To Gagarin 205 υποδέχεται τον Θάνο Ανεστόπουλο ο οποίος επιστρέφει και στις αποσκευές του κουβαλάει τη νέα του μουσική παρακαταθήκη, ύστερα από το αξέχαστο ταξίδι που ονομάστηκε Διάφανα Κρίνα.

Ελαφρώς μοναχικότερος, αλλά πιο δημιουργικός από ποτέ, η «ψυχή» του συγκροτήματος που συγκλόνισε κοινό και κριτικούς ανά την Ελλάδα τις τελευταίες  δεκαετίες, θα δώσει παρέα με αγαπημένους φίλους, μία συναυλία που θα αποτυπώσει την πορεία αυτού του μεγάλου δημιουργού, την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στο Gagarin 205 Live Music Space.

Συμπορευτές του Θάνου Ανεστόπουλου στην καινούργια του καλλιτεχνική αλλά και δισκογραφική αρχή, οι Χρήστος Λιάτσος στα κρουστά, Νίκος Γιούσεφ στο μπάσο και στα μουσικά πριόνια, Τηλέμαχος Μούσας στις κιθάρες και στο θέρεμιν, Σοφία Ευκλείδου στο βιολοντσέλο και Λάμπρος Πηγούνης στο βιολί και τα live electronics. Πέντε σπουδαίοι μουσικοί που σε συνδυασμό με τον ηγέτη των Διάφανων Κρίνων, παράγουν ένα μουσικό ηχοτοπίο το οποίο έχει χαρακτηριστεί από όσους το έχουν παρακολουθήσει ως μοναδικό.

O σημαντικός δημιουργός όμως δεν περιορίζεται στην μουσική. Γνήσια καλλιτεχνική φύση αγκάλιασε και την ζωγραφική την «όμορφη γυναίκα που συνέχεια με φλερτάρει και δεν ξέρω πώς να της φερθώ», όπως  δήλωσε για αυτή σε προηγούμενη συνέντευξη. Η έκθεση του, μάλιστα, με τίτλο «Remember your Mortality» έκανε τον γύρο της Ελλάδας και εισέπραξε διθυραμβικά σχόλια, όπου και αν φιλοξενήθηκε. Τα έργα αυτά θα κοσμήσουν στις 3 του Ιούνη το Gagarin205.

Η συγκεκριμένη συναυλία πρόκειται να κινηματογραφηθεί και να προβληθεί από την ΝΕΤ, μία πρωτοβουλία του κρατικού καναλιού, η οποία θα στείλει ανά την Ελλάδα το μήνυμα, ότι… «Μερικά κρίνα δεν μαραίνονται ποτέ..»

Tango with Lions

Οι Tango with Lions είναι μια μεταβαλλόμενη μουσική κολεκτίβα που σχηματίστηκε το 2007 από την Κat (Κατερίνα Παπαχρήστου),μια νέα μουσικό η οποία ως μπασίστρια και τραγουδίστρια έχει συνεργαστεί με πολλά συγκροτήματα της αγγλόφωνης indie/alternative σκηνής. Με τη μουσική επένδυση των ημερολογίων της και επηρεασμένη από την επικαιρότητα, από βιβλία, από τις αγαπημένες της ταινίες και μουσικές, ηχογράφησε τον πρώτο της δίσκο, “Verba Time”.

Το album, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Ιούνιο από την InnerEar Records, απέσπασε πολύ θετικές κριτικές και περιέχει κομμάτια σε ακουστικό κυρίως ύφος, με διάθεση αμερικανικής φολκ και με την ιδιαίτερη φωνή της Κat να μας καθοδηγεί μέσα στην ατμόσφαιρα των τραγουδιών.

Οι Tango with Lions, με νέα σύνθεση πλέον, δουλεύουν νέα κομμάτια για τον επόμενο δίσκο τους που θα αρχίσουν να ηχογραφούν μετά το καλοκαίρι και έχουν ήδη ξεκινήσει να τα παρουσιάζουν στο κοινό.

Κατερίνα Παπαχρήστου – φωνή, πιάνο, κιθάρα
Γιάννος Παραμυθιώτης – ηλ.κιθάρα, φωνή
Σταύρος Παργινός – βιολοντσέλο, μαντολίνο
Ντάνα Παπαχρήστου – κλαρινέτο, φωνή
Νίκος Βεργέτης – ντραμς, κρουστά, φωνή
Τζιμ Σταρίδας – τρομπόνι