Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Ariane Mnouchkine - Θέατρο του Ήλιου: Οι Ναυαγοί της Τρελής Ελπίδας (Αυγές) στο Φεστιβάλ Αθηνών

Ariane Mnouchkine - Θέατρο του Ήλιου:  Οι Ναυαγοί της Τρελής Ελπίδας (Αυγές) στο Φεστιβάλ Αθηνών
Το Φεστιβάλ Αθηνών μας δίνει για τρίτη φορά την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε στη χώρα μας τη νέα

παραγωγή της Αριάν Μνουσκίν και του Θεάτρου του Ήλιου, που έχει τίτλο «Οι Ναυαγοί της Τρελής Ελπίδας (Αυγές)» και θα παρουσιαστεί στις 10, 11, 12 & 15-19 Ιουνίου, 19:00 με 23:00 Metropolitan Expo, Εκθεσιακό Κέντρο.

 

Σκηνοθεσία – Σκηνικός χώρος: Ariane Mnouchkine
Πρωτότυπη μουσική: Jean-Jacques Lemêtre
Υλοποίηση σκηνικού χώρου: Everest Canto de Montserrat
Σκηνικά αντικείμενα: Serge Nicolaï
Φωτισμοί: Elsa Revol
Σχεδιασμός ήχου: Yann Lemêtre
 

Μια συλλογική δημιουργία του «Θεάτρου του Ήλιου», γραμμένη κατά το ήμισυ από την Hélène Cixous, που βασίζεται σε διασκευή του μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν Οι ναυαγοί του Ιωνάθαν. Τι πιο αληθινά πολιτικό σήμερα στο θέατρο απ’ το να δώσεις στον κόσμο κάτι από τον χαμένο του ενθουσιασμό και την ελπίδα; Στις επάλξεις πάντα η Αριάν Μνουσκίν εμπνεύστηκε μια μαγική παράσταση φόρο τιμής σε όσους, έναν αιώνα πριν, πίστεψαν σε ιδανικά που ναυάγησαν.


 
Σ’ ένα σκηνικό κουτί των θαυμάτων εγκιβωτίζεται μια ομάδα του βωβού κινηματογράφου –παραμονές του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου–, που χρησιμοποιώντας κάμερα με μανιβέλα γυρίζει μια πολιτική, αισιόδοξη ιστορία βασισμένη στους Ναυαγούς του Ιωνάθαν του Ιουλίου Βερν: μία σπάνιας δύναμης εποποιία πλημμυρισμένη μουσικές, χιούμορ και συγκίνηση.

 

Σχετικές ειδήσεις
«Αναπάντεχες κλήσεις» της Τούλας Μπούτου στο Θέατρο Ελπίδας
27.10.2016 14:14
Μία σύγχρονη κοινωνική κωμωδία, που αναφέρεται στα προβλήματα της εποχής μας και στις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι αποτελεί το καινούργιο έργο της Τουλας Μπούτου «Αναπάντεχες κλήσεις», που ανεβαίνει από τις 28 Οκτωβρίου στο θέατρο Ελπίδας.
Οι Έλληνες σκηνοθέτες έχουν την τιμητική τους στο Φεστιβάλ Αθηνών!
07.07.2016 09:50
Το Φεστιβάλ Αθηνών συνεχίζεται με αμείωτο το ενδιαφέρον, καθώς το κοινό έχει την ευκαιρία να απολαύσει πολλές παραστάσεις ταλαντούχων Ελλήνων σκηνοθετών, οι οποίοι παρουσιάζουν εμβληματικά, ανατρεπτικά και αμφιλεγόμενα, αλλά και έργα που παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.
4, του Rodrigo Garcia στο Φεστιβάλ Αθηνών
13.06.2016 16:23
Ο ανατρεπτικός Αργεντίνος καλλιτέχνης Ροντρίγκο Γκαρσία, το «τρομερό παιδί του σύγχρονου θεάτρου», επισκέπτεται για τρίτη φορά το Φεστιβάλ Αθηνών, με την τελευταία του παραγωγή: 4.
Αριστοφανιάδα, από το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης στο Φεστιβάλ Αθηνών
24.05.2016 16:31
Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών εκδηλώσεων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης συμμετέχει με την καλοκαιρινή του παραγωγή «Αριστοφανιάδα» που κάνει πρεμιέρα τη Δευτέρα 11 Ιουλίου στο Ηρώδειο.
Επτά επί Θήβας, του Αισχύλου από το ΚΘΒΕ σε περιοδεία
18.05.2016 16:26
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, μια εξαιρετικά δυνατή πολιτική τραγωδία, που το κοινό δεν έχει την ευκαιρία να βλέπει συχνά, είναι η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που συμμετέχει στο Φεστιβάλ Φιλίππων Θάσου και στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.