Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

The Clash: αφιέρωμα στο Γαία live

The Clash: αφιέρωμα στο Γαία live
To Γαία Live παρουσιάζει μια μουσική βραδιά αφιερωμένη στους Clash! Όμως, προσοχή γιατί … ένα αφιέρωμα στους Clash δεν είναι μια συνηθισμένη 

εκδήλωση! Και αυτό για δύο λόγους. Πρώτον η μουσική συμμορία του Joe Strummer, μέσα στα λίγα χρόνια ακραιφνούς δραστηριότητας, ανέτρεψε σε όλα τα επίπεδα το  μουσικό κατεστημένο και δεύτερον  και  σημαντικότερο, η εφαρμογή των λεγόμενων στα τραγούδια τους.


Αν οι Sex Pistols έχτισαν την πόρτα του Punk Rock, οι Clash έβαλαν τα θεμέλια και ύψωσαν το οικοδόμημα . Ένα οικοδόμημα στο οποίο στηρίχτηκαν πολλά γνωστά συγκροτήματα τα επόμενα χρόνια.


Η καθολική υποστήριξη σε όλες τις μορφές κοινωνικών αγώνων της τότε εποχής , ανατρεπτικές  έμπρακτες απόψεις για την μουσική βιομηχανία  και τέλος ο επαναπροσδιορισμός της Rock ,σε αυτό που ήταν κάποτε , -τότε που ήταν πραγματική πηγή  χαράς και διασκέδασης- κάνουν τους Clash ξεχωριστούς!

 

Έτσι για πρώτη φορά στο Γαία Live, στην περιοχή των Λαδάδικων, την Τετάρτη 1η Ιουνίου θα έχουμε μια μουσική συνάντηση για να τιμηθεί αυτό το οριακό συγκρότημα , καθώς τα περισσότερα σχήματα της πόλης εδώ και 30 χρόνια έχουν τους Clash σαν μουσικό -πνευματική καθοδήγηση.


Ας μην ξεχνάμε ότι οι CLASH είχαν σαν χρονική αφετηρία, ένα παρόμοιο κοινωνικό περιβάλλον με τις ίδιες κοινωνικό πολιτικές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας με τον χειρότερο τρόπο.

Στο Γαία live στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 1η Ιουνίου 2011 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΖΕΛΗΣ - κιθάρα(ex ΓΚΟΥΛΑΚ)
ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ ΜΑΡΔΗΣμπάσο (ex MOOD DROP)
ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ - κιθάρα
ΜΗΤΣΟΣ ΘΩΜΑΣ - τύμπανα

 

SPECIAL GUEST


ΑΣKΛΗΠΙΟΣ ΖΑΜΠΕΤΑΣ
(ex ΤΡΥΠΕΣ)
STEFANATTY (ONE DROP)

Σχετικές ειδήσεις
Οι Απροσάρμοστοι live στο Κύτταρο: Αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο
24.11.2016 12:29
Οι Απροσάρμοστοι δίνουν ραντεβού στο Κύτταρο για ένα μεγάλο live αφιέρωμα στον Παύλο Σιδηρόπουλο, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016.
Οι Next Step Quintet σε ένα αφιέρωμα στους Radiohead στο Gazarte
23.11.2016 16:52
Mε φρέσκο ήχο και πάθος για τη μουσική θεωρούνται από πολλούς ως η πιο "hot jazz μπάντα". Η μουσική τους αντανακλά εμφανώς όλη την γκάμα των αναφορών-επιρροών τους. Το αποτέλεσμα είναι, με γοητευτικό τρόπο, προκλητικό.
Αφιέρωμα στον Μανώλη Ρασούλη στην μουσική σκηνή Σφίγγα
08.11.2016 17:10
Δυο μοναδικές παραστάσεις – αφιέρωμα στο Μανώλη Ρασούλη, θα πραγματοποιηθούν στη μουσική σκηνή Σφίγγα, τα Σάββατα 12 και 19 Νοεμβρίου, με πολλούς και αγαπημένους καλλιτέχνες, φίλους, συνεργάτες, αλλά και εκπροσώπους της νεότερης μουσικής σκηνής, που παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις πάνω σε πολυαγαπημένα τραγούδια του.
Το αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα για μία επιπλέον ημέρα στο Θέατρο Badminton
29.03.2016 12:47
Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα “Σ' αναζητώ” που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα 4 Απριλίου στο Θέατρο Badminton έχει γίνει ήδη sold out. Για το λόγο αυτό και μετά από απαίτηση του κοινού η παραγωγή αποφάσισε να προχωρήσει και σε δεύτερη ημέρα διεξαγωγής την Τρίτη 5 Απριλίου.
Η παράσταση - αφιέρωμα στον Μάριο Τόκα στο Θέατρο Badminton
09.03.2016 10:35
Η πετυχημένη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάριου Τόκα “Σ' αναζητώ” και την αγάπη του για “τη δική του την πατρίδα, που έχει μοιραστεί στα δυο”, μετά τις 2 μεγάλες sold out συναυλίες στο κατάμεστο από κόσμο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, έρχεται για δύο ακόμα ξεχωριστές βραδιές τη Δευτέρα 4 και την Τρίτη 5 Απριλίου στο Θέατρο Badminton.