Η Titanium Yiayiannos Gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του Γιώργη Βραχνού, η οποία θα εγκαινιαστεί

την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011 και ώρα 8:00μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011.

Λίγα λόγια για την έκθεση από τον ίδιο τον καλλιτέχνη:

Στην προκειμένη δουλειά επιχειρώ ν\’ αποδώσω καθαρότητα και ζωηράδα στο χρώμα. Ν\’ αποφορτίσω τη ζωγραφική από κάθε κατάλοιπο ή υπόνοια σοβαροφάνειας. Θέλω αυτά που φτιάχνω να είναι ταυτοχρόνως οικεία και ξένα, γήινα και υπερκόσμια. Να έχουν φρεσκάδα, έκταση, φως. Έτσι, ζωγραφίζω επίπεδα, χωρίς αντικείμενο, δίνοντας στο διακοσμητικό στοιχείο ειδικό βάρος και ρόλο. Ούτε κρύβω ούτε ψάχνω τίποτα. Υπενθυμίζω απλά στον εαυτόν μου και στον θεατή πόσο μυστήριο και πόση ομορφιά βρίσκονται στην επιφάνεια των πραγμάτων. Το θέμα μου είναι η ίδια η χαρά της δημιουργίας. Η συναρπαστικότητα της ύπαρξης. Επειδή είμαι ένας άνθρωπος που αντλεί έμπνευση και δύναμη από τη ζωή, δεν ζωγραφίζω για να αποδράσω απ\’ αυτή. Ζωγραφίζω για να τη ζήσω καλύτερα.

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Γιώργης Βραχνός γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου του Ανατολικού Λονδίνου (γλυπτική). Από το 2005 ζει στη Νέα Υόρκη, όπου το 2009 αποφοίτησε από την ιστορική σχολή τέχνης Art Students League of New York (ζωγραφική), με καθηγητή τον Knox Martin, ενώ από το ίδιο έτος φοιτά στο τμήμα χαρακτικής.

Το 2004 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση γλυπτικής στην ΕΠΑΣΚΤ, στην Αθήνα, ενώ έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στην Νέα Υόρκη. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.