Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Unready-mades: έκθεση στον χώρο τέχνης TAF

Unready-mades: έκθεση στον χώρο τέχνης TAF
Ο χώρος τέχνης Taf (The Art Foundation) παρουσιάζει την έκθεση επτά νέων καλλιτεχνών «Unready-mades» που εγκαινιάζεται την Πέμπτη

2 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου 2011.

 

Στην έκθεση παρουσιάζονται – όπως προαναφέρθηκε – τα έργα επτά νέων καλλιτεχνών που πραγματεύονται το ready-made ως αντικείμενο και πεδίο εικαστικής έρευνας. Οι  καλλιτέχνες της έκθεσης επεξεργάζονται έτοιμα αντικείμενα και επεμβαίνουν μορφολογικά σε αυτά.

 

Μέσα από αυτή την πρακτική στοχεύουν στον επαναπροσδιορισμό τόσο του αντικειμένου όσο και της έννοιας του ready-made, όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τον 20ο αιώνα. Τα αντικείμενα που χρησιμοποιούν δεν είναι απαραιτήτως βιομηχανικά. Αποτελούν πεδία μνήμης και εσωτερικής αναζήτησης, είναι βιωμένα και φορτισμένα εννοιολογικά με το λεξιλόγιο που τους προσδίδει ο εκάστοτε εικαστικός. 

Επιμέλεια: Αλέξης Φιδετζής 

 

Συμμετέχουν:


Michel Abajoli, Αντώνης Καπνίσης, Ελευθερία Κοτζάκη, Δημήτρης Παπαχρήστος, Χριστίνα Σπανού, Θοδωρής Σπυρόπουλος, Αλέξης Φιδετζής

Σχετικές ειδήσεις
“Βυζαντινοί Δρόμωνες”: Έκθεση του Δημήτρη Σκουρτέλη στον Χώρο Τέχνης Pleiades
03.01.2017 12:54
Η Plentertainment, παρουσιάζει στον Χώρο Τέχνης & Πολιτισμού Pleiades, την έκθεση ζωγραφικής του Δημητρίου Σκουρτέλη, “Βυζαντινοί Δρόμωνες”.
Παιχνίδι και Αντικείμενο Θεάτρου: Έκθεση του Σωτήριου Μίχου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 15:29
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση Σ. Μίχου Παιχνίδι και Αντικείμενο Θεάτρου_ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΙΧΟΥ (1936-2010), από τις 7 Ιουλίου έως τις 30 Οκτωβρίου 2016.
Τόποι στη Μνήμη ΙI/ Land in Memory II: έκθεση στον Χώρο Τέχνης Ώχρα Μπλε
16.06.2016 10:47
Συνεχίζοντας το δεύτερο μέρος των εκθέσεων που αναφέρονται στον τόπο και τη μνήμη, ο Χώρος Τέχνης Ώχρα Μπλε εγκαινιάζει την Τρίτη 21 Ιουνίου ώρα 8.00 την έκθεση «Τόποι στη Μνήμη ΙΙ / Land in Memory IΙ» με τους εικαστικούς Σωτήρη Σόρογκα και Γιάννη Καστρίτση.
Αντιπραγματισμός: Ομαδική έκθεση στον χώρο τέχνης Ηώς
30.05.2016 12:01
Ο Χώρος Τέχνης Ηώς παρουσιάζει την έκθεση με τίτλο «Αντιπραγματισμός», μία πρωτότυπη ομαδική έκθεση βασισμένη στη λογική της ανταλλακτικής οικονομίας, από την Πέμπτη 2 Ιουνίου μέχρι και το Σάββατο 18 Ιουνίου 2016.
Roundabout: ομαδική εκθεση στην Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery
30.03.2016 14:19
Η Αίθουσα Τέχνης vlassis art gallery γίνεται ο τόπος συνάντησης 4 καλλιτεχνών με έντονες διαφοροποιήσεις στο έργο τους. Διαφορετικά εκφραστικά μέσα, ανομοιογενή υλικά, ασύμβατες επιδιώξεις. Χαρακτική, αντικείμενο – κατασκευή, ψηφιακή εγκατάσταση.