Μια μουσική βραδιά επιστροφής στην Αθήνα του Πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους διοργανώνει το Εθνικό Ωδείο με τη συμμετοχή

πολλών Παιδικών Χορωδιών και οργανικών συνόλων του, το Σάββατο 28 Μαΐου 2011, ώρα 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς 138).

Ενδιαφέρουσες  μουσικές  περιπλανήσεις  για τους μικρούς και μεγάλους φίλους της μουσικής πραγματοποιεί το Εθνικό Ωδείο με τη συμμετοχή πολλών Παιδικών Χορωδιών και οργανικών συνόλων του, το Σάββατο 28 Μαΐου 2011, ώρα 7 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη (κτίριο οδού Πειραιώς 138).

Η ξεχωριστή αυτή μουσική εκδήλωση στην οποία συμμετέχουν πάνω από 100 παιδιά και νέοι σπουδαστές του κεντρικού Εθνικού Ωδείου και των παραρτημάτων του: Καλλιθέας, Νίκαιας, Πολυγώνου, Άνω Ηλιούπολης, Χαλανδρίου, Παπάγου, έχει ως τίτλο «Το ταξίδι του Οδυσσέα» από το ομώνυμο μουσικoθεατρικό έργο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο κοινό. Είναι αφιερωμένη στην Αθήνα του Πολιτισμού, της καλλιτεχνικής έκφρασης- δημιουργίας και έμπνευσης , στη δική μας «Ιθάκη», κόντρα στα όσα δεινά συμβαίνουν στις γειτονιές της και μας πληγώνουν.

Συγκεκριμένα το «Ταξίδι του Οδυσσέα» αποτελείται από δραματικά επεισόδια  της ιστορίας του πολυμήχανου ήρωα που ξετυλίγεται μέσα από ηχοχρώματα, με τη σύμπραξη παιδικών φωνών, σόλο φωνών, φλογέρας, κρουστών  και πιάνου σε κείμενο και μουσική  της Κατερίνας Τσίτσα. Την αφήγηση κάνει η Μάγδα Μαυρογιάννη, ενώ διευθύνει η Βάγια Παπαγιαννοπούλου. Στο έργο συμμετέχουν οι Παιδικές Χορωδίες του Κεντρικού Εθνικού Ωδείου και του Παραρτήματος Παπάγου, το Φωνητικό Σύνολο Choraround Chorectiva, το οργανικό σύνολο με την Ελένη Νικολαΐδη, πιάνο και τον Θανάση Προίσκο, φλογέρα και η Ομάδα Κρουστών Εθνικού Ωδείου υπό τον Βασίλη Βασιλάτο.

Εκτός από το «Ταξίδι του Οδυσσέα» παρουσιάζεται ένα ενδιαφέρον χαρούμενο πρόγραμμα με τραγούδια από γνωστά μελοποιημένα παραμύθια και μιούζικαλ, έργα γνωστών ξένων αλλά και Ελλήνων συνθετών όπως των: Μανώλη Καλομοίρη, Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Περικλή Κούκου, Νίκου Κυπουργού, Μάνου Λοΐζου, Γιώργου Κουρουπού και Γιάννη Σκεντέρη.

Η κα Χαρά Καλομοίρη, γενική διευθύντρια του Εθνικού Ωδείου που έχει έδρα στο κέντρο της Αθήνας (Μάγερ 18), με αφορμή τη διοργάνωση της φετινής καθιερωμένης αυτής εκδήλωσης στην οποία συμμετέχουν παιδιά- σπουδαστές μουσικής, επισημαίνει: «Η εκδήλωση αυτή δίνει ένα ηχηρό μήνυμα στην πολιτεία και τους πολίτες της ότι στο κέντρο της Αθήνας-που θα πρέπει να διαφυλάσσεται επαρκώς- παράγεται εδώ και πολλά χρόνια πολιτισμός στον αντίποδα της βίας και της εκμετάλλευσης, με την καθημερινή μουσική εκπαίδευση και συμμετοχή σε πολλά δρώμενα εκατοντάδων παιδιών τα οποία δίνουν κάθε χρόνο τη δική τους νότα χαράς κι αισιοδοξίας καθώς και προσωπικής προσπάθειας για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον».