Το Taf φιλοξενεί το Φεστιβάλ \”Φωτομετρία\” από τα Ιωάννινα παρουσιάζοντας για δέκα ημέρες στους εκθεσιακούς χώρους του αιθρίου επιλεγμένες

φωτογραφίες από το φετινό διαγωνιστικό τμήμα με θέμα Street Life και την έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Μέλλου Its Strangest Patterns.

Με όραμα να αποτελέσει πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, υποστήριξης νέων, Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, εκπαίδευσης και καλλιέργειας συνεργασιών με πολιτιστικούς οργανισμούς καθώς και φεστιβάλ άλλων χωρών, το Φεστιβάλ Φωτομετρία έθεσε από την πρώτη στιγμή ως στόχο την πρόσκληση για συμμετοχή, όχι μόνο καταξιωμένων φωτογράφων αλλά και ερασιτεχνών, προσδοκώντας να αποτελέσει μία ομπρέλα κάτω από την οποία θα καλλιεργηθεί η φωτογραφική έκφραση και δημιουργικότητα.

Δημήτρης Μέλλος – Its Strangest Patterns


Η έκθεση του Δημήτρη Μέλλου Its Strangest Patterns, παίρνει ως πρώτη ύλη τους δρόμους και τη ζωή της πόλης, δημιουργώντας εικόνες που καταφέρνουν να συλλάβουν κάτι από την οπτική ποίηση της καθημερινότητας. Η σύγκλιση του φωτογραφικού βλέμματος με την τυχαιότητα αποτελεί καίριο στοιχείο αυτής της προσέγγισης. Θέτει στο επίκεντρο τα φευγαλέα βλέμματα και τις χειρονομίες, καθώς και τα πεδία συναισθήματος και αλληλεπίδρασης που αναπτύσσονται στιγμιαία μεταξύ των περαστικών που διασταυρώνονται.

Διαγωνισμός Street Life

Τα αποτελέσματα των 4 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού – που έχει ήδη διεξαχθεί – θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου και θα αναρτηθούν στο website του φεστιβάλ.