Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Etsi για την Ελλάδα – Δημιουργώντας Καθημερινό Περιβάλλον στο Κακογιάννης

Etsi για την Ελλάδα – Δημιουργώντας Καθημερινό Περιβάλλον στο Κακογιάννης
Στους δύσκολους καιρούς μας το Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης και η Red Design Consultants αποφάσισαν να οργανώσουν μία έκθεση λίγο

διαφορετική από τις συνήθεις. Αναζητώντας τη σύνδεση της τέχνης με το marketing και το ελληνικό επιχειρείν θα παρουσιάσουν προσχέδια και μελέτες για την ανάδειξη της ταυτότητας και της μοναδικότητας ενός εμπορικού προϊόντος όπως και κάποια αυτούσια προϊόντα της ελληνικής γης -μέλι, γλυκά του κουταλιού κ.α.- όπως αυτά παρουσιάζονται μέσα από τη δημιουργικότητα, την πρωτοτυπία και την έμπνευση καλλιτεχνών και σχεδιαστών της εταιρίας.

 

Σήμερα, σε έναν προηγμένο οικονομικά κόσμο, η δημιουργία ενός ευφάνταστου και πετυχημένου brand name, ενός ξεχωριστού λογότυπου και ενός όμορφου περιτυλίγματος είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο για την ευρύτερη κυκλοφορία των προϊόντων στη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό, και σε αυτόν τον τομέα οι  έλληνες δημιουργοί χαρακτηρίζονται από αυθεντικότητα και πρωτοτυπία αναδεικνύοντας γεγονότα, ιδέες και προϊόντα, με μεγάλη επιτυχία, σε Ελλάδα και διεθνώς.

 

Η έκθεση «etsi για την Ελλάδα – Δημιουργώντας Καθημερινό Περιβάλλον» φιλοδοξεί να αναδείξει την αναγκαιότητα της σταθερής σύνδεσης της καθημερινότητας με την ποιότητα , ακόμα και στην εποχή της κρίσης, γεγονός που δεν προϋποθέτει αναγκαστικά και υψηλότερο κόστος, παρά μόνο έμπνευση, γνώση,  εμπειρία και σωστή διαχείριση.

 

Στην Έκθεση θα παρουσιαστούν κάποιες από τις 120 βραβευμένες δημιουργίες  της Red Design Consultants σε Ελλάδα, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Τόκυο, Κίνα, Γερμανία, ενώ ορόσημο στη συνολική της προσφορά παραμένει η δημιουργία του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα το 2004.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Κυριακή 5 Ιουνίου 2011, στις 17:00 από τον Μιχάλη Κακογιάννη και τη Ροδάνθη Σεντούκα, δημιουργό του εμβλήματος των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004,  και Creative Director της εταιρίας.

Σχετικές ειδήσεις
Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
12.01.2017 12:57
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta και τη διοργάνωση Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης – Πάφος 2017, παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης - Κοιτάζοντας το Μέλλον»- στην Πλατεία Κάστρου της Πάφου, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της πόλης.
Τουταγχαμών - Ταξίδι στην Αιωνιότητα, νέα έκθεση στον Ελληνικό Κόσμο
06.12.2016 16:49
"Τουταγχαμών - Ταξίδι στην Αιωνιότητα". Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η έκθεση με τους θησαυρούς του θρυλικού Φαραώ στον «Ελληνικό Κόσμο».
Μιχάλης Κακογιάννης. Κοιτάζοντας το Μέλλον: έκθεση φωτογραφίας στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
10.10.2016 16:43
Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με την GRUPPO GEMELLO και τον πολυβραβευμένο Ιταλό φωτογράφο και τυπογράφο Antonio Manta παρουσιάζει την έκθεση φωτογραφίας «Μιχάλης Κακογιάννης . Κοιτάζοντας το Μέλλον», μια έκθεση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου Έλληνα δημιουργού.
Σπουδή στο Καθημερινό: έκθεση τους Κώστα Καμαργιάννη στις Εικαστικές Αναζητήσεις
10.10.2016 14:41
Στις Εικαστικές Αναζητήσεις, έναν χώρο που δημιούργησε ο Μελέτης Φικιώρης και προσφέρεται αφιλοκερδώς στους, νέους κυρίως, εικαστικούς για να παρουσιάζουν την δουλειά τους, εγκαινιάζεται την Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2016, ώρα 8:00μ.μ. η έκθεση ζωγραφικής του Κώστα Καμαργιάνη, με τον τίτλο «Σπουδή στο Καθημερινό».
Οψάριον: εικαστική έκθεση στο εστιατόριο Varoulko Seaside
31.03.2016 12:18
To Varoulko Seaside ξεκίνησε σε συνεργασία με την αίθουσα τέχνης “Τεχνοχώρος” μία σκυταλοδρομία θεματικών εκθέσεων με τη συμμετοχή ανερχόμενων και καταξιωμένων εικαστικών υπό την επιμέλεια σημαντικών ιστορικών και επιμελητών τέχνης µε σκοπό τη σύνδεση της εικαστικής δηµιουργίας µε τη μαγειρική τέχνη.