Για 7η συνεχή χρονιά, η Ecolife, στέκεται δίπλα στους παραγωγούς και τους εμπόρους του κλάδου και σε πείσμα των καιρών θα πραγματοποιηθεί 

στηρίζοντας την ενημέρωση και κατανάλωση των οικολογικών και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και υπηρεσιών έχοντας την αιγίδα του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων.

Στόχος: η πληροφόρηση, η αλλαγή στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, η βελτίωση της ποιότητας ζωής και η προστασία του περιβάλλοντος.

Δραστηριότητες που καλύπτει: Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Οικολογική Δόμηση και Βιοκλιματικός Σχεδιασμός, Βιολογικά Τρόφιμα και Κτηνοτροφικά Προϊόντα, Υγεία – Ευεξία και Εναλλακτικές Θεραπείες, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση, Εικαστικές Παρουσιάσεις Γνωστών Ελλήνων Καλλιτεχνών, Εκδηλώσεις για παιδιά με τη Συμμετοχή Σχολείων…

Εκδηλώσεις:

Γιορτή Χορτοφαγίας και Βιολογικών Προϊόντων Διατροφής

Παρουσίαση Βιοκλιματικού Σπιτιού σε Φυσικό μέγεθος

Συμβουλές Οικολογικών μετατροπών σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους από αρχιτέκτονες ειδικούς στο Βιοκλιματικό Σχεδιασμό

Εκδηλώσεις και Συνεδρίες Εναλλακτικών Θεραπειών

Event Ανακύκλωσης Σουτιέν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Εκστρατεία «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους»

Εικαστικοί καλλιτέχνες εκθέτουν στην Ecolife έργα τους εμπνευσμένα από το περιβάλλον

Οικολογικό Σπίτι 2011
Δείτε από κοντά πως μπορείτε να κερδίζετε χρήματα διαμορφώνοντας το σπίτι σας!
Φέτος το Οικολογικό μας Σπίτι θα είναι ακόμα μεγαλύτερο και θα περιλαμβάνει πραγματικά δωμάτια (μπάνιο, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, σαλόνι) και πέρα από τα βασικά υλικά/ τεχνολογίες δόμησης θα παρουσιάσει και προτάσεις διακόσμησης. Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια φέτος θα γίνει από το Σ.ΟΛ.ΑΡ (Σύλλογος Ολιστικής Αρχιτεκτονικής) με επικεφαλή τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα κ. Κώστα Τσίπηρα, ενώ θα πλαισιωθεί από διημερίδα σχετικά με την Ολιστική Αρχιτεκτονική και την Οικολογική Δόμηση.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων αλλά και των περισσότερων Περιβαλλοντικών Οργανώσεων όπως: Greenpeace, WWF, Αρχέλων, ΑNIMA, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, Αρκτούρος, Mom, Ομάδα Για τον Κόσμο, Global Challenges, Medasset και πολλές άλλες.

2η  Γιορτή Χορτοφαγίας
ομιλίες – ενημέρωση – περίπτερα – χορτοφαγικός μπουφές – ζωντανή μουσική
28 – 29 Μαΐου 2011, Διοργάνωση: \”Επιστήμη της Πνευματικότητας – Κέντρο Αθηνών\”

Ανακύκλωση παλιών σουτιέν και ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του στήθους από την Ecolife και τον «Στόχο»

Η έκθεση Ecolife εγκαινιάζει την 7η χρονιά οργάνωσής της με ένα πρωτοφανές event μόνο για γυναίκες σε συνεργασία με την Εκστρατεία «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους»!

Ως Πρέσβης ανακύκλωσης γυναικείων εσωρούχων στην Ελλάδα, με την υποστήριξη της οργάνωσης Bra Recycling, της BB Recycling LLC και της Εκστρατείας «Στόχου» προσκαλεί τις Ελληνίδες σε ένα 4ήμερο event ανακύκλωσης παλιών σουτιέν και ενημέρωσης για την πρόληψη του καρκίνου του στήθους (26 και 27 Μαΐου ώρες 16:00-23:00/ 28 και 29 Μαΐου ώρες 12:00-23:00).

Για να υποστηρίξουν το event ανακύκλωσης στηθόδεσμων και την Εκστρατεία «Στόχου» φωτογραφήθηκαν αφιλοκερδώς οι μπασκετμπολίστριες του Αθηναϊκού (Χατζηνικολάου Όλγα, Χαλικιά Κατερίνα, Σωτηρίου Κατερίνα, Καραμπατζάκη Μάγδα, Riley Ruth). 

Τα σουτιέν που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν στην Αμερικανική Οργάνωση AABCA, Inc. African American Breast Cancer Alliance στη Minneapolis και η οικονομική ενίσχυση θα παραχωρηθεί υπέρ της στήριξης της Εκστρατείας «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους».

Οικο- Εικαστικά

Εικαστικοί καλλιτέχνες εκθέτουν στην Ecolife έργα τους εμπνευσμένα από το περιβάλλον
Αθανασίου Εύη
, φωτογραφία/ Γεωργαρίου Πέτρος, γλυπτική/ Γιαννακόπουλος Στάθης, φωτογραφία/
Ιακωβίδου Γιώτα, βιτρώ/ Κοταλακίδου Δέσποινα, χαρακτική/ Μίχου Λαμπρινή, ζωγραφική/ Μπαζάρα Ειρήνη, ζωγραφική/ Νασιούλα Αλεξάνδρα, ζωγραφική/ Ταξιαρχόπουλος Γιώργος, ζωγραφική/ Τερζή Κρητικού Εύα, γλυπτική/ Τσάπαρη Ράνια, γλυπτική