Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Earth Wind and Music Festival 2011

Earth Wind and Music Festival 2011

Οι Liebe, οι Cayetano Live Band, οι Imam Baildi, οι The Burger Project και ο Φοίβος Δεληβοριάς ενώνουν τις φωνές και τη μουσική στo Earth Wind & Music Festival ...

ένα πρωτότυπο οικολογικό ταξίδι με «όχημα» τον πολιτισμό. Αφορμή: Το περιβάλλον και η προστασία του. Αιτία: Ο Άνθρωπος.

 

Φεστιβάλ σημαίνει γιορτή. Μια μορφή ψυχαγωγίας η οποία-στις δύσκολες ημέρες που βιώνουμε όλοι- μοιάζει σχεδόν...ανέφικτη! Ένα Φεστιβάλ, ωστόσο, οφείλει να «αφουγκράζεται» την κοινωνική ανησυχία και να συμβάλει με όποιο τρόπο μπορεί στα διάφορα κοινωνικά μηνύματα που απορρέουν από αυτή.

 

Για τον παραπάνω λόγο η αστική μη κερδοσκοπική εταιρία Earth Ring-που διοργανώνει το Earth Wind and Music Festival- με σεβασμό στο σκοπό της πανευρωπαϊκής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Κυριακή 5 Ιουνίου στην Πλατεία Συντάγματος, αναβάλλει τη διεξαγωγή του Οικολογικού Φεστιβάλ για την Τετάρτη 8 Ιουνίου στον ίδιο χώρο (Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή-Ολυμπιακά Ακίνητα) και την ίδια ώρα(από τις 6μ.μ.) .

 

Να σημειωθεί ότι τα εισιτήρια που έχουν ήδη προπωληθεί ισχύoυν και για τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του Οικολογικού Φεστιβάλ, ήτοι, την Τετάρτη 8 Ιουνίου.

 

Περισσότεροι από 5000 φίλοι έδωσαν πέρυσι το παρών στην πρώτη οικολογική πολιτιστική διοργάνωση, το Earth Wind and Music Festival - το μοναδικό ελληνικό μουσικό & οικολογικό φεστιβάλ που χρησιμοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας -το οποίο  πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 17 Ιουλίου 2010 στην Αρχαία Ολυμπία. Ένα τριήμερο γεμάτο οικολογικές δράσεις (Έκθεση ζωγραφικής από νέους με θέμα μουσική – περιβάλλον, λειτουργία «ειδικών πάγκων» από τοπικούς παραγωγούς βιολογικών προϊόντων αλλά και από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων) αλλά και τρείς εντυπωσιακές συναυλίες , το οποίο «μετέδωσε» το μήνυμα πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας!

 

Για το 2011 το Earth Wind and Music Festival στρέφει την προσοχή του στην Αθήνα, στην πρωτεύουσα που θέλει από όλους τους κατοίκους της,  τη μέγιστη οικολογική ευαισθησία, την σημαντικότερη περιβαλλονική συνείδηση.

 

Την Τετάρτη 8 Ιουνίου, το Earth Wind and Music Festival  διοργανώνει στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδή-Ολυμπιακά Ακίνητα (Ιππικός Όμιλος ) μια πρωτότυπη μουσική βραδιά θέλοντας να γιορτάσει μαζί με το κοινό την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

 

Από τις 6 το απόγευμα, στη σκηνή του Φεστιβάλ ανεβαίνουν νέοι αλλά και γνωστοί καλλιτέχνες και συγκροτήματα. και δίνουν ενεργά το παρών. Οι Liebe, οι Cayetano Live Band, οι Imam Baildi, The Burger Project και  ο Φ ο ί β ο ς Δ ε λ η β ο ρ ι ά ς θα δώσουν το δικό τους οικολογικό μήνυμα μέσα από τη μουσική. 

 

«Η ατομική πρωτοβουλία είναι το κλειδί για την σωτηρία του πλανήτη. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να γίνει για όλους μας μια μικρή καθημερινή συνήθεια...» δηλώνουν οι Imam Baildi , οι «The Burger Project» -διακωμωδώντας λίγο τη κατάσταση - μιλούν για... «το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι μην μας πέσει ο ουρανός στο κεφάλι.  Επειδή κοντεύει να συμβεί και αυτό, ας  αναστηλώσουμε τον ετοιμόρροπο οίκο μας.  Αρκετούς σοβάδες έχουμε φάει στο κεφάλι» ενώ οι Liebe τονίζουν την ενεργή συμμετοχή όλων για τη διάσωση του πλανήτη, με το χαρακτηριστικό «Earth is calling...».,

 

Το Earth Wind & Music Festival είναι ένα μουσικό φεστιβάλ με οικολογικό χαρακτήρα, βασισμένο στην εθελοντική προσφορά. Σκοπός του είναι, μέσω της μουσικής & παράλληλων οικολογικών δράσεων, να ευαισθητοποιήσει τους νέους μέσω της συμμετοχής τους, στην προστασία του περιβάλλοντος. Στοχεύει στο να ωθήσει τον καθένα ξεχωριστά να αναλάβει προσωπική δράση για το περιβάλλον και να ενεργήσει με ατομική κοινωνική ευθύνη.

 

Στόχος είναι το Earth Wind & Music Festival να αποτελέσει έναν ετήσιο θεσμό, να συνδέσει το όνομα & τις δράσεις του με την προστασία του περιβάλλοντος και την κοινωνική ευθύνη και να αποτελέσει ένα ξεχωριστό και  διαφορετικό όχημα για περιβαλλοντική δράση σε μεγάλες ομάδες κοινού. 

 

Η διοργάνωση και η παραγωγή του Φεστιβάλ  δεν θα είναι μόνο πολύτιμη για το περιβάλλον αλλά και εντυπωσιακή στη διαδικασία της. Λιτός αλλά δυναμικός ο σχεδιασμός της σκηνής, θα ακολουθεί υψηλά πρότυπα και με απόλυτο σεβασμό στο θέαμα

 

Η πολύτιμη στήριξη και συνεργασία με το Πολυτεχνείο Αθηνών- ήδη από το 2010 -για την  παρασκευή ειδικού βιοκαυσίμου για χρήση στις γεννήτριες του Φεστιβάλ αντί ηλεκτρικού ρεύματος, διασφαλίζει την οικολογική φύση αυτής της μουσικής δραστηριότητας. Για την παραγωγή του βιοκαυσίμου, οργανώνεται συλλογή λαδιών τα οποία αποστέλλονται στη μονάδα παραγωγής βιοκαυσίμων του Πολυτεχνείου, ώστε να δημιουργηθεί και να παραχωρηθεί η απαιτούμενη ποσότητα για το φεστιβάλ.
Η μουσική καλείται- για μία φορά- να ενώσει τον κόσμο στην προσπάθεια διάσωσης του φυσικού περιβάλλοντος.

 

Το «Earth Wind and Music Festival» απευθύνεται σε όλους εκείνους τους ανθρώπους οι οποίοι  εντάσουν σταδιακά την οικολογία στην προσωπική φιλοσοφία και στον τρόπο ζωής τους και διοργανώνει την Τετάρτη 8 Ιουνίου στο Ολυμπιακό Κέντρο Γουδί-Ολυμπιακά Ακίνητα (Ιππικός Όμιλος) μια εντυπωσιακή μουσική βραδιά –με τους:  Liebe, Cayetano Live Band, Imam Baildi, The Burger Project και  Φ ο ί β ο Δ ε λ η β ο ρ ι ά - δίνοντας ενεργά το μήνυμα της περιβαλλοντικής ευαισθησίας σε μια ημέρα σημαντική, όπως είναι η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Εσείς θα είστε εκεί;

Σχετικές ειδήσεις
Rockwave Festival 2016: Το line up της πρώτης μέρας του φεστιβάλ
31.05.2016 15:54
Η πρώτη μέρα του φετινού Rockwave Festival έφτασε! Την Κυριακή 5 Ιουνίου η μουσική πυξίδα δείχνει ΤerraVibe, με τους: The Last Shadow Puppets, Suede, The Subways, The Callas, Whereswilder, Dropkick Murphys, Turbonegro, Despite Everything, Wish Upon A Star, στα δύο stages!
Tinos World Music Festival 2016: Φωνές του κόσμου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού
31.05.2016 15:04
Το Tinos World Music Festival θα πραγματοποιηθεί φέτος για 4η χρονιά στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού στη Χώρα της Τήνου, την Παρασκευή 17, το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016.
Φωνές του κόσμου στο 4ο Tinos World Music Festival
18.05.2016 16:13
Στην ανθρώπινη φωνή, το πιο διαδεδομένο αλλά και το πιο εκφραστικό μουσικό όργανο, είναι αφιερωμένο το 4ο Tinos World Music Festival, που θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (17 έως 19 Ιουνίου 2016) στη Χώρα της Τήνου.
5th Music Highway Festival @ Κύτταρο
13.04.2016 15:27
Στις 16 Απριλίου 2016, όπως κάθε χρόνο στο ιστορικό Κύτταρο, το 5ο Music Highway Festival ετοιμάζεται να προσφέρει ακόμα μία δυνατή και ποιοτική βραδιά.
The 5th Music Highway Festival στο Κύτταρο
23.03.2016 15:23
Το Music Highway Festival, το φεστιβάλ – θεσμός για την αγγλόφωνη μουσική σκηνή της χώρας, έρχεται για 5η φορά πάντα σε συνεργασία με τη δημιουργική ομάδα των CReatures.