Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Η Λιζέτα Καλημέρη επιστρέφει στο Almaz

Η Λιζέτα Καλημέρη επιστρέφει στο Almaz
H Λιζέτα Καλημέρη επιστρέφει στο Almaz. Και το Almaz ξανανοίγει την αυλή του στις παρέες. Αυτές που φτιάχνονται πάνω στην σκηνή , αφού η Λιζέτα

Καλημέρη θα έχει στο πλευρό της ένα δεξιοτέχνη μουσικό αλλά και μία από τις πιο ξεχωριστές και συγκινητικές γυναικείες φωνές, την Φωτεινή Βελεσιώτου . Αλλά και αυτές που φτιάχνονται κάτω από την σκηνή, σε μια από τις πιο όμορφες αυλές της Αθήνας.

 

Με 4 κιθάρες, ένα lupstation, ένα μπουζούκι και μια φωνή , η Λιζέτα Καλημέρη και ο Δημήτρης Λάππας μας υποδέχονται στο καλοκαιρινό Almaz την Τετάρτη 8 Ιουνίου. Οι δυο τους κάνουν επί σκηνής ένα περίπατο σε μουσικά μονοπάτια της σύγχρονης αλλά και της παλαιότερης ελληνικής δισκογραφίας. Ακολουθώντας τη διάθεση της στιγμής και παίρνοντας ελεύθερα την κατεύθυνση που η ίδια η βραδιά θα εμπνέει, αυτή η μοναδική μουσική παρέα θα επιχειρήσει να θυμηθεί και να μας θυμίσει την απλή λειτουργία των τραγουδιών στην ψυχή μας.

 

H Λιζέτα Καλημέρη ερμηνεύει με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο κομμάτια από την προσωπική της δισκογραφία αλλά και πολλά άλλα αγαπημένα μας τραγούδια από τις χαρακτηριστικές συμμετοχές της, δυσεύρετες ορισμένες φορές, σε δουλειές ξεχωριστών καλλιτεχνών και φίλων της.

 

Από το 1994, που πρωτοβγήκε στη δισκογραφία, μέχρι σήμερα η Λιζέτα Καλημέρη έχει καταθέσει τα διαπιστευτήριά της, μέσα από τα τραγούδια που ερμήνευσε και μέσα από τις συνεργασίες της με σημαντικούς ανθρώπους του χώρου, όπως ο Γιώργος Καζαντζής, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, ο Νίκος Μαμαγκάκης, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου , ο Χρήστος Τσιαμούλης. Πάντα προσεκτική στις επιλογές της, χωρίς ποτέ να \"σπαταληθεί\" κατάφερε να μην κάνει εκπτώσεις στο ρεπερτόριο που ερμήνευσε και να καταλάβει μία ξεχωριστή θέση στην ελληνική μουσική σκηνή.

 

 

Τη βραδιά θα χρωματίσει με το μοναδικό της τρόπο μία πολύ ξεχωριστή καλεσμένη. Η Φωτεινή Βελεσιώτου, η φωνή του υπέροχου τραγουδιού του Γιώργου Καζαντζή, Μέλισσες, είναι μία αυθεντική καλλιτέχνης που φέρει πάνω της τη μαγιά των παλιών ρεμπετισσών κυριών.

 

 

Το Almaz ανοίγει την αυλή του στο αληθινό τραγούδι, μ’ αγιόκλιμα και γιασεμί. Με την αίσθηση του θερινού σινεμά και την μυρωδιά της πόλης που θέλουμε να αγαπάμε. Ξαναβρείτε την Αθήνα που αγαπάμε σε μιαν αυλή και στο τραγούδι της μνήμης και της συγκίνησης. Σε αυτό που λέμε «παρέα».

 

Special Guest η Φωτεινή Βελεσιώτου

Σχετικές ειδήσεις
Ο Oρφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη στο Kremlino
19.01.2017 10:08
Παλιοί γνώριμοι, που έχουν μοιραστεί ξανά με επιτυχία τη σκηνή στο παρελθόν, ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη συναντιούνται φέτος ξανά.
Ο Oρφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη στο Σταυρό του Νότου Plus
09.11.2016 10:02
Παλιοί γνώριμοι, που έχουν μοιραστεί ξανά με επιτυχία τη σκηνή στο παρελθόν, ο Ορφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη συναντιούνται φέτος ξανά, στο Σταυρό του Νότου Plus.
Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ: Η Κρήτη συναντά τη Σμύρνη στη Βέροια
07.07.2016 12:04
Ο Δημήτρης Μπάσης, η Λιζέτα Καλημέρη, ο Μάνος Πυροβολάκης, η Ειρήνη Δερέμπεη, ο Κάρολος Κουκλάκης και η Fide Köksal, θα ανέβουν την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 στη σκηνή του Θεάτρου Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» στη Βέροια, για να παρουσιάσουν τη μουσική παράσταση “Τι σε μέλει εσένανε από πού είμαι εγώ”.
20 χρόνια συνεργασίας: Ο Γιώργος Καζαντζης και η Λιζέτα Καλημέρη στο Μύλος Club
09.05.2016 12:29
Ο Γιώργος Καζαντζης και η Λιζέτα Καλημέρη μετά την πρώτη τους γνωριμία στην “πνοή του ανέμου το 1995 πάλι μαζί την Παρασκευή 13 Μαΐου 2016 στο Mylos Club.
Ο Oρφέας Περίδης και η Λιζέτα Καλημέρη στο Σταυρό του Νότου Plus
11.03.2016 12:38
Αμοιβαία εκτίμηση και θαυμασμός ενώνουν τον Ορφέα Περίδη με τη Λιζέτα Καλημέρη. Στοιχεία που τους φέρνουν ξανά στη σκηνή του Σταυρού του Νότου plus, για μια σειρά παραστάσεων που ξεκινούν την Πρωταπριλιά και θα συνεχιστούν τις Παρασκευές του Απριλίου.