Η ιδέα του μουσικού σχήματος \”Banda MACAMBA\” γεννήθηκε στις αρχές του 2008 όταν δύο νέοι μουσικοί από την Βραζιλία, ο Fábio Cruz και ο Ericsson

Lapa, γνωρίστηκαν στην Ελλάδα και αποφάσισαν να συνεργαστούν.

Έπειτα από αρκετές live εμφανίσεις στην Αθήνα και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, το συγκρότημα σταμάτησε για κάποιο χρονικό διάστημα και το 2011 με πρωτοβουλία του Fabio Cruz επανασυγκροτήθηκε και απέκτησε την οριστική του μορφή.

Παρόλο που σήμερα η Banda MACAMBA έχει κάποια καινούργια μέλη, το πνεύμα του συγκροτήματος παραμένει το ίδιο με την  ιδιαιτερότητα ότι σε αντίθεση με άλλα μουσικά σχήματα παίζει μουσική που προέρχεται αποκλειστικά από την Βραζιλία.

Το μοναδικό αυτό ρεπερτόριο εκτός από πρωτότυπες συνθέσεις του Fabio Cruz  περιέχει αφενός διασκευές των κλασσικών μουσικών της Βραζιλίας όπως Gilberto Gil, Caetano Veloso, Jorge Ben, Tim Maia, Chico César, Baden Powell, Vinicius de Moraes, Tom Jobim και αφετέρου ερμηνείες αγνώστων στην Ελλάδα καλλιτεχνών όπως ο Zeca Baleiro, ο Lenine, Bedeu, Branca de Neve.

Ο σκοπός της Banda MACAMBA με τον συνδυασμό  ρυθμών όπως Maracatu, Samba Reggae, Ijexá, Samba Rock, Samba Funk ακόμη και Samba Blues είναι να παρουσιάσει στον κόσμο έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς της Βραζιλίας , την μουσική!

www.myspace.com/bandamacamba

BATALA

Οι BATALA είναι ένα διεθνές μουσικό group που κινείται σε ρυθμούς samba reggae.
Η μουσική τουs γεννήθηκε στο Salvador της Bahia, που βρίσκεται  στη βορειοανατολική Βραζιλία.
 

Έχει τις ρίζες της στα παραδοσιακά αφρικάνικα κρουστά και είναι τονισμένη με μια βαριά δόση από Βραζιλιάνικη samba πλαισιώνοντας έτσι κάθε καρναβαλική εκδήλωση στη Βραζιλία.

Οι BATALA παίζουν αυτήν την μουσική σε 4 τύπους τυμπάνων, δημιουργώντας έναν ισχυρό και δυναμικό ήχο που ξεσηκώνει τις αισθήσεις. Ο έντονος ρυθμός σε συνδυασμό με τον δυναμικό χορό και την πανδαισία χρωμάτων στα κοστούμια  δημιουργούν μια αξέχαστη οπτικoακουστική εμπειρία που λίγοι ξεχνούν.

 Ιδρυτής του group είναι ο Giba Gonçalves dos Santos, κρουστός από την Bahia (Olodum, Muzenza, Male Debale, Jimmy Cliff, Tupi Nago and Kaoma), ο οποίος ξεκίνησε τους Batalaτο 1997 στο Παρίσι, όπου διέμενε και σπούδαζε bass composition στο Ωδείο του Παρισιού.

Από το Παρίσι οι BATALA εξαπλώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας, στο Βέλγιο, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Αφρική, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ, κ.λ.π.

Το 2010 δημιουργήθηκε ένα νέο group BATALA στην Αθήνα, μεταφέροντας τους ρυθμούς της samba reggae και στην Ελλάδα. Σήμερα οι Batala αριθμούν περισσότερους από 1500 κρουστούς (που συνεχώς αυξάνονται) σε όλον τον κόσμο. Συνολικά 24 μπάντες σε 14 χώρες μεταφέρουν την αυθεντική μουσική και την κουλτούρα του καρναβαλιού της Bahia στο ευρύτερο κοινό.

http://www.batala.gr/