Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Αριάν Μνουσκίν: Η τέχνη του Τώρα: συζητήσεις με την Φαμπιέν Πασκώ

Αριάν Μνουσκίν: Η τέχνη του Τώρα: συζητήσεις με την Φαμπιέν Πασκώ
Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κοάν το βιβλίο «Αριάν Μνουσκίν: Η τέχνη του Τώρα: συζητήσεις με την Φαμπιέν Πασκώ» που όπως

μαρτυρά ο τίτλος του περιλαμβάνει τις συνεντεύξεις – συναντήσεις της ιδρύτριας του Θεάτρου του Ήλιου, Αριάν Μνουσκίν με την κριτικό θεάτρου, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Télérama, Φαμπιέν Πασκώ. Τη μετάφραση, την επιμέλεια και τα σχόλια του βιβλίου υπογράφει ο Γιώργος Βουδικλάρης.

 

Μέσα από δεκαέξι συναντήσεις με την Πασκώ, η Αριάν Μνουσκίν ξεδιπλώνει την ιστορία του θεάτρου του Ήλιου μιλώντας ταυτόχρονα για την ίδια, τις ρίζες της, τις επιρροές της, την περιπέτεια και το ταξίδι του θιάσου της που μετρά ήδη σαράντα χρόνια και φτάνει μέσα από μοναδικές αφηγήσεις και ιστορίες στο σήμερα του «Θεάτρου του Ήλιου» αλλά και στο ίδιο το θέατρο που ήταν, είναι και δεν θα πάψει να είναι η τέχνη του παρόντος χρόνου, του «Τώρα» όπως εύστοχα και άμεσα αποτυπώνει ο τίτλος του βιβλίου.

 

«Γνωρίζετε πολλές ομάδες που να έχουν διαρκέσει σαράντα χρόνια; Μια ουτοπία που διαρκεί σαράντα χρόνια, είναι ήδη μια πραγματικότητα, όχι;»


Αριάν Μνουσκίν

 

 

Να προσθέσουμε κλείνοντας πως με αγωνία περιμένουμε τη νέα παραγωγή της Αριάν Μνουσκίν, «Οι Ναυαγοί της Τρελής Ελπίδας (Αυγές)»,  που θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, στις 10, 11, 12 & 15-19 Ιουνίου, 19:00 με 23:00 στο Metropolitan Expo, Εκθεσιακό Κέντρο στο Αεροδρόμιο.

Διαβάστε περισσότερα:

http://www.culturenow.gr/Theatre/Ariane_Mnouchkine_-_Θέατρο_του_Ήλιου:__Οι_Ναυαγοί_της_Τρελής_Ελπίδας_(Αυγές)_στο_Φεστιβάλ_Αθηνών_.html

 

 

Σχετικές ειδήσεις
Παραμύθια με την Ξένια στην Καλαμάτα
16.11.2016 11:01
Σας περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου στη Βιβλιοθήκη του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας στην παρουσίαση του βιβλίου της Ξένιας Καλογεροπούλου σε εικονογράφηση Φίλιππου Φωτιάδη Παραμύθια με την Ξένια για να την ακούσετε να αφηγείται ζωντανά ένα από τα παραμύθια του βιβλίου!
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.