Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Μουσικό προαύλιο του Badminton

Ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Μουσικό προαύλιο του Badminton
Ο Μίλτος Πασχαλίδης έρχεται στο Μουσικό προαύλιο του Badminton για τρεις συναυλίες με τραγούδια από τον κινηματογράφο και την τηλεόραση που έγραψαν και γράφουν ιστορία ...

 

Αφηγηματικά τραγούδια κοινωνικοπολιτικού χαρακτήρα, τραγούδια πολλαπλών αναγνώσεων και φυσικά ερωτικά τραγούδια, ταξίδια της ψυχής και του μυαλού, που μας ξεσηκώνουν αλλά κυρίως μας «θεραπεύουν».

 

Τραγούδια όπως τα «Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί» των Γιάννη Μαρκόπουλου και Γιώργου Σκούρτη, «Στιγμές» των Νίκου Παπάζογλου και Πολυξένης Βελένη, «Ήτανε μια φορά» των Σταύρου Ξαρχάκου και Κώστα Φέρρη, «Ο λαϊκός τραγουδιστής» του Διονύση Σαββόπουλου, «Αν είσαι μάγκας» των Γιώργου Χατζηνάσιου και Παύλου Τάσιου, «Κουροσίβο» των Θάνου Μικρούτσικου και Νίκου Καββαδία, «Θάλασσα μου σκοτεινή» του Νίκου Πορτοκάλογλου , «Η τιμή της αγάπης» των Ελένης Καραϊνδρου και Τώνιας Μαρκετάκη, «Αγάπη» του Βασίλη Δημητρίου , «Να μ’ αγαπάς» του Ανδρέα Θωμόπουλου, «Κάποτε θα ‘ρθουν να σου πουν» των Μίκη Θεοδωράκη και Λευτέρη Παπαδόπουλου, «Στην αρχή του τραγουδιού» του Νίκου Ξυδάκη, «Αυτή η νύχτα μένει» του Σταμάτη Κραουνάκη και φυσικά το «Παραμύθι με λυπημένο τέλος» του Μίλτου Πασχαλίδη από την ταινία του Δημήτρη Σπύρου «Όνειρο σε άσπρο φόντο» κ.α

 

Ο Μίλτος Πασχαλίδης που συγκαταλέγεται στους σπουδαίους τραγουδοποιούς της γενιάς του είναι και ένας καλός τραγουδιστής που έχει αποδείξει τις ξεχωριστές ερμηνευτικές του δυνατότητες. Σ’ αυτήν τη συναυλία απλά αναδεικνύει τη διαχρονικότητα αυτών των τραγουδιών.

 

Τον συνοδεύουν τρεις σπουδαίοι μουσικοί, ο Θύμιος Παπαδόπουλος (πνευστά), ο Κώστας Κωνσταντίνου (κοντραμπάσο) και η Μιρέλλα Πάχου ( πιάνο , ακορντεόν).
Ενορχηστρώσεις: Θύμιος Παπαδόπουλος. Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μιχάλης Κουμπιός.

 

Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Νίκου Παπάζογλου.

Ο Νίκος Παπάζογλου το 2005 είχε κερδίσει το βραβείο Μουσικής στα Κρατικά Βραβεία Ποιότητας για την ταινία «Νοσταλγός» της Ελένης Αλεξανδράκη.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μίλτος Πασχαλίδης με τις
27.10.2016 15:04
Ο Μίλτος Πασχαλίδης με νέο υλικό από το δίσκο «Περσείδες» που κυκλοφορεί στις 5 Νοεμβρίου, ξεκινά τις καθιερωμένες εμφανίσεις του στο Σταυρό του Νότου κάθε Σάββατο.
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο Αιγάλεω
31.08.2016 11:35
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης στο πλαίσιο της περιοδείας του θα εμφανιστούν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016, στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω.
Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης τραγουδούν για την Άκτ-ειν στο Βεάκειο Θέατρο
09.06.2016 11:37
Σε πείσμα των καιρών, ο Θάνος και ο Μίλτος θα ξορκίσουν το κακό, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια κοινού αισθήματος. Τραγούδια αγαπημένα που 3 γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ' αυτό τον τρόπο διαχρονικά.
Θάνος Μικρούτσικος και Μίλτος Πασχαλίδης live στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών
31.05.2016 11:40
Σε πείσμα των καιρών, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα ξορκίσουν το κακό, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια κοινού αισθήματος, και την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 θα βρίσκονται στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών.
Θάνος Μικρούτσικος και Μίλτος Πασχαλίδης live στο Θέατρο Πέτρας
18.05.2016 16:54
Σε πείσμα των καιρών, ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Μίλτος Πασχαλίδης θα ξορκίσουν το κακό, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα με τραγούδια κοινού αισθήματος. Τραγούδια αγαπημένα που 3 γενιές περπάτησαν μαζί τους, καθιστώντας τα μ’ αυτό τον τρόπο διαχρονικά.