Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

Helix στο Global Beat Festival

Helix στο Global Beat Festival
Η ομάδα Θεάτρου του Δρόμου Helix συμμετέχει στο Global Beat Festival, στα πλαίσια του οποίου διοργανώνονται μικρά τριήμερα φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στο διάστημα Μαΐου-Ιουνίου.

Η ομάδα Θεάτρου του Δρόμου Helix συμμετέχει στο Global Beat Festival, στα πλαίσια του οποίου διοργανώνονται μικρά τριήμερα φεστιβάλ σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στο διάστημα Μαΐου-Ιουνίου.

Το Global Beat Festival περιλαμβάνει συναυλίες διασήμων ελλήνων καλλιτεχνών αλλά και νέων συγκροτημάτων, παραστάσεις (Πάλη Σούμο, Ινδιάνικους χορούς-τελετές και τον Χορό των λιονταριών) και Θέατρο Δρόμου.

Σε κάθε πόλη θα παρουσιάζονται ειδικά workshops αλλά και παιδικό πρόγραμμα . Η ομάδα του Θεάτρου Δρόμου Helix συμμετέχει με συνολικά 180 δράσεις παρουσιάζοντας Εργαστήρια, Happenings, παραστάσεις κουκλοθέατρου, μικρά και μεγάλα θεάματα.

Στο πλαίσιο των μεγάλων θεαμάτων της θα παρουσιάσει: Κωμωδία Δρόμου με αναφορές στην Commedia Dell Arte, όπου οι ηθοποιοί σε ειδικά ξυλοπόδαρα, που λειτουργούν ως αμορτισέρ και δίνουν απεριόριστες δυνατότητες κίνησης εντυπωσιάζουν με την επιδεξιότητα τους, τα ακροβατικά και ζογκλερικά. Το θέαμα κορυφώνεται με φωτιές και πυροτεχνήματα.

Επίσης θα παίξει την Τρέλα της Ημέρας ένα θέαμα βασιζόμενο στους πλανόδιους θεατρίνους και κλόουν αλλά και την «Dies Irae» την πιο πρόσφατη παραγωγή της ομάδας, βασιζόμενη στο κείμενο του Μισέλ Ντε Γκελντερόντ «Σχολή Γελωτοποιών» και την θεατρική παράσταση των μαστόρων από το «Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» του Σαίξπηρ.

Η ομάδα Θεάτρου Δρόμου Helix δημιουργήθηκε το 1987. Ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της Σκηνής Θεάτρου Δρόμου του Μαγικού Θεάτρου, και λειτουργεί μέχρι σήμερα υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του Νίκου Χατζηπαπά, ο οποίος αναλαμβάνει σκηνοθετικά το σύνολο των παραγωγών. Παρουσιάζει τις δουλειές της τόσο στην Ελλάδα όσο και το Εξωτερικό στο πλαίσιο διαφόρων φεστιβάλ..

info
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα του φεστιβάλ και τις εμφανίσει των Helix www.globalbeatfestival.com, www.helix-theatre.gr, www.helix-theatre.com

Σχετικές ειδήσεις
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου στο Φεστιβάλ Φιλίππων 2016
11.07.2016 12:15
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να δει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φιλίππων 2016.
Σχεδόν σαράντα του Γιώργου Χατζηπαύλου στο 2ο Avaton International Comedy Festival
06.06.2016 14:30
Η παράσταση "Σχεδόν σαράντα" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν work in progress στο 1ο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας του θεάτρου Άβατον. Σκέψεις, ιδέες, κείμενα μπήκαν σε σειρά τον Ιούνιο του 2015. Ένα χρόνο μετά επιστρέφει ολοκληρωμένο στο 2ο Φεστιβάλ κωμωδίας την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
Επτά επί Θήβας, του Αισχύλου από το ΚΘΒΕ σε περιοδεία
18.05.2016 16:26
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου και στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.