Η Καλλιτεχνική Εταιρεία «Θέατρο–Εργαστήριον» και το Θέατρο «Άρτι» προσκαλούν το κοινό στο «Αναλόγιο 7 Νέων Ελληνικών Έργων», που θα λάβει

χώρα στην Αίθουσα Τέχνης «Άρτι» την Κυριακή 29, τη Δευτέρα 30 και τη  Τρίτη 31 Μαΐου 2011.

Πρόκειται για τη δημόσια ανάγνωση των 7 προκριθέντων έργων από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Συγγραφής Πρωτότυπου Θεατρικού Έργου, η οποία αποτελείται από τους Κώστα Γεωργουσόπουλο, Ερρίκο Μπελιέ, Γιάννη Μόσχο, Έκτορα Λυγίζο και Άννα Μακράκη. Τα θεατρικά αναλόγια θα έχουν και διαγωνιστικό χαρακτήρα.

Οι κριτές, από τα 7 διαγωνιζόμενα έργα, θα αναδείξουν αυτό που θα βραβευθεί και το οποίο θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο του Θεάτρου «Άρτι» για τη θεατρική περίοδο 2011-12. Στην τελική κρίση θα συμμετάσχει και το κοινό, αφού στις 5 ψήφους της Κριτικής Επιτροπής θα προστεθεί ως έκτη η ψήφος του κοινού.

 
Αναγκαία προϋπόθεση για τη δυνατότητα ψήφου του κοινού είναι η υποχρεωτική παρακολούθηση και των 7 διαγωνιζόμενων έργων και τις 3 μέρες των αναλογίων. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα

Κυριακή 29/5/2011 (ώρα έναρξης: 17:00)

1. «Το τείχος (… η άλλη πλευρά)» της Βάσιας Τραμπούλη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Στέφανου Ντρέκου. Διαβάζουν οι Μπέτυ Νικολέση, Βλάσης Ζώτης, Ερατώ Ματλά.
2. «Δίπους Τύραννος» του Μιχάλη Ανεζίρη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ιουλίας Ριζοπούλου. Διαβάζουν οι Γιάννης Δρακόπουλος, Ελισσαίος Βλάχος, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Ιουλία Ριζοπούλου κά.
3. «Μπλε λιβάδι» του Παναγιώτη Καλυβίτη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Μάρας Γαργαλάκου. Διαβάζουν οι Τάνια Παλαιολόγου, Δημήτρης Πλειώνης, Θεανώ Βασιλείου κά.

Δευτέρα 30/5/2011 (ώρα έναρξης: 21:00)


1. «Little Dick or Weeak» του Λεωνίδα Μαράκη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Γιώργου Στάμου. Διαβάζουν οι Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μαρία Μπαγανά.
2. «Παραμονή Πρωτοχρονιάς» του Κώστα Καραφύλλη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Πάνου Παπαγεωργόπουλου. Διαβάζουν οι Πάνος Παπαγεωργόπουλος, Μαρία Κοσκινά.

Τρίτη 31/5/2011 (ώρα έναρξης: 21:00)
1. «Το γεύμα» της Kathrin Liegmann, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ελένης Βλαστάρα. Διαβάζουν οι Βλάσης Ζώτης, Βίκυ Λέκκα, Αντώνης Κρόμπας, Χριστέλα Γκιζέλη.
2. «Η πτήση» της Χριστίνας Κοπανά, σε σκηνοθετική επιμέλεια Αναστασίας Διαμαντοπούλου. Διαβάζει ο Μιχάλης Κοιλάκος.
 

Καλλιτεχνική Εταιρεία «Θέατρο-Εργαστήριον» & Θέατρο «Άρτι»
Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Συγγραφής Πρωτότυπου Θεατρικού Έργου