Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στα εγκαίνια της έκθεσης του Άγγελου Πλέσσα, «The Angelo foundation

School of music», στο χώρο νέων μέσων την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2011 στις 20.00. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Ιουλίου 2011.

Ο Άγγελος Πλέσσας, με αφετηρία την πρόσφατη ανάπτυξη των κοινωνικών μέσων στο διαδίκτυο και την κριτική που έχουν αυτά δεχτεί, επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικοποίησης και συνεργασίας που ξεκινούν από το διαδίκτυο και καταλήγουν στον πραγματικό χώρο.

Αυτό το επιτυγχάνει με μια σειρά δράσεων που διοργανώνονται από τον (σχεδόν) φανταστικό οργανισμό «Ίδρυμα Άντζελο». Στην επόμενη δράση του το «Ίδρυμα Άντζελο» θα δημιουργήσει έναν υβριδικό χώρο στο media lounge του ΕΜΣΤ με τη μορφή μιας μουσικής σχολής. Κεντρικό ρόλο στη Σχολή Μουσικής του Ιδρύματος Άντζελο θα έχουν τρεις διαδραστικές ιστοσελίδες και ένα πρόγραμμα μουσικών εργαστηρίων που θα προσφέρει ένα πλήθος από αφορμές για δημιουργική συνεργασία μεταξύ διαφορετικών ανθρώπων.

 
Ο Άγγελος Πλέσσας γεννήθηκε στην Αθήνα το 1974. Ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία το 2001 με το έργο aroundmyself.com, ένα διαδραστικό πορτραίτο του εαυτού του. Συνέχισε να δημιουργεί διαδραστικές ιστοσελίδες με θέματα που συχνά σχετίζονται με τη διαμόρφωση της προσωπικής ταυτότητας στο διαδίκτυο, κατοχυρώνοντας τον τίτλο τους σαν την ηλεκτρονική διεύθυνση τους. Συχνά τα έργα του περνάνε από το διαδίκτυο στον πραγματικό χώρο, με τη μορφή εγκαταστάσεων, κατασκευών από φώτα νέον και ψηφιακών εκτυπώσεων.

Από το 2007 και μετά ιδρύει το φανταστικό ίδρυμα “Angelo Foundation” και μέσα στο πλαίσιο αυτού του εν εξέλιξη πρότζεκτ διερευνά και σχολιάζει τη χρήση των διαδικτυακών κοινωνικών μέσων δημιουργώντας παράλληλα αφορμές για κοινωνικοποίηση στον πραγματικό χώρο. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, το εξωτερικό και το διαδίκτυο όπως στη στην έκθεση Σε Ενεστώτα Χρόνο το 2007 στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη 2η Μπιενάλε της Αθήνας, HEAVEN το 2009 και στην Triennale Bovisa στο Μιλάνο το 2011. Το 2009 παρουσίασε το Angelo Foundation Headquarters στο Jeu De Paume στο Παρίσι, σε συνεργασία με τον Ανδρέα Αγγελιδάκη. Το 2009 ήταν ανάμεσα στους εννέα νικητές του Rhizome commission. Το 2009 του επιδόθηκε υποτροφία Fulbright. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.