Στην έκθεση με τίτλο «Πρώτη σελίδα» συμμετέχουν καλλιτέχνες που κατά την προηγούμενη χρονιά έγινε παρουσίαση του έργου τους, στoν ιστότοπο www.artinfotoday.gr (Μάιος 2010 – Μάιος 2011).

Η συμπαρουσίαση αυτή εντάσσεται στις νέες, εναλλασσόμενες «δράσεις» της art-idea, που σκοπό έχουν να προβάλλουν τα έργα, τους δημιουργούς και τους Χώρους Τέχνης, πλέον της πληροφόρησης στο διαδίκτυο μέσω του http://www.artinfotoday.gr/  που έχει δημιουργήσει και που συμμετείχε στην ART-ATHINA 2011.

Φιλοδοξία της art-idea είναι, η «Πρώτη σελίδα» να γίνει μια έκθεση – θεσμός που θα φέρνει σε «διάλογο» μεταξύ τους διαφορετικούς πολιτιστικούς κώδικες και που θα  πραγματοποιείται κάθε χρόνο.Η πρώτη έκθεση φιλοξενείται φέτος στην Αίθουσα Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ

Στην έκθεση συμμετέχουν οι:

Ευάγγελος Αθηναίος, Αχιλλέας Αιβάζογλου, Ντίνα Αναστασιάδου, Νίκος Γυφτάκης, Βασίλης Καρακατσάνης, Σμαράγδα Παπούλια Βασιλακούδη, Σταύρος, Elina, Gagik Altunian.

Η φετινή έκθεση περιλαμβάνει ζωγραφικά έργα διαφόρων μεγεθών και μικρά γλυπτικά κεραμικά.

Η έκθεση είναι μια συνδιοργάνωση της Αίθουσας Τέχνης ΑΕΝΑΟΝ και της art-idea.

Ο Ευάγγελος Αθηναίος, έχοντας καταγράψει στην ψυχή και στο μυαλό του εικόνες από βιώματα της παιδικής του ηλικίας, με τα χρώματα της ενηλικίωσης πια, προσπαθεί να ξαναφτιάξει, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει τις «απλές, παιδικές, αγαπημένες του ζωγραφιές».

Στα έργα του Αχιλλέα Αϊβάζογλου, το χρώμα έχει αποφασιστικό ρόλο. Με τα γήινα και σκοτεινά χρώματα και τα υπερτονισμένα σχήματα, επιδιώκει να συμπληρώσει την εικόνα της ζωγραφικής του, θέλοντας να επικοινωνήσει ο ίδιος πρώτα με τα θέματα πριν τα κάνει να επικοινωνήσουν με το θεατή.

Η Ντίνα Αναστασιάδου, επηρεασμένη από την αρχαία Ελληνική γλυπτική που της δίδαξε τον ορθολογισμό και το μέτρο και από την παραδοσιακή Ιαπωνική ζωγραφική που της δίδαξε την ισορροπία των αντιθέτων και την καταγραφή των εντυπώσεων, ζωγραφίζει τα θέματά της  ως σύμβολα αγάπης, ελευθερίας και ειρήνης.

Ο Νίκος Γυφτάκης προσπαθεί να αποδώσει στα έργα του την ακούσια ροή ενέργειας, σκέψεων, ψυχής που είναι ο άνθρωπος. Την αέναη ροή χρωμάτων, εκφράσεων και συναισθημάτων, που στροβιλίζονται στη δίνη του χωροχρόνου. Ερευνώντας προσεκτικά την ανθρώπινη ψυχή, τη δική του και των ανθρώπων γύρω του, καταλήγει σε ένα ψυχογράφημα, θέτοντας το ένστικτο και τις ποιότητες της ζωγραφικής σε πρώτο λόγο.
Ο Σταύρος, γνωστός για τους θλιμμένους κλόουν του, θεωρεί ότι η τέχνη τελικά είναι η καλύτερη μέθοδος για να ανακαλύψουμε τα λιμνάζοντα συναισθήματά μας. Μέσα από το ρεαλιστική απόδοση των θεμάτων του, και χρησιμοποιώντας συμβολισμούς, δημιουργεί ψυχογραφήματα.

Ο Βασίλης Καρακατσάνης έχοντας στο ενεργητικό του εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ιταλία, Ινδονησία & Γερμανία, παρουσιάζει το προσωπικό του εικαστικό λεξιλόγιο, αντλώντας θεματικές ενότητες κυρίως από βιωματικές εμπειρίες και από την παρατήρηση του οικείου κόσμου που τον περιβάλλει.

Η  Σμαράγδα Παπούλια Βασιλακούδη μέσα από της ανθρωποκεντρικές συνθέσεις της, απεικονίζει το ενδιαφέρον της για την ψυχή, έτσι όπως αναδύεται μέσα από τα πρόσωπα και τις φιγούρες, και, καταργώντας τα όρια των μορφών, ενώνει τον άνθρωπο και το χώρο, προσβλέποντας μέσα από το χρώμα και τη σύνθεση στο αποτέλεσμα του «όλου».
Η  Elina (Ελίνα Τσινγκίρογλου) μέσα από

το έντονο χρώμα και τη γραφή της, αναζητάει τα τελευταία χρόνια τη θεματολογία της μέσα στα αμφίσημα. «Ο άλλος εαυτός», ως αέναη αυτοαναίρεση, το κόκκινο ως σύμβολο, για την ίδια, επίγνωσης και καθημερινής μάχης με το επιστητό, δίνουν  στα έργα της μια μεταφυσική διάσταση στο τώρα και το εδώ.

Ο Gagik Altunian χρησιμοποιώντας την παιδική γραφή σαν άλλοθι για ρίξει φως πιο βαθιά και με ματιά πιο καθαρή στα προβλήματα που απασχολούν όλο τον κόσμο, και θέλοντας ο θεατής να βλέπει τα έργα του με χαρούμενη σκέψη, πραγματεύεται το θέμα της μετανάστευσης και της προσφυγιάς με ένα τρόπο διαφορετικό από αυτόν που έχουμε συνηθίσει.

ΛΕΖΑΝΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

Έξω: Σταύρος, «Κλόουν» , λάδι σε καμβά ,  55 Χ 40 εκατ.

Μέσα: 1. Elina ,   «The Sinner»,  λάδι σε καμβά, 100 X 50 εκατ. 2. Ντίνα Αναστασιάδου,  «Peace», Sumi και λευκό χρώμα σε χειροποίητο χαρτί , 100 Χ 70, 3. Βασίλης Καρακατσάνης,  «The Unknown Land», ακρυλικό και λάδι σε καμβά ,  60X40 εκατ. 4. Αχιλλέας Αιβάζογλου,  «Σύνθεση με φιγούρα»,  λάδι σε καμβά, 100 Χ 80 εκατ.