Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017

Wrong Place Right Time - συναυλία με συνθέσεις του Αλέξη Πορφυριάδη στη Knot

Wrong Place Right Time - συναυλία με συνθέσεις του Αλέξη Πορφυριάδη στη Knot
H Knot Gallery παρουσιάζει μια συναυλία με συνθέσεις του Αλέξη Πορφυριάδη σε σκηνοθετική επιμέλεια του ίδιου και του

Θέμελη Γλυνάτση, το Σάββατο 04 Ιουνίου 2011 στις 21:00 το βράδυ.

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν νέες συνθέσεις καθώς και καινούργιες εκδοχές συνθέσεων του Αλέξη Πορφυριάδη

 

“Spotting Nowhere” for 4 string instruments (2010) (Πρώτη εκτέλεση)

Θεανώ Γιαννέζη, Αλεξάνδρα Καραμούτσιου, Γεωργία Κουμαρά, Όλγα Παπακωνσταντίνου

“Aria” for voice(s) (2010/11) (Πρώτη εκτέλεση)

Σαπφώ Παντζάκη

“Words of nothing” for piano player(s) (2010)

Αλέξης Πορφυριάδης, Δανάη Στεφάνου

“For a concert attendant” (2011)*

Βασίλης Χατζημακρής

*Η λεκτική παρτιτούρα “For a concert attendant” θα εκτελείται σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας.


Αλέξης Πορφυριάδης

Ο Αλέξης Πορφυριάδης σπούδασε σύνθεση στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Graz/Αυστρία (MA 2002, Postgraduate 2003) ενώ γνώρισε από κοντά και σε βάθος την αξία και τους περιορισμούς του μαθήματος της σύνθεσης στη δυτική λόγια μουσική μαθητεύοντας άλλοτε επιτυχημένα, άλλοτε αδιάφορα και άλλοτε καταστροφικά δίπλα σε πολλούς ευρωπαίους συνθέτες όπως οι Gerd Kühr, Beat Furrer, Mathias Spahlinger, George Aperghis, Manos Tsangaris, Bernhard Lang, Erich Urbanner, Enno Pope, York Hoeller, Walter Zimmerman, Μιχάλης Λαπιδάκης, James Saunders κ.α.

 

Ασχολείται ενεργά και εντατικά με τις λεκτικές/γραφικές παρτιτούρες και τον αυτοσχεδιασμό, ιδρύοντας μαζί με φίλους το 6daEXIt improvisation ensemble και το τρίο Seul à 3, διοργανώνοντας και συμμετέχοντας σε σεμινάρια και εργαστήρια αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης λεκτικής/γραφικής παρτιτούρας (Biennial Euro-Mediterranean Music Conference 2009, Mουσικό Χωριό 2009, KNOT 2011) και αναζητώντας έμπρακτους τρόπους ένταξης του αυτοσχεδιασμού μέσα στα πλαίσια της λόγιας σύνθεσης.

http://alexisporfiriadis.blogspot.com/  

Στη συναυλία παίζουν οι: Θεανώ Γιαννέζη, Αλεξάνδρα Καραμούτσιου, Γεωργία Κουμαρά, Σαπφώ Παντζάκη, Όλγα Παπακωνσταντίνου, Αλέξης Πορφυριάδης, Δανάη Στεφάνου, Βασίλης Χατζημακρής

Σκηνοθετική επιμέλεια: Θέμελης Γλυνάτσης, Αλέξης Πορφυριάδης

Πρόσβαση: πλησιέστερος σταθμός Μετρό: Αμπελόκηποι, λεωφορεία: Α5, Β5 (στάση ΖΑΓΟΡΑ)

Σχετικές ειδήσεις
Adedeji & Frog String Quartet live στο Beton 7
18.01.2017 16:21
Το Beton7 παρουσιάζει για πρώτη φορά τον Νιγιριανό κιθαρίστα/τραγουδιστή και συνθέτη Adedeji μαζί με το κουαρτέτο έγχορδων Frog String Quartet που αποτελείται από τους Περικλή Τιμπλαλέξη (βιολί), Γιάννη Ζαρία (βιολί), Μιχάλη Καταχανά, (βιόλα) και Αλέξανδρο Κασαρτζή (τσέλο). Σε αυτή την εμφάνιση τους θα παρουσιάσουν προσωπικές συνθέσεις του Adedeji από το πρώτο του άλμπουμ Ajo αλλά και καινούριες πρωτότυπες συνθέσεις από τον επερχόμενο δίσκου του.
Ο Γιώργος Κοντραφούρης στις Τρίτες Παράλληλες του Πόρτα
18.03.2016 13:59
Το νέο κουαρτέτο του Γιώργου Κοντραφούρη θα εμφανιστεί για μία συναυλία στο Θέατρο Πόρτα, σε καινούργιες συνθέσεις του ίδιου καθώς και των άλλων μελών του κουαρτέτου.
Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων στη Τεχνόπολη
17.02.2016 12:19

Μελωδίες από σπουδαίες συνθέσεις του μουσικού ρομαντισμού θα πλημμυρίσουν την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας με έργα κορυφαίων συνθετών του καλλιτεχνικού κινήματος της Δυτικής Ευρώπης, που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου στις 8.30μ.μ.
Αναβολή - Μόδεστος Μούσορσκυ – Ενρίκε Γρανάδος: Εικαστική μουσική στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
29.01.2016 16:26
Ο διακεκριμένος σολίστ Απόστολος Παληός παρουσιάζει στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη, ένα ιδιαίτερο θεματικό ρεσιτάλ πιάνου επιλέγοντας δύο αριστουργηματικά έργα του ρεπερτορίου, τις Εικόνες από μια έκθεση του Ρώσου Μούσορσκυ και τις Γκογιέσκας του Ισπανού Γρανάδος, συνθέσεις που αντλούν έμπνευση από ζωγραφικούς πίνακες αποτελώντας εξαιρετικά δείγματα της στενής διασύνδεσης μουσικής και εικαστικής τέχνης. - Η συναυλία αναβάλλεται
Μπλε Νύχτα… με τον Γιώργο Παπαδόπουλο στη Galerie Δημιουργών
25.01.2016 12:19
Tην Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 21:00, θα πραγματοποιηθεί στην Galerie Δημιουργών συναυλία με συνθέσεις του Γιώργου Παπαδόπουλου με τίτλο «ΜΠΛΕ ΝΥΧΤΑ».