Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Η πλεκτάνη

Η πλεκτάνη
Η ομάδα Κινητήρας ύστερα από εννέα χρόνια επιλέγει να παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Χορού την πάντα επίκαιρη παράσταση , η οποία το 1999 είχε αποσπάσει τα ενθουσιαστικά σχόλια του κοινού και των κριτικών.

Η ομάδα Κινητήρας ύστερα από εννέα χρόνια επιλέγει να παρουσιάσει στο Φεστιβάλ Χορού την πάντα επίκαιρη παράσταση, η οποία το 1999 είχε αποσπάσει τα ενθουσιαστικά σχόλια του κοινού και των κριτικών.

Πρόκειται για μια αφήγηση του καθημερινού εφιάλτη της αναξιοκρατίας και των συνεχόμενων βιασμών της προσωπικότητας για χάρη της επιτυχίας.

Οκτώ πρόσωπα, καθένα με το δικό του συμβολικό βάθρο, πρόσωπα που συναντάμε κάθε μέρα στο δρόμο, στο λεωφορείο, στην τράπεζα, πρόσωπα στα οποία ο θεατής θα αναγνωρίσει τον εαυτό του, στήνουν και ξεδιαλύνουν, μπλέκουν και ξεμπλέκουν την πλεκτάνη στην οποία είναι ταυτόχρονα θύματα και θύτες.

Συντελεστές: Χορογραφία-σκηνοθεσία-μουσική επιμέλεια: Αντιγόνη Γύρα, σκηνικά - Κοστούμια Βίκυ Αδάμου, φωτογραφίες: Ελένη Ταξέρη.

Η παράσταση θα κλείσει τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Χορού στην Αθήνα, στο Θέατρο Διπύλον από 12 έως 15 Ιουνίου.

Tο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, που κλείνει τον πέμπτο χρόνο ζωής , φιλοξενείται για άλλη μια φορά στον ανοιχτό χώρο της Τεχνόπολις στο Γκάζι από 1-14 Ιουλίου 2007, φέρνοντας το ελληνικό κοινό σε επαφή με σημαντικούς χορογράφους και καλλιτεχνικά σχήματα του παγκόσμιου σύγχρονου χορού.

Η πρώτη εβδομάδα του φετινού Φεστιβάλ αποτελεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στο σύγχρονο χορό της Γερμανίας (Deutsche Tanzwoche), με την παρουσίαση των ομάδων χορού DORKY PARK - Constanza Macras και cie Toula Limnaios.

Το πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνει ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις όπως: δύο εκθέσεις φωτογραφίας, ανοιχτή σκηνή με χορογραφίες νέων Ελλήνων δημιουργών, εκπαιδευτικά σεμινάρια για χορευτές και σπουδαστές χορού από τους προσκεκλημένους χορογράφους καλ.

Info
Θέατρο: Δίπυλον/ Καλογήρου Σαμουήλ 2, Πλ. Κουμουνδούρου
Ιούνιος 12, 13, 14, 15
Ωρες Παραστάσεων: Πέμπτη 12 & Σάββατο 14 Ιουνίου στις 22:00, Παρασκευή 13 & Κυριακή 15 Ιουνίου στις 20:30
Κρατήσεις Θέσεων: 210-3229771 / 210-3228881
Τιμές: 15 ευρώ, 10 ευρώ φοιτητικό
www.kinitiras.com

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με τη
09.12.2016 16:44
Την παράσταση «Φιλιώ Χαϊδεμένου» με τη μοναδική Δέσποινα Μπεμπεδέλη και πέντε εξαίρετους ηθοποιούς, η οποία έχει αποσπάσει ήδη διθυραμβικές κριτικές, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς οι φίλοι του θεάτρου.
I am what I am: Ο Τάκης Ζαχαράτος σε καλοκαιρινή περιοδεία
11.07.2016 16:05
Η παράσταση I am what I am με τον Τάκη Ζαχαράτο επιστρέφει και φέτος ριζικά ανανεωμένη με νέα κείμενα και καινούργια πρόσωπα της επικαιρότητας.
Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα, του Πιραντέλλο από τους τελειόφοιτους της σχολής «δήλος»
08.07.2016 11:56
Με τα «Έξι πρόσωπα ζητούν συγγραφέα», του Λουίτζι Πιραντέλλο, συνεχίζουν οι τελειόφοιτοι της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος, από Τρίτη 12 έως Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016.
Δέκα λεπτά διάσημοι: παράσταση σπουδαστών του Studio NAMA στο Θέατρο Επί Κολωνώ
14.06.2016 15:49
Στο πλαίσιο του φεστιβάλ OFF OFF ATHENS, oι σπουδαστές του «Studio NAMA» και πιο συγκεκριμένα του μαθήματος «Υποκριτική σε Κείμενα Ιn Progress» με δασκάλα υποκριτικής την Πέπη Μοσχοβάκου, θα παρουσιάσουν στις 17 και 18 Ιουνίου και στις 24 και 25 Ιουνίου και για 6 παραστάσεις την παράσταση με τίτλο «Δέκα λεπτά διάσημοι» στη Σκηνή Black Box του Επί Κολωνώ.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.