Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων

Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων
Το 5o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων, που φέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και φιλοξενείται στη Φοιτητική Εβδομάδα του ΑΠΘ, θα γίνει από 11 έως 26 Μαΐου 2008.

Το 5o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πανεπιστημιακών Θεατρικών Ομάδων, που φέτος διοργανώνεται για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη και φιλοξενείται στη Φοιτητική Εβδομάδα του ΑΠΘ, θα γίνει από 11 έως 26 Μαΐου 2008.

Πρόκειται για μία νεανική θεατρική γιορτή όπου συμμετέχουν 26 Θεατρικές Ομάδες από Πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας. Είναι μία ολοκληρωμένη νεανική πρωτοβουλία στην οποία παρουσιάζονται έργα που έχουν ανεβάσει, σκηνοθετήσει και, μερικά, έχουν γράψει οι ίδιοι οι φοιτητές.

Tο Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου, στον οποίο συμμετέχουν Θεατρικές Ομάδες από Πανεπιστήμια όλης της Ελλάδας. Καθιερώθηκε ως θεσμός πριν 4 χρόνια για να φιλοξενεί τις παραστάσεις των Φοιτητικών Θεατρικών Ομάδων, αποτελώντας το πολιτιστικό τους βήμα στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο του θα πραγματοποιηθούν δρώμενα, εκθέσεις, παιχνίδια, προβολές, πάρτυ και άλλες εκδηλώσεις. Η φετινή εκδήλωση διοργανώνεται με την υποστήριξη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Θεσσαλονίκης.

info
Είσοδος ελεύθερη, Πληροφορίες: www.panepistithea.gr

Σχετικές ειδήσεις
Σημειώσεις από το υπόγειο, του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι στις Θεατρικές Συνθέσεις 2016
25.10.2016 16:43
Ανοίγοντας το "Φεστιβάλ των θεατρικών Συνθέσεων' στο Beton7 με θέμα: ‘’Ρώσοι συγγραφείς – Από τον Ουμανισμό του Πούσκιν στον ποιητικό ρεαλισμό του Τσέχωφ’’ παρουσιάζεται την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου ώρα 21:00 και για οκτώ παραστάσεις το έργο του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι ‘’Σημειώσεις από το υπόγειο’’ σε σκηνοθεσία και ερμηνεία Πέρη Μιχαηλίδη.
Τελευταία Στοιχήματα!: από τους τελειόφοιτους της δραματικής σχολής «δήλος»
04.07.2016 16:32
Με το έργο «Τελευταία Στοιχήματα!» ξεκινά την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων των τελειοφοίτων της δραματικής σχολής «δήλος»-Δήμητρα Χατούπη στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος».
Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ στο Αίγιο
04.07.2016 12:52
Οι “Μέρες Θεατρικών Συναντήσεων ΙΙ” θα πραγματοποιηθούν από τη Δευτέρα 4 έως τη Δευτέρα 11 Ιουλίου 2016 το Υπαίθριο Θέατρο “Γιώργος Παππάς” στο Αίγιο.
Ραντεβού στη Μικρή Επίδαυρο!
14.06.2016 12:27
Το πρόγραμμα της «Μικρής Επιδαύρου», που φέτος εκτείνεται από 1η έως 30 Ιουλίου, περιλαμβάνει έξι ενδιαφέρουσες μουσικές αλλά και θεατρικές εκδηλώσεις. Πιο συγκεκριμένα, το φιλοθεάμον κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει: Δύο συναυλίες ελληνικής μουσικής, μία ξεχωριστή μουσική παράσταση, δύο ιδιαίτερες θεατρικές παραστάσεις και μία θεατρική "έκπληξη" ...από το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου!
Off off Athens 8: Η πρώτη εβδομάδα παραστάσεων στο Επί Κολωνώ
24.05.2016 11:58
Το φεστιβάλ νέων θεατρικών ομάδων Off off Athens, επιστρέφει για όγδοη χρονιά στο Επί Κολωνώ, από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016.