Η Coca Cola Light παρουσιάζει μια πρωτότυπη παράσταση σύγχρονου χορού, υπό την καλλιτεχνική και σκηνοθετική διεύθυνση της Τζένης Αργυρίου, που μας προκαλεί να φωτίσουμε τη μοναδικότητα της ζωής μας!

Η Coca Cola Light παρουσιάζει μια πρωτότυπη παράσταση σύγχρονου χορού, υπό την καλλιτεχνική και σκηνοθετική διεύθυνση της Τζένης Αργυρίου, που μας προκαλεί να φωτίσουμε τη μοναδικότητα της ζωής μας!


Η χορογράφος Τζένη Αργυρίου δημιούργησε μια παράσταση σύγχρονου χορού, με τίτλο Lights on You, με σκοπό να απευθύνεται σε όλους αυτούς που αφήνουν τον πραγματικό τους εαυτό να λάμψει και γιορτάζουν τη μοναδικότητά τους σε κάθε τους βήμα.


Ο θεατής θα έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τις δράσεις διαφορετικών ανθρώπων στο περιβάλλον μιας σύγχρονης πρωτεύουσας κατά τη διάρκεια μιας ολόκληρης ημέρας.


Γι’ αυτό θα φροντίσουν οι δεκαπέντε χορευτές επί σκηνής, οι οποίοι θα αναλάβουν ρόλο δημιουργού.


Οι περισσότεροι είναι επιλεγμένοι μέσα από τη διαδικασία ακροάσεων μεταβαίνοντας από ιδιωτικούς σε δημόσιους χώρους, ώστε να συνθέσουν ιστορίες προσωπικής έκφρασης, ρίχνοντας φως στις μικρές ή μεγάλες στιγμές που γεμίζουν την καθημερινότητα και ορίζουν τη διαφορετικότητά μας.


Στην παράσταση Lights on You ο θεατής θα έχει την ευκαιρία, με τη χρήση νέων τεχνολογιών, να βρεθεί πολύ κοντά στην εξέλιξη της σκηνικής δράσης και να εκτεθεί σε πολλές οπτικές γωνίες της.


Μέσα από τρισδιάστατες κατασκευές σε διαφορετικά επίπεδα θα ορίσουν το σκηνικό χώρο, και σε συνεργασία με τα ψηφιακά μέσα θα μεταλλάσσουν συνεχώς το περιβάλλον που πλαισιώνει τις διαφορετικές πορείες των πρωταγωνιστών, ώστε να ανακαλυφθεί η έκφραση της προσωπικότητας του σύγχρονου ανθρώπου.


Η μουσική θα δώσει ρυθμό και ταυτόχρονα θα αναδείξει το συναισθηματικό υπόβαθρο των χαρακτήρων.


Οι πρωταγωνιστές μεταξύ άλλων θα αναδείξουν τη μοναδικότητα τους μέσα από πολύχρωμα κοστούμια σε γκρι φόντο, τονίζοντας τις ιδιαίτερες λεπτομέρειες τους.


Οι συντελεστές της παράστασης: Καλλιτεχνική και σκηνοθετική διεύθυνση: Τζένη Αργυρίου. Σκηνικά: Όλγα Λεοντιάδου. Κοστούμια: Δέσποινα Μακαρούνη. Πρωτότυπη μουσική σύνθεση: Σταύρος Γασπαράτος. Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης. Σεναριακή Επιμέλεια: Αλέξανδρος Μυστριώτης. Βοηθός καλλιτεχνικού διευθυντή: Αθηνά Σιδηροπούλου. Visuals: Glasshopper, Ορφέας Εμιρζάς. Σχεδιασμός και Ανάπτυξη συστημάτων καλλιτεχνικής Ερμηνείας: Πάνος Τσαγκαράκης, Στάθης Χρυσίδης. Virtual performer/ δημιουργός: Rowan Thorpe. Performers / δημιουργοί: Ευριπίδης Λασκαρίδης, Ερμής Μαλκότσης, Σταυρούλα Σιάμου, Αιμίλιος Αράπογλου, Ιπποκράτης Δελβερούδης, Θεοδοσία Σουρέλου, Μαριέτα Βέττα, Κατερίνα Φωτιάδη, Μανόλης Θεοδοράκης, Alvaro, Δάφνη-Αγγελική Στεφάνου, Έλενα Σταυροπούλου, Τέτα Μποσινάκου, Ράνια Γλυμίτσα. Φωτογραφίες: Λίλα Σωτηρίου.


Η δράση αυτή της Coca Cola light αποδεικνύει έμπρακτα την πρόθεσή της να υποστηρίξει τον ελληνικό σύγχρονο χορό, υποστηρίζοντας επίσης, για πρώτη φορά φέτος, το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας αλλά και καλύπτοντας, με τα έσοδα της παράστασης Lights on You, τις υποτροφίες πέντε νέων χορευτών προκειμένου να συμμετάσχουν στα θερινά εκπαιδευτικά σεμινάρια χορού του Φεστιβάλ.


Η παράσταση Lights on You πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Πολιτισμικού Οργανισμού Δήμου Αθηναίων (Π.Ο.Δ.Α.).


Info
Lights on You
16, 17 και 18 Μαΐου
Πολιτιστικό Κέντρο «Ελληνικός Κόσμος»,
Κτίριο 56, Είσοδος Γ’, Πειραιώς 254, Ταύρος
Προπώληση εισιτηρίων έως τις 14 Μαΐου 2008:
Δισκοπωλεία Metropolis (Κηφισιά, Κολωνάκι, Ομόνοια)
Βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ
Online στο www.ticketservices.gr