρειας Αττικής, παρουσιάζοντας για μία παράσταση, την νέα παραγωγή της, που είναι "Η Αποστολή" του Χάινερ Μύλλερ.