Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

The Clash: αφιέρωμα στο Γαία live

The Clash: αφιέρωμα στο Γαία live
To Γαία Live παρουσιάζει μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στους Clash! Όμως, προσοχή γιατί … ένα αφιέρωμα στους Clash δεν είναι μια συνηθισμένη 

εκδήλωση! Και αυτό για δύο λόγους. Πρώτον η μουσική συμμορία του Joe Strummer, μέσα στα λίγα χρόνια ακραιφνούς δραστηριότητας, ανέτρεψε σε όλα τα επίπεδα το  μουσικό κατεστημένο και δεύτερον  και  σημαντικότερο, η εφαρμογή των λεγόμενων στα τραγούδια τους.


Αν οι Sex Pistols έχτισαν την πόρτα του Punk Rock, οι Clash έβαλαν τα θεμέλια και ύψωσαν το οικοδόμημα . Ένα οικοδόμημα στο οποίο στηρίχτηκαν πολλά γνωστά συγκροτήματα τα επόμενα χρόνια.


Η καθολική υποστήριξη σε όλες τις μορφές κοινωνικών αγώνων της τότε εποχής , ανατρεπτικές  έμπρακτες απόψεις για την μουσική βιομηχανία  και τέλος ο επαναπροσδιορισμός της Rock ,σε αυτό που ήταν κάποτε , -τότε που ήταν πραγματική πηγή  χαράς και διασκέδασης- κάνουν τους Clash ξεχωριστούς!

 

Έτσι για πρώτη φορά στο Γαία Live, στην περιοχή των Λαδάδικων, την Τετάρτη 1η Ιουνίου θα έχουμε μια μουσική συνάντηση για να τιμηθεί αυτό το οριακό συγκρότημα , καθώς τα περισσότερα σχήματα της πόλης εδώ και 30 χρόνια έχουν τους Clash σαν μουσικό -πνευματική καθοδήγηση.


Ας μην ξεχνάμε ότι οι CLASH είχαν σαν χρονική αφετηρία, ένα παρόμοιο κοινωνικό περιβάλλον με τις ίδιες κοινωνικό πολιτικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας με τον χειρότερο τρόπο.

Στο Γαία live στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΕΛΗΣ - κιθάρα(ex ΓΚΟΥΛΑΚ)
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΜΑΡΔΗΣμπάσο (ex MOOD DROP)
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - κιθάρα
ΜΗΤΣΟΣ ΘΩΜΑΣ - τύμπανα

 

SPECIAL GUEST


ΑΣKΛΗΠΙΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ
(ex ΤΡΥΠΕΣ)
STEFANATTY (ONE DROP)

Σχετικές ειδήσεις
Οι Απροσάρμοστοι live στο Κύτταρο: Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο
24.11.2016 12:29
Οι Απροσάρμοστοι δίνουν ραντεβού στο Κύτταρο για ένα μεγάλο live αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016.
Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη στην μουσική σκηνή Σφίγγα
08.11.2016 17:10
Δυο μοναδικές παραστάσεις – αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη, θα πραγματοποιηθούν στη μουσική σκηνή Σφίγγα, τα Σάββατα 12 και 19 Νοεμβρίου, με πολλούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, φίλους, συνεργάτες, αλλά και εκπροσώπους της νεότερης μουσικής σκηνής, που παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις πάνω σε πολυαγαπημένα τραγούδια του.
Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες: Ολοήμερο αφιέρωμα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
15.02.2016 15:42
Ο Θόδωρος Αντωνίου, το Ελληνικό Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής, ο Χρίστος Παπαγεωργίου και ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος προτείνουν στο κοινό το ολοήμερο αφιέρωμα «Σύγχρονη μουσική χωρίς κώδικες», που θα πραγματοποιηθεί στις 20 Φεβρουαρίου 2016 (12:30 – 23:00) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος και στην Αίθουσα Banquet.
Μουσική Παντού: Η ΚΟΘ επισκέπτεται σχολεία της Θεσσαλονίκης
09.02.2016 11:52
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης συνεχίζει το πλούσιο πολιτιστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό της έργο, με μία σειρά συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν το διάστημα 10-12 Φεβρουαρίου και 29 Φεβρουαρίου έως 4 Μαρτίου 2016, σε σχολεία της πόλης.
Αφιέρωμα στον Claude Vivier από το Ergon Ensemble στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών
26.01.2016 11:45
Το ελληνικό μουσικό σύνολο Ergon Ensemble, που αγαπάει τη σύγχρονη μουσική, κάνει ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Κλωντ Βιβιέ.