Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Φωτομετρία στο Taf στην Αθήνα

Το Φεστιβάλ Φωτογραφίας Φωτομετρία στο Taf στην Αθήνα
Το Taf φιλοξενεί το Φεστιβάλ \"Φωτομετρία\" από τα Ιωάννινα παρουσιάζοντας για δέκα ημέρες στους εκθεσιακούς χώρους του αιθρίου επιλεγμένες

φωτογραφίες από το φετινό διαγωνιστικό τμήμα με θέμα Street Life και την έκθεση φωτογραφίας του Δημήτρη Μέλλου Its Strangest Patterns.

 

Με όραμα να αποτελέσει πεδίο προβολής της σύγχρονης φωτογραφίας, υποστήριξης νέων, Ελλήνων και ξένων φωτογράφων, εκπαίδευσης και καλλιέργειας συνεργασιών με πολιτιστικούς οργανισμούς καθώς και φεστιβάλ άλλων χωρών, το Φεστιβάλ Φωτομετρία έθεσε από την πρώτη στιγμή ως στόχο την πρόσκληση για συμμετοχή, όχι μόνο καταξιωμένων φωτογράφων αλλά και ερασιτεχνών, προσδοκώντας να αποτελέσει μία ομπρέλα κάτω από την οποία θα καλλιεργηθεί η φωτογραφική έκφραση και δημιουργικότητα.

 

Δημήτρης Μέλλος - Its Strangest Patterns


Η έκθεση του Δημήτρη Μέλλου Its Strangest Patterns, παίρνει ως πρώτη ύλη τους δρόμους και τη ζωή της πόλης, δημιουργώντας εικόνες που καταφέρνουν να συλλάβουν κάτι από την οπτική ποίηση της καθημερινότητας. Η σύγκλιση του φωτογραφικού βλέμματος με την τυχαιότητα αποτελεί καίριο στοιχείο αυτής της προσέγγισης. Θέτει στο επίκεντρο τα φευγαλέα βλέμματα και τις χειρονομίες, καθώς και τα πεδία συναισθήματος και αλληλεπίδρασης που αναπτύσσονται στιγμιαία μεταξύ των περαστικών που διασταυρώνονται.

 

Διαγωνισμός Street Life

Τα αποτελέσματα των 4 καλύτερων φωτογραφιών του διαγωνισμού - που έχει ήδη διεξαχθεί - θα ανακοινωθούν στις 29 Μαΐου και θα αναρτηθούν στο website του φεστιβάλ.

Σχετικές ειδήσεις
Το Φεστιβάλ Orange Water ολοκληρώνεται στην Αθήνα
05.10.2016 17:07
Το δημοφιλές εικαστικό φεστιβάλ Orange Water, που διακρίθηκε στις επιλογές του κοινού και αυτό το καλοκαίρι, ρίχνει αυλαία παρουσιάζοντας την τελευταία έκθεση του στον εικαστικό πολυχώρο “The Loft” στο κέντρο της Αθήνας.
Φεστιβάλ Λουτρακίου 2016
21.06.2016 15:55
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η Συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση του φετινού προγράμματος του Φεστιβάλ Λουτρακίου, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016, στην αλυσίδα πολιτισμού Ιανός στην Αθήνα, παρουσία καλλιτεχνών, δημοσιογράφων αλλά και φίλων του Φεστιβάλ!
1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας - Medphoto Festival
09.06.2016 12:50
Το Μεσογειακό Φεστιβάλ Φωτογραφίας «Medphoto» είναι μια νέα πρωτοβουλία στο χώρο της φωτογραφίας, εμπνευσμένη από τον φωτογράφο Παύλο Φυσάκη και την ΜΚΟ KOLEKTIV8, σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης.
Φεστιβάλ Μέρες Φωτογραφίας 2016 στην Πάτρα
12.05.2016 14:49
Το φεστιβάλ «Μέρες Φωτογραφίας» που πραγματοποιείται στην Πάτρα από 11 Μαΐου έως 12 Ιουνίου 2016.
Η Ζοζιάν Μπαλασκό στη λήξη του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου στην Αθήνα
13.04.2016 10:45
Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου ρίχνει αυλαία στην Αθήνα την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016, για να ανέβει στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη (14 έως 20 Απριλίου 2016).