Ο Πολιτισμικός Οργανισμός του Δήμου Αθηναίων και η περιβαλλοντική οργάνωση «Ελλάδα Καθαρή» παρουσιάζουν, στο πλαίσιο του 13ου Eco

Art Festival, από 30 Μαΐου έως 15 Ιουνίου 2011 στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων την ομαδική έκθεση με τίτλο «Περιβάλλον- Πολιτισμός». Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού- Πολιτιστικό Σημείο Επαφής, της Πρεσβείας του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου στην Ελλάδα και της Πρεσβείας της Σλοβακικής Δημοκρατίας.

Στην έκθεση λαμβάνουν μέρος διακεκριμένοι ζωγράφοι και γλύπτες, οι οποίοι μέσα από τα έργα τους παρουσιάζουν τη δική τους άποψη για την τέχνη και τον πολιτισμό.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι εξής: Θεόδωρος Παπαγιάννης, Γιώργος Χουλιαράς, Κυριάκος Ρόκος, Μαρία Κτιστοπούλου, Λουκάς Λουκίδης, Ρουμπίνα Σαρελάκου, Ανδρέας Λόλης, Σύνη Παπαγιάννη, Elke Lagansky, Ingrid Zamecnikova, Patricia Lippert και Αχιλλέας Σδούκος

Λίγα λόγια για το Θεσμό του Eco Art Festival

Ο πρωτότυπος για τη χώρα μας θεσμός του Eco Art Festival, ο οποίος διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1999 και  περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων με πολιτιστικό και οικολογικό χαρακτήρα, από τη πρώτη στιγμή αποτέλεσε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός όπου Περιβάλλον, Τέχνη και Άνθρωπος έρχονται τόσο κοντά και συνυπάρχουν τόσο αρμονικά.

Ο πρωτότυπος για τη χώρα μας θεσμός του, ο οποίος διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1999 και  περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων με πολιτιστικό και οικολογικό χαρακτήρα, από τη πρώτη στιγμή αποτέλεσε ένα μεγάλο πολιτιστικό γεγονός όπου Περιβάλλον, Τέχνη και Άνθρωπος έρχονται τόσο κοντά και συνυπάρχουν τόσο αρμονικά.

Η «Ελλάδα Καθαρή», καθιερώνοντας το θεσμό του Eco Art Festival, στοχεύει μέσα από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις να αποδείξει πως η φύση συντελεί στην καλλιτεχνική δημιουργία και στην ψυχική ανάταση του ανθρώπου.

Ο οργανισμός International Festivals & Events Association Europe, χαρακτήρισε το Eco Art Festival, ως μια πρωτοποριακή ιδέα σύμφωνα με τα υπάρχοντα δεδομένα.