Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Groundation live: Bob Marley Tribute

Groundation live: Bob Marley Tribute

Το θρυλικό αφιέρωμα των Groundation στον Bob Marley περνά και από την Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία της μπάντας και το αθηναϊκό κοινό είχε την ευκαιρία να το απολαύσει! Όσοι έφυγαν από το Gagarin, μετά το τέλος της συναυλίας της Τετάρτης 18 Μαϊου, είχαν βιώσει την ανεπανάληπτη εμπειρία ενός ανεπανάληπτου live!

 

Photo: Βιργίλιος Τσιούλλι

 

Ο χαρισματικός Harisson Stafford και υπόλοιποι Groundation "έβγαλαν" από μέσα τους το πνεύμα του Bob Marley, το ελευθέρωσαν και έπαιξαν όλα όσα τους δίδαξε μέσα από τα τραγούδια, τους στίχους, τα λόγια και τις συναυλίες του.

 

Ξεκινώντας από το Belly Full, οι Groundation κατέληξαν σε παραπάνω από δυο ώρες ζωντανής μουσικής πανδαισίας, με διασκευές που εναλλάσσονταν εξαιρετικά με μερικά από τα πιο αγαπημένα κομμάτια τους όπως τα Freedom taking over, Music is the most high, Jah Jah know και Praising.

 

Θρυλικά κομμάτια όπως το Concrete Jungle και το Soul Rebel ξαναζωντάνεψαν με τον πιο αυθεντικό τρόπο, ενώ το Could you be loved και το Redemption Song ήταν ακριβώς τα δύο κομμάτια που περιμέναμε για το κλείσιμο, το ένα περισσότερο για χορευτικούς λόγους, και το δεύτερο επειδή απλώς δεν μπορούσε να λείπει από το set-list.

 

Στην Αθήνα - και σε όλη την Ευρωπαϊκή περιοδεία - τους Groundation συνόδευει ο Will Bernard, ένας από τους χαρισματικότερους jazz κιθαρίστες της νέας γενιάς, o οποίος πρόσθεσε ακόμη πιο έντονα στοιχεία στον τζαζ ρυθμό της μπάντας, η οποία λατρεύει -και λατρεύουμε- να μπερδεύει την τζαζ του αυτοσχεδιασμού με τους αυθεντικούς roots reggae ήχους.

 

Το opening act της βραδιάς ανέλαβαν οι Fundracar, ενά από τα πιο ελπιδοφόρα σχήματα στο χώρο της greek reggae, οι οποίοι έπαιξαν κάποιες διασκευές, κάποια κομμάτια από παλαιότερες συνεργασίες τους και κομμάτια από τον πρώτο τους δίσκο που κυκλοφόρησε λίγες ημέρες πριν και διατίθεται για δωρεάν κατέβασμα από το http://www.fundracar.com/.

 

photo 1, 2, 3, 4: Groundation
photo 5: Fundracar

Σχετικές ειδήσεις
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 3)
30.09.2016 14:34
Η τρίτη και τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου στην Τεχνόπολη μας πλημμύρισε συναισθήματα και μας ταξίδεψε νοερά μιας και είχε έντονο το παραδοσιακό στοιχείο στις μουσικές που ακούσαμε!
Ανταπόκριση: 20 χρόνια Σταυρός του Νότου στην Τεχνόπολη (Day 1)
28.09.2016 17:11
Το τριήμερο των εκδηλώσεων για τα 20 χρόνια του Σταυρού του Νότου έφτασε! Και αν ακολουθήσουμε την λαϊκή ρήση "η αρχή είναι το ήμισυ του παντός" τότε όλοι θα φύγουμε από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, τουλάχιστον με ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό μας.
Calexico – Moa Bones @ Fuzz Live Music Club: Live review
17.11.2015 10:14
Μια ιδιαίτερη μέρα, αυτή του Σαββάτου, ήταν ικανή να συνειδητοποιήσουμε την αξία της ανθρώπινης ύπαρξης. Ανάμικτα συναισθήματα είχαν βρεί χώρο στην σκέψη μας και η πρώτη ματιά στην είσοδο του Fuzz μας έκανε να απορήσουμε για την αφοσίωση των Αθηναίων στους Calexico. Ο κόσμος αρκετός, απο πολύ νωρίς να περιμένει υπομονετικά για την είσοδο. Η εμφάνιση ήταν πολυ πρίν sold out!
Chinese Basement & Στάθης Ντόβας @ Ρομάντσο: Live review
30.10.2015 17:21
Μπαίνοντας στο στενό της Αναξαγόρα, στο κέντρο της Αθήνας, η πρώτη εντύπωση ήταν άκρως θετική. Νεαρός κόσμος περίμενε υπομονετικά στα σκαλιά του παλιού τυπογραφείου, μέχρι να ανοίξουν οι πόρτες, για την ζωντανή εμφάνιση των Chinese Basement και του μουσικού συνοδοιπόρου τους για το συγκεκριμένο λαιβ, Στάθη Ντόβα.
Ο Theodore @ Fuzz Live Music Club: Live review
29.10.2015 11:15
Το βράδυ της Παρασκευής ήταν το πρώτο που ο χειμώνας μας καλωσόριζε με δυνατή βροχή και αισθητό κρύο. Στην ιδέα του επικείμενου λάιβ φάνταζε ιδανική μια τέτοια ατμόσφαιρα. Με τις παραπάνω σκέψεις στο μυαλό μας βρεθήκαμε στο Fuzz της Πειραιώς. Ο κόσμος αρκετός παρά την ταλαιπωρία της βροχής. Πρόσωπα που περίμεναν με προσμονή την έναρξη και που απαρτίζονταν από όλο το ηλικιακό φάσμα.