Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Layering ATHENS στο Beton 7

Layering ATHENS στο Beton 7
Το Beton7 παρουσιάζει το οπτικό – ηχητικό - εικαστικό ντοκουμέντο layering ATHENS από τις Λομβάρδου Ελένη, Μαρτίνου Ελεάννα και Παπαβασιλείου

Μάρα την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, στις 21.00 το βράδυ.

 

Η συνεργασία για το layeringAthens ξεκίνησε στα πλαίσια του AAO project .

 

Από τις Λομβάρδου Ελένη, Μαρτίνου Ελεάννα, Παπαβασιλείου Μάρα:

...Η πόλη είναι αρχείο αλληλεπίθεσης.


Κτίρια, δρόμοι, πλατείες και μνημεία φέρουν στοιχεία ιστορικής συνέχειας σε μια συνεχή αλληλεπίθεση. Προστίθεται το ηχητικό τοπίο (φωνές ανθρώπων, θόρυβοι οχημάτων, ηχητικά ίχνη από τα απομεινάρια της φύσης).


Στην Αθήνα, διαπιστώνουμε ρήξεις στη μνήμη: αυτό οδηγεί σε άγνοια και σε σχάση της σχέσης του ατόμου με την πόλη.Προτείνουμε την ανάδυση της μνήμης της πόλης και την αποκάλυψη της κρυμμένης πληροφορίας του αθηναϊκού ιστορικού κέντρου, προκειμένου ο κάτοικος να επανακτήσει τη σχέση του με αυτό.


Ο στόχος της σύνδεσης των παροντικών στοιχείων με την παρελθοντική τους μνήμη θα επιτευχθεί με εργαλείο την αλληλεπίθεση

-κειμένου που αφορά στην Αθήνα, σε δεδομένα, σε ροές ανθρώπων
-εικόνας από δρόμους και κτίρια στην Αθήνα τότε και τώρα
-εικαστικών συνθέσεων με αφορμή το αστικό φαντασιακό
-με ηχητικό υλικό που συλλέγουμε από τη σύγχρονη πόλη

 

Προκειμένου να αναδείξουμε τον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της Αθήνας, επιδιώκουμε και την οπτική ανάδειξη της γλώσσικής διαφορετικότητας μέσω του αλφαβήτου. Το γραπτό υλικό θα αποδοθεί σε πολλές γλώσσες, και η οπτική σχέση των διαφόρων αλφαβήτων φανερώνει το πλούσιο δυναμικό της πόλης που έχει επιρροές τόσο από το αρχαίο ελληνικό παρελθόν, όσο και από τα οθωμανικά στοιχεία, τις μικρασιατικές αφηγήσεις, τα υπολλείμματα από τη γερμανική κατοχή, τη σύγχρονη κινεζική \"εισβολή\", την πακιστανική και ινδική επίσκεψη, το αλβανικό στοιχείο, τις σλαβικές και κυριλλικές ταυτότητες.

 


Επιδιώκουμε μέσω της προβολής να καταστήσουμε την γραπτή/ηχητική πληροφορία προσβάσιμη, και να δείξουμε θραύσματα της μνήμης της πόλης ώστε την γνωρίσουμε πληρέστερα.

 


Επιδιώκουμε, μέσα από τη συζήτηση, τον εμπλουτισμό του project με ιδέες και δράσεις που θα προταθούν...

Σχετικές ειδήσεις
Breaking News - Athens, έκθεση του Michael Landy στη Διπλάρειο Σχολή
15.02.2017 11:35
Ο Οργανισμός Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ εγκαινιάζει το πρόγραμμά του για το 2017 με μια πρωτοποριακή έκθεση του Βρετανού καλλιτέχνη Michael Landy, που εμπεριέχει ως βασικό στοιχείο την ενεργή συμμετοχή του κοινού.
Αυτόπτες: έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου στην Eleftheria Tseliou gallery
21.11.2016 14:44
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Ελεάννας Μαρτίνου με τίτλο "Αυτόπτες". Η έκθεση ξεκινά τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου και διαρκεί μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου 2016.
Temporarily Lost: ομαδική έκθεση στο Beton 7
07.06.2016 14:39
Το Beton 7 εγκαινιάζει στις 14 Ιουνίου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Temporarily Lost, η οποία παρουσιάζεται στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2016.
Ομαδική έκθεση κολάζ στο Concierge Athens
03.06.2016 14:18
Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 εγκαινιάζεται στο Concierge Athens η ομαδική έκθεση κολάζ Ελλήνων καλλιτεχνών με κοινό τους στοιχείο τη σύνθεση εικόνων από εικόνες.
Το είναι και το στοιχείο της έκπληξης: έκθεση στο metamatic:taf
24.05.2016 15:03
Το metamatic:taf παρουσιάζει την έκθεση Το είναι και το στοιχείο της έκπληξης, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως τις 26 Ιουνίου.