Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

10ο Φεστιβάλ Χορού: YELP danceco και Πρόσχημα

10ο Φεστιβάλ Χορού: YELP danceco και Πρόσχημα
Οι ομάδες χορού «YELP danceco.» και «Πρόσχημα» παρουσιάζουν σε μια κοινή βραδιά τα έργα «no 

end, then» (πρεμιέρα) και «[πράξη] 8 – Singularity» στο θέατρο Ροές, 25 & 26 Μαΐου 2011.

Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του 10ου Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Η παράσταση πραγματοποιείται στα πλαίσια του , με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.


Η παράσταση «no end, then» θα παρουσιαστεί επίσης στις 26 Μαΐου Μουσείο Μπενάκη , στα πλαίσια της Athens Dance Week, στις 11 Ιουνίου στο Κινητήρας Στούντιο , στα πλαίσια του Φεστιβάλ In progress ολοκληρώνοντας την μικρής διάρκειας residency στον Κινητήρα, στις 14 Ιουνίου xyz projects outlet, και στις 2 Αυγούστου, στο Βενιζέλειο Ωδείο , Χανιά Κρήτη, με τη συνεργασία της ομάδας Συν-κίνηση.

Η ομάδα χορού YELP danceco. παρουσιάζει τη νέα της παραγωγή ‘no end, then’, ένα σόλο για την Κατερίνα Μπέλλα. Σε μια γραμμική θεώρηση του χρόνου, η ζωή του ανθρώπου είναι μια γραμμή με τη γέννηση στην αρχή και τον θάνατο του στο τέλος.

 

Στη φύση, σε μια κυκλική θεώρηση του χρόνου το τέλος είναι δυσδιάκριτο , γιατί η γραμμή που διαγράφει ένα κύκλο πάει και συναντιέται με την αρχή. Στο χώμα που έπεσαν τα φύλλα και ένα σπουργίτι αποσυντίθεται, εκεί ήδη έχουν γεννηθεί βακτήρια, βρύα, λειχήνες και ακολουθούν οι πρώτες αποικίες μανιταριών. Το χώμα αυτό ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο, βρίθει από ζωή που μόλις φαίνεται με γυμνό μάτι. Τόπος: Στη φύση. Ένα βουνό και μια λίμνη. Το βουνό ίσως είναι ηφαίστειο. Χρόνος: Εκεί που κλείνει ο κύκλος του χρόνου. Ανάμεσα στη μονοκύτταρη αμοιβάδα και στο πολύπλοκο ανθρώπινο σώμα .. Χωρίς τέλος, χωρίς όρια, χωρίς παύση σε μια αέναη μεταμόρφωση. Sublime.

 

Χορογραφία: Μαριέλα Νέστορα
Μουσική: ilios
Κοστούμια: Αντώνης Βολανάκης
Βίντεο: Λουΐζoς Ασλανίδης
Φωτισμοί: Βαλεντίνα Ταμιολάκη
Ερμηνεύει: Κατερίνα Μπέλλα

Σχετικές ειδήσεις
Δυο βήματα πιο κάτω, από την ομάδα YELP dance co. στο Κέντρο της Αθήνας
07.12.2016 16:44
Η ομάδα σύγχρονου χορού YELP dance co. παρουσιάζει το Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου το Δυο βήματα πιο κάτω, μια χορογραφία στο αστικό τοπίο. Οι θεατές ακολουθούν μια διαδρομή από την Εθνική βιβλιοθήκη, στην οδό Πανεπιστημίου, μέχρι την Πλατεία Ομονοίας και καταλήγουν μέσα στο Μπάγκειον - παρακολουθώντας χορογραφημένες δράσεις και συμμετέχοντας σε κάποιες από αυτές.
«Europium» – RootlessRoot: Μια σχεδία για το ασταθές μέλλον της Ευρώπης στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
22.07.2016 11:35
Το πρόγραμμα του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συνεχίζεται την Κυριακή 24 Ιουλίου 2016 με το Europium των Λίντας Καπετανέα & Jozef Fruček / RootlessRoot, στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας.
Ευαγγελία Κολύρα & Άρτεμις Λαμπίρη: Νέοι χορογράφοι στο Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας
14.07.2016 13:17
Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2016, στο πλαίσιο του 22ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, θα παρουσιαστούν στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας οι παραστάσεις 10,000 LITRES της ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΟΛΥΡΑ και ME ON TOP της ΑΡΤΕΜΙΣ ΛΑΜΠΙΡΗ.
Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό, από τους YELP danceco. και Μαριέλα Νέστορα​ στο Φεστιβάλ Αθηνών
29.06.2016 11:17
Η ομάδα YELP danceco. και η Μαριέλα Νέστορα​ παρουσιάζουν στις 8 και 9 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση Αυτό είναι, όχι άλλο, μόνο αυτό.
Ο μικρός πρίγκιπας, από τη Σχολή Χορού Μάγια Δημοπούλου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.06.2016 12:26
Με διάθεση προσφοράς και αλληλεγγύης, η Σχολή Χορού Μάγια Δημοπούλου και οι σπουδαστές της, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζουν την παράσταση σύγχρονου χορού «Ο μικρός πρίγκιπας».