Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Ι eat me: η παράσταση της Fibre Performing Arts στο 10 φεστιβάλ χορού των χορογράφων

Ι eat me: η παράσταση της Fibre Performing Arts στο 10 φεστιβάλ χορού των χορογράφων
Η ομάδα “Fibre Performing Arts” συμμετέχει στο 10ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων χορογράφων 

με την παράσταση «Ι eat me» η οποία θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου στις 22:30 και την Πέμπτη 9 Ιουνίου στις 21:00 στο θέατρο ΠΚ.

 

Η ομάδα με έδρα την Κύπρο, και με διάθεση παιχνιδιού, μέσα από τον συνδυασμό ήχου-κίνησης-εικόνας, με ήχους σαν αναμνήσεις , καλεί τον θεατή να περπατήσει στα παιχνίδια του μυαλού του.

 

"ΠΕΙΝΑ". Τροφοδοτεί το σήμα που τρέχει στον εγκέφαλο και δημιουργεί την ανάγκη στο σώμα μου να αναζητήσει τροφή.

 

Η σκέψη μου πεινάει για σκέψη. Ενεργοποιεί τα κύτταρα του μυαλού μου και ξεκινάει ένα ταξίδι για τροφή της ίδιας της σκέψης, με άλλες σκέψεις. Γιατί η δική μου σκέψη τρέχει τρέχει συνεχώς. Δε σταματάει να προσπαθεί να με καταλάβει. Να καταλάβει τους γύρω μου. Να νιώσει την αλλαγή μου. Ώσπου γίνεται ένα με το συναίσθημα. Γίνεται εμμονή, φόβος, παράνοια, πόλεμος. Εγώ.

 

 

Όμως δεν μπορώ να νικήσω το εγώ μου. Πρόκειται για τον μάταιο αγώνα του μυαλού να αναλύσει το συναίσθημα. Μετά από έναν τέτοιο εσωτερικό πόλεμο, κατανοώ οτι ενώ η σκέψη και το συναίσθημα είναι άκρως αντίθετα,  έχουν ενα κοινό παρανομαστή - εμένα. Και στο τέλος μπορεί και να με χάσω.  Η ανάγκη της σκέψης μου για τροφή μπορεί και να με φάει.  Πρέπει απλά λοιπόν να με αποδεχτώ. Αλλιώς δε θα παραμείνει τίποτα».

 


Μιλάει για: τη σκέψη μου, που πεινάει για σκέψη

Φράση - κλειδί : Ι eat me... είμαι η τροφή της σκέψης μου».

 

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Σταύρη Καλοπετρίδου
Χορογραφία: Σταύρη Καλοπετρίδου
Performers: Πολίνα Στόμπολη, Σταύρη Καλοπετρίδου, Μέτη Παναγιωτοπούλου
Κοστούμια: Ρέα Ολυμπίου
Σκηνογραφία: Ρέα Ολυμπίου
Φωτισμοί: Ρέα Ολυμπίου
Φωτογραφία: Μάριος Κυριάκου
Sound editing: Δώρος Νικολαϊδης
Μουσική: Ανδρέας Παπαπέτρου
Θεματουργία: Μαρία Ζηντίλη
Πολιτιστική διαχείριση: Ζαφειρένια Μπροκαλάκη
Υπεύθυνη Δημιουργικό: Μύρια Κονναρή


Παραγωγή: Fibre Performing Arts Company

Παραγωγή:

 

Στο θέατρο ΠΚ τις ίδιες ημέρες παίζει επίσης: http://www.culturenow.gr/Dancing/10ο_Φεστιβάλ__Χορού_του_Σωματείου_Ελλήνων_Χορογράφων:_Εν_Ον_στο_ΠΚ.html

Σχετικές ειδήσεις
«Europium» – RootlessRoot: Μια σχεδία για το ασταθές μέλλον της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
22.07.2016 11:35
Το πρόγραμμα του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζεται την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 με το Europium των Λίντας Καπετανέα & Jozef Fruček / RootlessRoot, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Νέες Δυνάμεις: μια βραδιά για τους τελειόφοιτους των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών Χορού
29.06.2016 14:30
Για τέταρτη φορά το Σωματείο Ελλήνων Χορογράφων σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO, διοργανώνουν στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που ολοκληρώθηκε, μια συμβολική βραδιά με τίτλο “Νέες Δυνάμεις” που τιμά την εκπαίδευση και υπογραμμίζει τη σημασία της.
Into her geo#metries, της Αθανασίας Κανελλοπούλου στο 15ο Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων
07.06.2016 10:44
Η Αθανασία Κανελλοπούλου παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την παράσταση Into her geo#metries.
Twisted Genders της Φένιας Αποστόλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
27.05.2016 15:37
Η Φένια Αποστόλου, μετά την συμμετοχή της στο 13ο International Dublin Gay Theatre Festival στην Ιρλανδία ως ηθοποιός, παρουσιάζει την νέα της χορογραφική δουλειά «Twisted Genders» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (Κεντρική Σκηνή) την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016 και ώρα 21:00.
Απόγειος από τις ομάδες Creo και Ρέον στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
24.05.2016 11:32
Η ομάδα χορού Creo και η καλλιτεχνική ομάδα Ρέον παρουσιάζουν την νέα τους παραγωγή «απόγειος» στο πλαίσιο του 15ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης, στην Κεντρική σκηνή.