Η Πέρσα Σταματοπούλου παρουσιάζει με την ομάδα της την νέα της παραγωγή, το ντουέτο Κοίτα με, στο οποίο ερμηνεύουν οι χορευτές Μαρκέλλα Μανωλιάδη και Γιώργος Κοτσιφάκης για δύο μόνο παραστάσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.

H Πέρσα Σταματοπούλου είναι χορογράφος, η οποία σπούδασε χορό στο Conservatoire National de Région de Musique, d’ Art et de la Danse στη Λυών. Παρακολούθησε σεμινάρια στη Γαλλία με γνωστούς και διακεκριμένους χορευτές και χορογράφους όπως Peter Goss, Lario Eksson, Mark Tompkins, Miguel Lopez, Carolyn Carlson, Bruno de Dizian, Christine Bastin, Jean Sasportes, Dominique Duszunski κ.ά.

Eπέστρεψε στην Aθήνα για να εργαστεί ως καθηγήτρια χορού και χορογράφος και έλαβε μέρος δύο φορές στο διαγωνισμό νέων χορογράφων στη μνήμη της Pαλλούς Mάνου αποσπώντας το τρίτο και δεύτερο βραβείο το 1986 και το 1989 αντίστοιχα.

Tο 1989 ίδρυσε την Oμάδα Σύγχρονου Xορού της Πέρσας Σταματοπούλου με την οποία κάθε χρόνο δίνει παραστάσεις στην Eλλάδα και στο εξωτερικό.

Aπό το 1995 έως και σήμερα διδάσκει στα επαγγελματικά τμήματα της σχολής της Δέσποινας Γρηγοριάδου. Eπίσης, παραδίδει μαθήματα κινησιολογίας και αυτοσχεδιασμού στις Aνώτερες Eπαγγελματικές Σχολές Δραματικής Tέχνης του Γιώργου Kιμούλη, και του Κώστα Νταλιάνη.

Η Μαρκέλλα Μανωλιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης το 2002. Από το 2000 συνεργάζεται με τις εξής ομάδες χορού: Λάθος Κίνηση του Κωνσταντίνου Μίχου, quasi stellar της Αποστολίας Παπαδαμάκη, Apotosoma του Αντώνη Φωνιαδάκη, amorphy.org της Τζένης Αργυρίου, Landscape της Ιωάννας Πάραλη, κ.ά. Έχει χορέψει στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Βρυξέλλες, Άμστερνταμ, Λονδίνο, Λίβερπουλ, Στοκχόλμη, Φλωρεντία, Μιλάνο, Βενετία, Νάπολη, Σεούλ, Στουτγάρδη, Φρανκφούρτη, Λυών, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουμανία κ.α.).

Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με την ομάδα θεάτρου της Άντζελας Μπρούσκου σε δύο παραγωγές: Λεωφορείο ο πόθος του Τεννεσσή Ουίλλιαμς και Αγαμέμνων του Αισχύλου (Φεστιβάλ Επιδαύρου 2008). Επίσης, έχει συνεργαστεί με την ομάδα θεάτρου Omicron 2 του Σ.Σ. Τσακίρη. Έχει χορογραφήσει για την εφηβική ομάδα Αλδίνες του Κέντρου μελέτης χορού Ντάνκαν.

Ως βοηθός χορογράφου δούλεψε για την Παραολυμπιάδα «Αθήνα 2004», στη Λυρική Σκηνή και στην παιδική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει διδάξει χορό και αυτοσχεδιασμό στην ακαδημία χορού και θεάτρου του Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ και στη σχολή θεάτρου «Εμπρός».

Διδάσκει στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης και στο Κέντρο μελέτης χορού Ντάνκαν. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια χορού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2008 συνεργάζεται με την ομάδα χορού ΟΚΤΑΝΑ του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Ο Γιώργος Κοτσιφάκης (γενν. 1988, Ηράκλειο Κρήτης) είναι αριστούχος απόφοιτος της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού Ραλλού Μάνου. Έγινε δεκτός στη σχολή χορού P.A.RT.S. στις Βρυξέλλες το 2008 και ήταν υπότροφος του Ι.Κ.Υ. το ακαδημαϊκό έτος 2010. Είναι φοιτητής του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Ως χορευτής συνεργάστηκε με τον Δημήτρη Παπαιωάννου (2), τον Κωνσταντίνο Ρήγο (Τιτανικός – Εθνικό Θέατρο και Νeverland – Χοροθέατρο Οκτάνα), την Εθνική Λυρική Σκηνή (παράσταση workshop –Ουίλλιαμ  Φορσαϊθ ), τους Χορευτές, τον Αντώνη Φωνιαδάκη (Ρωμαίος και Ιουλιέτα – Κ.Θ.Β.Ε.), τη sinequanon (To Lose Lautrec – Κ.Θ.Β.Ε.), τον Κωνσταντίνο Μίχο (Χάρτα του Ρήγα Φεραίου – Εθνικό Κέντρο Χορού Ρουμανίας), τους Fingersix, τη Σοφία Σπυράτου (Διεθνής Έκθεση EXPO στη Σανγκάη – Χοροθέατρο Ροές), τον Nigel Charnock (Cold Tongue – Greenwich Dance Agency) καθώς και με το Ελληνικό Χορόδραμα Ραλλούς Μάνου.

Έλαβε μέρος στην ταινία μικρού μήκους Liebestod του σκηνοθέτη Στάθη Αθανασίου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους: Δάφνις Κόκκινος, Lauren Potter, Thomas McManus, Milan Herich, Hildegard De Vuyst.

photo: Στέφανος Σάμιος