Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Του Κουτρούλη ο γάμος

Του Κουτρούλη ο γάμος
Το περιβόητο γεγονός θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαντζόπουλου. Η κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου θα συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας, με αφετηρία αυτό των Βράχων στο Βύρωνα την Παρασκευή 27 Ιουνίου στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη .

Το περιβόητο γεγονός θα γίνει το ερχόμενο καλοκαίρι σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαντζόπουλου. Η κωμωδία του Αλέξανδρου Ρίζου θα συμμετέχει σε όλα τα μεγάλα φεστιβάλ της Ελλάδας, με αφετηρία αυτό των Βράχων στο Βύρωνα την Παρασκευή 27 Ιουνίου στο θέατρο Μελίνα Μερκούρη.

Πρόκειται για μια σατιρική κωμωδία, όπου αναφέρεται στα πολιτικά ήθη της εποχής του Oθωνα, τα οποία δεν απέχουν και πολύ από τα ήθη της σύγχρονης εποχής. Γι αυτό άλλωστε αποτελεί ένα διαχρονικό έργο στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου.

Η υπόθεση του έργου αφορά έναν ράφτη από τη Σύρα, τον Εμμανουήλ Κουτρούλη, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα με σκοπό να παντρευτεί την κόρη του μεγαλοξενοδόχου κυρ- Σπύρου, την Ανθούσα.

Η κοπέλα έχοντας ήδη δεσμό, προκειμένου να γλιτώσει αυτό τον γάμο, θέτει ως όρο ο Κουτρούλης να γίνει Υπουργός. Mέσα από κομπίνες και απάτες ο Κουτρούλης καταφέρνει το ακατόρθωτο και οδηγεί την Ανθούσα στην εκκλησία, ώσπου αποκαλύπτονται όλα...

Παίζουν οι ηθοποιοί Παύλος Χαϊκάλης, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Παύλος Ορκόπουλος, Κατερίνα Μάντζιου, Μιχάλης Μαρκάτης, Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, Ειρήνη Κονίδου, Μάκης Αρβανιτάκης, Σαμψών Φύτρος, Θοδωρής Μιχαηλίδης, Αννυ Ντουμούζη, Μαρίνα Χατζηιωάννου, Μαργαρίτα Σολδάτου, Δέσποινα Ψαροπούλου, Μαρία Κόμη, Ιωάννα Μπιλίρη και η Μαρία Μπενάκη .

INFO
Παρασκευή 27 Ιουνίου Θέατρο Μελίνα Μερκούρη, Βύρωνας

Σχετικές ειδήσεις
Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016: «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
25.08.2016 14:50
O Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων παρουσιάζει, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους και των εκδηλώσεων «Καλοκαίρι στην Αθήνα 2016», την Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2016 στις 9μ.μ. την πρώτη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας και το Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου, «Αντιγόνη» του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.
Του Κουτρούλη ο γάμος στην Ηλιούπολη
18.08.2016 13:10
Του Κουτρούλη ο γάμος, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της παράστασης, στην Ηλιούπολη.
Του Κουτρούλη ο γάμος, του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή στο 22ο Φεστιβάλ Παπάγου – Χολαργού
14.07.2016 11:54
Στα πλαίσια του 22ου Φεστιβάλ Δήμου Παπάγου – Χολαργού θα παρουσιαστεί την Τρίτη 19 Ιουλίου 2016 η παράσταση «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, στο Κηποθέατρο Παπάγου.
Του Κουτρούλη ο γάμος, του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών
05.07.2016 15:17
Το έργο «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» σε απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, με τον Γιάννη Βούρο και την Τάνια Τρύπη έρχεται στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016.
Του Κουτρούλη ο γάμος, του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή στο Θέατρο Βράχων
13.06.2016 16:43
Το Θέατρο Βράχων φιλοξενεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016 το έργο του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή, Του Κουτρούλη ο γάμος.