Το CineDoc σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο θα προβάλει δύο ελληνικά ντοκιμαντέρ με θέμα τη 

μουσική την Τετάρτη 25 Μαΐου.

Οι προβολές θα ξεκινήσουν στις 20.00 με «Schoolwave on the rocks» των Schooligans  και αμέσως μετά «Ταξιδιάρα Ψυχή» της Αγγελικής Αριστομενοπούλου

20:00 – Schoolwave on the rocks των Schooligans  2008, 43’

Εδώ και επτά χρόνια, οργανώνεται στην Αθήνα ένα φεστιβάλ μοναδικό στον κόσμο. Μαθητικά συγκροτήματα από την Ελλάδα και άλλες ευρωπαϊκές χώρες συναντιούνται και παίζουν μουσική πάνω σε μια τεράστια σκηνή, μπροστά σε χιλιάδες συμμαθητές τους. Το ντοκιμαντέρ μάς μεταφέρει στο Schoolwave 2008, στο Θέατρο Βράχων του Δήμου Βύρωνα. Επί τρεις ημέρες, οι κάμερες καταγράφουν τον ρυθμό των παιδιών πάνω στη σκηνή, την αγωνία πριν την εμφάνιση στη σκηνή και τον ενθουσιασμό που τη διαδέχεται.

21.00 – «Ταξιδιάρα Ψυχή», της Αγγελικής Αριστομενοπούλου, Ελλάδα 2009, 60’

Ο Γιάννης Αγγελάκας ξεκίνησε το μουσικό του ταξίδι τη δεκαετία του 80’ και ως σήμερα η ποίηση του παραμένει το ίδιο επίκαιρη. Στα 2 χρόνια που διήρκεσαν τα γυρίσματα, βλέπουμε τις μουσικές συναντήσεις με τους συντρόφους του και την εξέλιξη των μουσικών διαδρομών τους μέσα από μια αναζήτηση στα ακούσματα της παιδικής τους ηλικίας, το ρεμπέτικο, τα ηπειρώτικα πολυφωνικά, τις κρητικές μελωδίες. Μια ταινία για τον  μουσικό που με τους στίχους του σημάδεψε την εναλλακτική ροκ σκηνή της χώρας μας.

Οι προβολές ξεκινάνε με ένα σπάνιο ταινιάκι ελληνικών επικαίρων, από το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο (http://www.avarchive.gr/).