Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ηρακλείδες από την Angelus Novus

Ηρακλείδες από την Angelus Novus
Μια τραγωδία που παίζεται πολύ σπάνια επέλεξε να ανεβάσει φέτος η ομάδα ANGELUS NOVUS: τους Ηρακλείδες του Ευριπίδη. Η παράσταση θα παιχτεί για ένα μήνα περίπου από 9 Μαΐου έως αρχές Ιουνίου στο θέατρο Βαφείο, Β'Σκηνή.

Μια τραγωδία που παίζεται πολύ σπάνια επέλεξε να ανεβάσει φέτος η ομάδα ANGELUS NOVUS: τους Ηρακλείδες του Ευριπίδη. Η παράσταση θα παιχτεί για ένα μήνα περίπου από 9 Μαΐου έως αρχές Ιουνίου στο θέατρο Βαφείο, Β' Σκηνή .

Η υπόθεση αφορά την ιστορία των παιδιών του Ηρακλή, που μετά τον θάνατο του πατέρα τους καταδιώκονται από τον βασιλιά του Αργους Ευρυσθέα και βρίσκουν καταφύγιο στην Αθήνα.

H παράσταση θέλει να θίξει προβλήματα της εποχής μας, όπως την λαθρομετανάστευση ή την μεταχείριση των αιχμαλώτων πολέμου, και να αντιπαραβάλλει την σημερινή αντιμετώπισή τους με εκείνη της Αθήνας του 4ου π.Χ. αιώνα. Παράλληλα, προβάλλονται οι θέσεις του ποιητή για το ευμετάβολο και το αντιστρέψιμο των ανθρωπίνων πραγμάτων.

Πέντε άντρες ηθοποιοί και ένας ακορντεονίστας εναλλάσσονται στους ποικίλους ρόλους, αντρικούς και γυναικείους, του έργου, καθώς και στον χορό.

Η σκηνοθεσία δίνει το προβάδισμα στο κείμενο , στο λόγο, με στόχο να αναδείξει την λειτουργία των διαφόρων στοιχείων που δρουν για να επιτευχθεί το δράμα, και τις μεταξύ τους σχέσεις, αποφεύγοντας τους σκοπέλους τόσο της αρχαιολογικής αναβίωσης όσο και ενός άκριτου εκσυγχρονισμού.

Μετάφραση: Ελένη Μερκενίδου, Σκηνοθεσία: Δαμιανός Κωνσταντινίδης, Σκηνικά/Κοστούμια: Απόστολος Αποστολίδης
Μουσική: Κωστής Βοζίκης, Φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου-Χαρίτων Παπαδόπουλος.

Παίζουν: Στέλιος Ανδρονίκου, Κώστας Ανταλόπουλος, Γιάννης Δρακόπουλος, Αντώνης Κρόμπας, Δημήτρης Μακαλιάς
Ακορντεόν (ζωντανά): Γιάννης Γιαννακόπουλος

INFO
Θέατρο Βαφείο: Αγιου όρους 16& Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός
Διάρκεια: Από 9 Μαϊου έως αρχές Ιουνίου
Παραστάσεις: Παρασκευή, Σάββατο 23:00, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη 21:15
Εισιτήριο 15 ευρώ & 10 ευρώ(φοιτητικό)

Σχετικές ειδήσεις
Άλκηστις του Ευριπίδη, στο θέατρο Αλκμήνη
04.11.2016 15:42
Η «Άλκηστη» του Ευριπίδη του θεάτρου των Vivi, σε σκηνοθεσία Τηλέμαχου Μουδατσάκι, επιστρέφει από την Avignon της Γαλλίας στο Black Box του θεάτρου Αλκμήνη.
Τρωάδες, Ευριπίδη από τη Θεατρική Ομάδα Λέρου
22.08.2016 17:03
Η Θεατρική ομάδα Λέρου παρουσιάζει για πρώτη φορά, μετά από 27 χρόνια ζωής και δράσης, αρχαία τραγωδία. Το έργο του Ευριπίδη «Τρωάδες» σε μετάφραση Ολυμπίας Καράγιωργα, τιμώντας και την ίδια, σαν ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα αυτά τα “πνευματικά” που έχει χαρίσει και συνεχίζει να χαρίζει απλόχερα και με γενναιοδωρία στην ομάδα μας από το ξεκίνημα της.
Ίων, του Ευριπίδη στο 4ο Αττικό Σχολείο Αρχαίου Δράματος
27.06.2016 12:35
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 4ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος παρουσιάζεται το έργο του Ευριπίδη, Ίων, σε σκηνοθεσία Μάρθας Φριντζήλα.
Υμπύ Τύραννος: μία επιπλέον παράσταση στο Θέατρο Σταθμός
30.05.2016 12:36
Λόγω μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων και πληρότητας θέσεων στις έως τώρα παραστάσεις, ο Υμπύ Τύραννος θα παιχτεί για μία ακόμη φορά (και τελευταία) το Σάββατο 4 Ιουνίου στις 21:00 στο Θέατρο Σταθμός.
Από την Ελένη του Ευριπίδη στους Νεοέλληνες Ποιητές, από το ΚΘΒΕ και το ΠΑΜΑΚ
25.05.2016 11:45
Για δεύτερη συνεχή χρονιά συνεχίζεται η συνεργασία ΚΘΒΕ - ΠΑΜΑΚ με την παράσταση «Από την Ελένη του Ευριπίδη στους Νεοέλληνες Ποιητές», η οποία θα παρουσιαστεί, σε σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (Αίθουσα Τελετών) την Παρασκευή 27 & το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, στις 20.30.