Δευτέρα, 16 Ιανουαρίου 2017

Αναλόγιο νέων ελληνικών έργων στο θέατρο Άρτι

Αναλόγιο νέων ελληνικών έργων στο θέατρο Άρτι
Η Καλλιτεχνική Εταιρεία «Θέατρο–Εργαστήριον» και το Θέατρο «Άρτι» προσκαλούν το κοινό στο «Αναλόγιο 7 Νέων Ελληνικών Έργων», που θα λάβει

χώρα στην Αίθουσα Τέχνης «Άρτι» την Κυριακή 29, τη Δευτέρα 30 και τη  Τρίτη 31 Μαΐου 2011.


Πρόκειται για τη δημόσια ανάγνωση των 7 προκριθέντων έργων από την Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Συγγραφής Πρωτότυπου Θεατρικού Έργου, η οποία αποτελείται από τους Κώστα Γεωργουσόπουλο, Ερρίκο Μπελιέ, Γιάννη Μόσχο, Έκτορα Λυγίζο και Άννα Μακράκη. Τα θεατρικά αναλόγια θα έχουν και διαγωνιστικό χαρακτήρα.

 

Οι κριτές, από τα 7 διαγωνιζόμενα έργα, θα αναδείξουν αυτό που θα βραβευθεί και το οποίο θα ενταχθεί στο ρεπερτόριο του Θεάτρου «Άρτι» για τη θεατρική περίοδο 2011-12. Στην τελική κρίση θα συμμετάσχει και το κοινό, αφού στις 5 ψήφους της Κριτικής Επιτροπής θα προστεθεί ως έκτη η ψήφος του κοινού.


 
Αναγκαία προϋπόθεση για τη δυνατότητα ψήφου του κοινού είναι η υποχρεωτική παρακολούθηση και των 7 διαγωνιζόμενων έργων και τις 3 μέρες των αναλογίων. Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.


Πρόγραμμα


Κυριακή 29/5/2011 (ώρα έναρξης: 17:00)

1. «Το τείχος (... η άλλη πλευρά)» της Βάσιας Τραμπούλη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Στέφανου Ντρέκου. Διαβάζουν οι Μπέτυ Νικολέση, Βλάσης Ζώτης, Ερατώ Ματλά.
2. «Δίπους Τύραννος» του Μιχάλη Ανεζίρη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ιουλίας Ριζοπούλου. Διαβάζουν οι Γιάννης Δρακόπουλος, Ελισσαίος Βλάχος, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Ιουλία Ριζοπούλου κά.
3. «Μπλε λιβάδι» του Παναγιώτη Καλυβίτη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Μάρας Γαργαλάκου. Διαβάζουν οι Τάνια Παλαιολόγου, Δημήτρης Πλειώνης, Θεανώ Βασιλείου κά.

Δευτέρα 30/5/2011 (ώρα έναρξης: 21:00)


1. «Little Dick or Weeak» του Λεωνίδα Μαράκη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Γιώργου Στάμου. Διαβάζουν οι Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Μαρία Μπαγανά.
2. «Παραμονή Πρωτοχρονιάς» του Κώστα Καραφύλλη, σε σκηνοθετική επιμέλεια Πάνου Παπαγεωργόπουλου. Διαβάζουν οι Πάνος Παπαγεωργόπουλος, Μαρία Κοσκινά.

 

Τρίτη 31/5/2011 (ώρα έναρξης: 21:00)
1. «Το γεύμα» της Kathrin Liegmann, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ελένης Βλαστάρα. Διαβάζουν οι Βλάσης Ζώτης, Βίκυ Λέκκα, Αντώνης Κρόμπας, Χριστέλα Γκιζέλη.
2. «Η πτήση» της Χριστίνας Κοπανά, σε σκηνοθετική επιμέλεια Αναστασίας Διαμαντοπούλου. Διαβάζει ο Μιχάλης Κοιλάκος.
 

Καλλιτεχνική Εταιρεία «Θέατρο-Εργαστήριον» & Θέατρο «Άρτι»
Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Συγγραφής Πρωτότυπου Θεατρικού Έργου

Σχετικές ειδήσεις
Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
23.11.2016 12:03
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά», σε σκηνοθετική επιμέλεια του Νικόλα Μαραγκόπουλου, με αφετηρία τον πίνακα του Ντελακρουά «Η σφαγή της Χίου».
Από το χαρτί στη σκηνή: Τα έργα από το στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου στο Νέο Rex
07.06.2016 15:23
Το Εθνικό Θέατρο παρουσιάζει τα νέα έργα των συγγραφέων που συμμετείχαν στο φετινό Στούντιο συγγραφής θεατρικού έργου το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου στο Νέο Rex.
Ποιο σώμα; των Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη στο θέατρο Αγγέλων Βήμα
25.04.2016 13:39
Για πρώτη φορά παρουσιάζεται στην Ελλάδα το έργο των νέων Κυπρίων συγγραφέων Ελένης Κοσμά και Κορίνας Κονταξάκη «Ποιο σώμα;» σε σκηνοθεσία Μενέλαου Καραντζά, στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Διαρκείας Ελληνικού Θεατρικού Έργου του 21ου Αιώνα που οργανώνεται από την Λεία Βιτάλη στο θέατρο Αγγέλων Βήμα.
Σ’ εσάς που με ακούτε της Λούλας Αναγνωστάκη: 2ος κύκλος στο Θέατρο Σημείο
11.02.2016 17:08
Έπειτα από την επιτυχημένη ολοκλήρωση του μεγάλου αφιερώματος «2015 ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΛΟΥΛΑΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗ» που πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το Δεκέμβριο 2015, με αφορμή τα 50 χρόνια της συγγραφέως στο θέατρο, το οποίο περιλάμβανε εισηγήσεις ειδικών επιστημόνων και καλλιτεχνών, καθώς και προβολές ιστορικών παραστάσεων των έργων της στο Θέατρο Τέχνης, και κατόπιν της ιδιαίτερης απήχησης που είχε στο κοινό η παρουσίαση του θεατρικού της έργου «Σ’ εσάς που με ακούτε» -12 χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμά του από το Λευτέρη Βογιατζή και τη Νέα Σκηνή στην Αθήνα- ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Μάνος Καρατζογιάννης επανέρχεται με το ίδιο έργο σε ένα δεύτερο κύκλο περιορισμένων παραστάσεων από 29 Φεβρουαρίου 2016 στο Θέατρο Σημείο.
Eπικίνδυνες σχέσεις, από το Νational Theatre Live στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
21.01.2016 14:42
Το Donmar Warehouse, μετά τις εξαιρετικά επιτυχημένες προβολές των θεατρικών έργων Κοριολανός και Βασιλιάς Ληρ, παρουσιάζει την πολυαναμενόμενη νέα παραγωγή του, τις Επικίνδυνες σχέσεις, στη βραβευμένη διασκευή του Christopher Hampton [Κρίστοφερ Χάμπτον] (βραβείο Olivier και βραβείο Evening Standard καλύτερου θεατρικού έργου), η οποία βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Γάλλου Choderlos de Laclos [Σοντερλό ντε Λακλό] (1741 – 1803). Οι Επικίνδυνες σχέσεις θα προβληθούν σε απευθείας μετάδοση από το φημισμένο βρετανικό θέατρο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου στις 9:00 το βράδυ.